De VRT doet een oproep … maar wat bedoelen ze nu precies met fake news?

Bedoelen jullie het fake news op social media, of het fake news dat jullie al 7 maanden lang verspreiden?

Deel deze informatie

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_row column_structure=”1_4,3_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”1_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://bewusteburgers.be/wp-content/uploads/2020/09/2020-09-29-18_24_22-OPROEP_-Heeft-nepnieuws-of-foute-informatie-bijvoorbeeld-over-corona-een-invlo.png” title_text=”2020-09-29 18_24_22-OPROEP_ Heeft nepnieuws of foute informatie, bijvoorbeeld over corona, een invlo” _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” width=”99.9%” box_shadow_style=”preset1″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Enkele dagen geleden deed VRT een oproep op hun site:
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/09/23/oproepdesinfo

Hieronder de reactie van een bewuste burger.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” custom_margin=”|29px||auto||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ custom_margin=”|-36px||||” width=”98.7%”]

Het misbruik van de vierde macht

Bedoelen jullie het fake news op social media, of het fake news dat jullie al 7 maanden lang verspreiden?
Wat betreft het fake news op social media, daar kan ik kort over zijn. Ik klik dat weg, dus heb daar ook geen last van. Die pipo’s hebben ook aan niemand verantwoording af te leggen.
Jullie daarentegen, als journalisten van de staatstelevisie, hebben een deontologische code onderschreven. Die zegt oa dat het jullie plicht is onbevooroordeeld verslag uit te brengen van wat er speelt in de samenleving.
Beide kanten van het verhaal aan bod te laten komen.
Jullie zijn tevens de 4e macht zoals dat heet. Jullie zouden de eersten moeten zijn om aan de alarmbel te trekken wanneer onze leiders de bevolking dictatoriale maatregelen oplegt en een loopje neemt met onze grondwettelijke burgerrechten. Jullie hebben in deze schromelijk jullie plicht verzuimd.
Maar terug naar het fake news.
Ik heb hier een lijstje liggen met alle leugens en valse verdraaide informatie die jullie sinds maart verkondigd hebben.
Ik heb eveneens een nog langere lijst met een hoop dingen die jullie verzwegen hebben voor de bevolking, wat in wezen al even erg is.
Alles hier opsommen gaat niet, want je hebt maar 8000 karakters voor een comment.
Maar ik wil graag naar jullie studio komen om ze toe te lichten.
En je mag één van die 4 confraters die dagelijks in jullie studio zitten -Van Ranst, Van Gucht, Vlieghe of Van Damme uitnodigen om naast me plaats te nemen.
Bij mij gaan ze niet wegkomen met hun absurde angstaanjagende op niets gebaseerde claims, zoals dat bij jullie presentators van Terzake en De Afspraak wel het geval is.
Van Gucht mag eens toelichting komen geven over zijn wiskundig model dat aantoont dat de maatregelen die commandant Berx had genomen in Antwerpen, gezorgd hebben voor een daling van de cijfers. Hij mag eveneens zn absurde claim eens komen verdedigen dat Belgie 58.000 doden zou gehad hebben zonder lockdown. Ik maak op 5 minuten brandhout van die onzin!
Het is waarschijnlijk hetzelfde model dat de WHO in maart heeft gehanteerd om te voorspellen dat we in Belgie 100.000 doden gingen hebben, in Zweden gingen ze er 80.000 hebben.
En misschien zijn jullie ook al vergeten dat in diezelfde periode Herman Goossens in Terzake ons het angstaanjagende nieuws kwam brengen dat we 70.000 doden gingen hebben in Belgie.
Weet je wat de bottom line is?
Jullie VRT zijn er op een half jaar in geslaagd een meerderheid van de bevolking te transformeren in imbecielen, die in hun eentje rondrijden in de auto of wandelen in het bos met een mondmasker op kun kop.
Een samenleving te creëren waar angst de regerende factor is.
Waar persoon vandaag zn medemens als een potentieel gevaar ziet, waar je best zover mogelijk vandaan blijft.
Waar de kinderen dermate geïndoctrineerd zijn dat ze zijn gaan geloven dat ze allemaal potentiële moordenaars van hun opa en oma zijn.
Jullie blijven doof en blind voor de ondertussen duizenden artsen die in een dozijn open brieven pleiten voor een meer realistische aanpak van de crisis.
In plaats daarvan blijven jullie keizer Van Ranst een vrij forum geven, die iederéén die ook maar enige commentaar heeft op zijn beleid afwimpelt als fascisten, egoïsten of populisten, die maar best zo snel mogelijk de mond gesnoerd worden.
Als de cijfers dalen, klopt hij zich op de borst voor de geweldige maatregelen die hij heeft genomen. Als ze stijgen is het de schuld van extreem rechts, van de voetballers, van feestende jongeren, of van die duizenden artsen die de bevolking aanzetten tot rebellie. Toegeven dat een bepaalde maatregel misschien niet zo zinvol was zal hij nooit of te nimmer doen.
Dus om te besluiten:
Als er iets is waar ik kotsmisselijk van word, dan is het niet van één of andere pipo die op fb beweert dat corona is is ontstaan door 5G of aanverwante onzin. Dan is het door jullie niet aflatende angst propaganda waar maar geen eind blijkt aan te komen.
Zo, ik vermoed dat ik geen welkome gast ga zijn om ‘mijn verhaal’ te komen doen in Terzake.
Maar da’s oke.
Ik hoop dat ik het ooit kan doen op het tribunaal dat er zou moeten komen, waar jullie hele redactie zich moet komen verantwoorden voor het sociaal-economisch bloedbad dat onze fascistische regering heeft aangericht, en waar jullie actief hebben aan meegewerkt.

Steven Van de Moer

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deel deze informatie