Hoe zit het met onze gezondheid?

0

Onze hedendaagse lifestyle en levensomstandigheden staan verder verwijderd dan ooit van onze genetische opbouw. Dat blijkt in deze gezondheidscrisis.
Steeds weer worden we opgeroepen om bescherming te zoeken buiten onszelf.

Deel deze informatie
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Onze hedendaagse lifestyle en levensomstandigheden staan verder verwijderd dan ooit van onze genetische opbouw. Dat blijkt in deze gezondheidscrisis. Steeds weer worden we opgeroepen om bescherming te zoeken buiten onszelf. Volgens experts (helaas met een dubbele agenda) zou dat ons beschermen: koop maskers, hou 1,5 m afstand, koop alcoholgels…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” column_structure=”2_5,3_5″][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”2_5″][et_pb_image src=”https://bewusteburgers.be/wp-content/uploads/2020/08/handgel.jpg” _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” title_text=”handgel” hover_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”3_5″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Deze gels verwijderen de eerste natuurlijke immuun barrière van ons lichaam indien men deze veelvuldig gebruikt omdat ze op basis van ethanol zijn. De immuun barrière wordt onder andere gevormd door bacteriën en de vetlaag. Dit maakt van onze huid een 1ste lijn barrière die indringers tegenhoudt. 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Het overdreven gebruik van antibacteriële producten en het onbegrip van de positieve rol van bacteriën in onze immuniteit, heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat onze organismen van jaar tot jaar gevoeliger worden voor agressie van buitenaf. 

Dus hoe meer alcogels, hoe meer we onze huidmucus (huidslijmlaag) gevoeliger maken en indringers doorlaten… Als je handen ècht vuil zijn, was ze dan met een zeep op basis van natuurlijke ingrediënten (zonder natrium lauryl sulfaat of natrium laureth sulfaat aangezien dit de natuurlijke vetlaag verwijdert).

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” custom_padding=”0px|||||”][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” column_structure=”2_5,3_5″][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”2_5″][et_pb_image src=”https://bewusteburgers.be/wp-content/uploads/2020/08/blackmask.png” _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” title_text=”blackmask” hover_enabled=”0″ custom_margin=”||-12px|||”][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”3_5″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ min_height=”105px”]

Mondmaskers zijn er in alle kleuren en geuren. Hoe vaak worden ze gebruikt? Zijn ze überhaupt zuiver? Wat studies hebben aangetoond echter is dat ze het zuurstofniveau in het lichaam verlagen (kan zelfs leiden tot concentratiestoornissen) en op die manier het immuunsysteem verzwakken. 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Hou 1,5 m afstand staat loodrecht tegenover het knuffelhormoon oxytocine. Dit is een neuropeptide dat als hormoon en neurotransmitter fungeert. Het wordt afgescheiden in het lichaam wanneer mensen sociaal contact maken. Met andere woorden, dit stofje hebben we juist nodig om ons blij en gelukkig te houden in deze tijden van angst en manipulatie. Een tekort aan menselijk contact en genegenheid verzwakt ons immuunsysteem.

Als dan onze immuniteit zodanig laag is door de bovenstaande maatregelen, wil men ons zo snel mogelijk een oplossing aanbieden (lees: verplichten) die ook van buitenaf komt: namelijk een vaccin. Dit wordt onvoldoende op veiligheid getest én zal door de huidige tijdsdruk niet voldoende geëvalueerd worden en dan spreken we nog niet over de bijwerkingen…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Als bewuste burgers willen we onze ogen openen en een nieuwe visie over gezondheid creëren aangezien we door de bomen het bos niet meer zien in de mainstream media. Deze visie houdt in dat we de touwtjes zelf in handen nemen en aan de slag gaan met gezonde voeding en een gezonde levensstijl om zo tot een optimale immuniteit te komen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Elk lichaam is uniek en kent andere behoeften. Wat perfect werkt voor jou, werkt daarom niet voor iemand anders. Ieder op zijn eigen tempo zoals jouw lichaam het verkiest. Ons lichaam heeft een zelf herstellend vermogen als het daar de kans toe krijgt. Het meest belangrijke is naar de oorzaak te zoeken. 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” column_structure=”2_3,1_3″][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Het is belangrijk om niet te kijken naar de foto van je probleem maar eerder de film te bestuderen. De film begint al van voor de geboorte tot je huidige situatie/leeftijd en dit is een belangrijk gegeven om de oorzaak te achterhalen.

Een kleine gedragsverandering/beweging maakt al het grootste verschil voor je lichaam. Alle factoren (zie afbeelding rechts) zijn van belang om een goede immuniteit te bekomen en te behouden. Het is belangrijk om te weten dat we ons lichaam (allerbelangrijkste tool) moeten onderhouden want wat is het leven waard als je ziek bent?

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”1_3″][et_pb_image src=”https://bewusteburgers.be/wp-content/uploads/2020/08/schema.png” _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” title_text=”schema” hover_enabled=”0″ width=”100%”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Iedereen heeft het vermogen om hun immuunsysteem op natuurlijke wijze te versterken. Zelfs al in slechts enkele dagen vasten of ontgiften in enkele maanden. Indien je niet de moed vindt om dit alleen te doen, laat je dan begeleiden door een gezondheidswerker. Jammer genoeg wordt dit niet aangedragen als oplossing omdat tijdens deze crisis enkel het symptoom wordt behandeld.

“Als bewuste burgers moeten we meer inzetten op preventiewerk en hierover voorlichting geven aangezien dit niet in de media wordt aangedragen.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Symptomatisch of oplossingsgericht?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” column_structure=”1_2,1_2″][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”1_2″][et_pb_image src=”https://bewusteburgers.be/wp-content/uploads/2020/08/produce-10.jpg” _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” title_text=”produce-10″ hover_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Waarom zouden we niet ingrijpen op de platformen van de nieuwsredacties (ze besteden al enkele weken 95 % van hun tijd aan de crisis) Er wordt veel angst en onzekerheid gecreëerd. Gezondheidswerkers die praten over preventie, zoals voedingsstoffen, kunnen enorme voorlichting en preventiewerk verrichten bij het publiek en zo de artsen die op het front staan, verlichten.

Waarom wordt er niet verteld dat het eten van rotzooi, industriële producten, verwerkt, verfijnd, het eerste is dat onze immuun verdediging vernietigt?

Dat de efficiëntie van ons immuunsysteem sterk afhankelijk is van de kwaliteit van onze darmflora (en dus de kwaliteit van wat we eten)?

Onbespoten, levende, rauwe, rijpe, seizoensgebonden groenten en fruit (uit het land van oorsprong) zijn het beste om onze minerale reserves snel te versterken die nodig zijn voor immuniteit.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Waarom vertellen experts ons niet dat het immuunsysteem in slechts 3 dagen kan versterkt worden? 

Waarom wordt er niet gepraat over thermoregulatie en de voordelen van de koude douche die in enkele dagen het aantal T-lymfocyten verhoogt?  

Waarom wordt er niet uitgelegd dat planten zoals echinacea, astragalus, vlierbessen, rozebottel, etc in hun geconcentreerde vormen, de immuun verdediging binnen enkele weken verhoogd?

Waarom wordt er niks gezegd over de efficiëntie van etherische anti-virale oliën zoals Ravensara? 

Net als hoge dosis natuurlijk vitamine C door middel van fruit en vitamine C rijke planten (of indien reeds ziek, vitamine C intraveneus) en minerale sporenelementen zoals zink en selenium.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Wat is het belang van lichamelijke/mentale activiteit?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Recente studies tonen aan dat de snelle efficiëntie van yoga bijdraagt bij de versterking van het immuunsysteem.

Waarom wordt door de media als emotie, angst gebruikt om iets over te brengen naar de bevolking? Angst is namelijk immuun-depressief! Deze emotie verzwakt ons dagelijks… Kijk/luister/lees zo weinig mogelijk in de mainstream media en informeer jezelf via onafhankelijke media.

Wij mensen hebben een uitzonderlijk verdedigings- en genezingspotentieel als we gezonde voeding eten en de geneeskrachtige planten gebruiken die de natuur voor ons voorzien heeft. Ons lichaam is een echte genezingsmachine als we de juiste dingen geeft.

 Nu we met z`n allen eindelijk elkaar gevonden hebben, wordt het tijd om ons eigen werk te doen, onze persoonlijke macht terug te nemen, onze gezondheid en onze toekomst in handen te nemen. Blijf bewust en volg onze rubriek op voor meer informatie over een gezonde lifestyle.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_image src=”https://bewusteburgers.be/wp-content/uploads/2020/08/lara.jpg” _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” title_text=”lara” hover_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Bedankt voor de inzending! Wil je ook graag je ei kwijt? Deel het met ons

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Deel deze informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *