Arts weigert patiënt te behandelen zonder mondmasker

0

Nergens heeft de
overheid een mondmasker bij doktersbezoek verplicht, deze burger getuigt anders…

Deel deze informatie
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Vrijdag 5/6/2020 had ik een afspraak voor mij en mijn zoon gemaakt.
Eens aangekomen kregen we beiden een mondmasker aangeboden.
Mijn zoon nam het masker en ik zei dat ik het er benauwd van krijg en nam het
masker niet aan.

Vervolgens kwam dokter Wilmsen J.(Mol) en vroeg nogmaals het mondmasker aan
te doen, ik herhaalde wat ik zei, dat ik het er benauwd van krijg en het niet wil
aandoen. De dokter repliceerde dat hij ons dan niet zou kunnen helpen.

Ik wees hem erop dat hij als arts eigenlijk zeer goed moet weten dat een
mondmasker niet veel beschermend brengt, tenslotte krijg je geen verse zuurstof
binnen maar vooral uitgeademde stikstoffen en mocht daar dan een bacterie of virus bijzitten, heeft die een makkelijkere weg en kans om toe te slaan. Verder klagen
mensen over hoofdpijnen door dit te dragen. De regel om mondmakers te dragen is eigenlijk op geen enkel wetenschappelijk onderzoek gebouwd en daar wees ik hem ook op. Overigens moest een mondmasker op jullie praktijk niet, een maand geleden, maar volgens deze arts was het toen niet zo erg. Wat natuurlijk onzin is, want een maand geleden was de corona-situatie veel erger. Dus wat is dan wel de
argumentatie om dit op te leggen en mensen te weigeren? Handen ontsmetten zou effectiever werken, maar niemand dat aan mij of mijn zoon vroeg om dit te doen,
terwijl dit wel aangewezen is.

We mochten toch vertrekken. Niet ik, niet mijn zoon werden behandeld, nochtans had
mijn zoon het mondmasker wel aangenomen.

Dit kan echt niet, zo kan je als arts niet met mensen omgaan. Nergens heeft de
overheid een mondmasker bij doktersbezoek verplicht. Ik kan u vertellen dat ik diezelfde dag een meeting had in een medische instelling met hoofdarts, patiënt, drie familieleden en twee begeleiders in 1 vergaderruimte. Niemand droeg een masker en dat werd ook niet opgedrongen of aanbevolen. Dit is echt waanzinnig dat een DOKTERSpraktijk, mensen weigert omdat ze geen mondmasker willen opzetten vanwege benauwdheid. De angst overheerst redenatie en daar moet dringend een stop op komen.

Ik heb dit gemeld aan de orde van geneesheren met de praktijk in cc. Tot nu toe nog geen reactie ontvangen.

-Een bewuste burger in Mol-

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Deel deze informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *