Vaarwel mijn virus, het gaat u goed

Dit zijn de laatste woorden die ik ga wijden aan het fenomeen dat de wereld nu al bijna een jaar in een vernietigende wurggreep houdt

Deel deze informatie

Dit zijn de laatste woorden die ik ga wijden aan het fenomeen dat de wereld nu al bijna een jaar in een vernietigende wurggreep houdt. De onzichtbare vijand … het gevaar uit het Oosten … de ongenodigde gast. Of moet ik misschien zeggen dat het niet het virus is, maar de manier waarop onze leiders er mee om gaan ons gevangen houdt…
Veel is er al over gesproken. Veel wordt er over beweerd. Veel retoriek … veel paniek … veel onwaarheid ook. Velen zijn er inmiddels doodmoe van. Velen doorzien het. Velen ook nog niet.
Ik zelf heb alles gezegd wat ik erover wilde zeggen. Al het meerdere zal slechts een herhaling van zetten zijn. Het is genoeg. Ik heb alles gedaan wat ik kan. Ik heb er vrede mee. Ik ben er klaar mee…
En ja, ik hoor sommigen al zeggen ‘nou, maar dat virus is nog niet klaar met jou.’ En mijn antwoord luidt dan heel eenvoudig, ‘nee, gelukkig maar…’
Ik ben dankbaar voor de ontelbare virussen en bacteriën die mijn immuunsysteem over de jaren zo enorm gesterkt hebben. Ze hebben mijn lijf gemaakt tot wat het nu is. Een onvoorstelbaar intelligent, holistisch, zelf-helend systeem. Dat al die ingrediënten die het natuurlijke leven biedt nodig heeft om te worden tot het meest geavanceerde biologische mechanisme dat er bestaat, het menselijk lichaam…
Ik omarm alles dat leven geeft … dat mijn leven inhoud geeft … dat mij in leven houdt. Daarom omarm ik ook dit virus. En mocht het zo zijn dat mijn lichaam het nodig acht om het los te laten, dan zal dit gebeuren. Daarvoor kan ik mij niet verbergen … hoef ik mij niet te isoleren … en wil ik mij niet monddood laten maken…
Misschien zal ik er iets van merken. Ziekte is vaak een onderdeel van het healing proces. Misschien merk ik ook helemaal niks. En ja, misschien, als ik oud en een beetje fragiel begin te worden, en als het mijn tijd is om te gaan, ja, dan zou het virus mijn gids kunnen zijn om mij naar de andere kant te begeleiden.
Ook daar zal ik dan dankbaar voor zijn. En zal ik zeggen “vaarwel mijn virus … vaarwel … het gaat u goed…”
Nou, hier is dan mijn zwanenzang…
De huidige aanpak werkt niet. Dat zien we allemaal, tenminste voor degenen die het willen zien. De boel op slot gooien…. grenzen dicht … maskers om…..de 1.5 meter….dwang en boetes. Het werkt niet! Zeker op de lange termijn…
Trouwens, heeft men ooit al eens stilgestaan bij de langere termijn? Of is men gevangen in de onzalige gedachte om ons van de ene niet-intelligente Lockdown in de andere te blijven gooien? Iedereen die het wil zien, ziet dat al die maatregelen een enorme schade berokkenen aan de economie…de samenleving…de mens…
Het is niet oké, en velen realiseren zich dit. Wetenschappers, medici, doctoren, advocaten, mensen zoals jij en mij. Sommigen durven het hardop te zeggen, met name degenen die echt onafhankelijk zijn. Steeds meer experts waarschuwen dat een vaccin NIET de heilige graal zal zijn. En dat we daarmee niet terug naar ‘normaal’ kunnen. Ik ben het roerend met hen eens…
Wat werkt dan wel…
Gewoon, ons gezonde verstand gebruiken. Doen zoals we altijd al deden. Niet schuilen voor welk virus dan ook. Het gaat daarmee écht niet weg. Kunnen we ook niet echt lang volhouden. Dat weten we inmiddels toch allemaal…
‘Ja maar, het gevaar dan?’, ik hoor het sommigen denken. Iedereen die gezond is, kan het prima aan. Zo bouwen we groepsimmuniteit op. Hebben we nodig om ons echt te beschermen. Zowel individueel als collectief…
Kinderen hebben vrijwel nergens last van. Ze schijnen ook anderen amper te ‘infecteren.’ Gewoon naar school gaan dus. Geen afstand houden. En vooral ook geen masker. Helemaal niet nodig, en zelfs schadelijk. Lekker normaal doen. En ook een feestje op zijn tijd is niks mis mee… met alcohol … en zonder gedwongen eindtijd…
Volwassenen kunnen gewoon weer aan het werk, en vooral ook naar hun werk. Geen beperkingen meer. Bedrijven gaan weer ongestoord hun gang. De economie gaat weer lekker draaien. En de staat verliest geen miljarden aan allerlei steun maatregelen meer. Iedereen happy toch…
En onze ouderen met soms wat gezondheidsproblemen dan? Ja, die moeten we beschermen. Niet door ze op te sluiten achter dikke ramen en dichte deuren. Wel door voorzichtig te zijn. De eigen familie. En de mensen die met hen werken. Dus als we grieperig zijn, gewoon even niet op bezoek gaan…
Ook goed ventileren binnen. Dat is toch niks nieuws… gewoon logisch verstand gebruiken. Dit geldt overigens voor alle plekken waar veel mensen in gesloten ruimtes samen zijn. En vooral lekker veel de natuur in. Een frisse neus halen. Genieten van al het moois. Zonder masker natuurlijk…
Geloof je me niet?
Kijk naar Zweden
En naar Japan
Daar is je bewijs…
Je gelooft me nog steeds niet?
Oké, laten we kijken naar het verleden…
Hebben we ooit gezonde mensen opgesloten?
Hebben we ooit in zo’n rap tempo een vaccin gemaakt?
Hebben we ooit met maskers gelopen om ons monddood te laten maken?
Hebben we ooit 1.5 afstand van elkaar moeten houden om ons te beschermen?
En hebben we ooit doctoren verboden om effectieve geneesmiddelen te gebruiken?
Antwoord: Nee … Nee … Nee … Nee … en nog eens Nee!!
Dus… Gezond verstand gebruiken. Weer normaal doen. En genieten van het leven. En ophouden met dat ‘Ja, maar…’
Als je echt zonder risico’s wilt leven, is er maar een plek. Het graf. Niet mijn keus. Dat stel ik nog even uit als je het niet erg vindt. En als je dat wel vindt, jouw probleem. Niet het mijne…
Zo…
Dat was het dan
Mijn laatste woorden
Ik ben er echt klaar mee…
Vaarwel mijn virus
Vaarwel mijn vriend
Het gaat u goed … vaarwel…
Oh, en tegen hen die mijn woorden totaal onverantwoord vinden en zelfs extreem egoïstisch, wil ik dit zeggen…
Mijn beste bescherming voor jou is dat ik mij zo gezond mogelijk houdt. Ik hoop oprecht dat ik het virus al lang heb opgelopen of dat ik het nog ga oplopen. Dat offer ben ik gaarne bereid te brengen. Voor jou. Want door mijn immuniteit loop jij geen gevaar, en bouw ik samen met lotgenoten aan een gordel van bescherming waarachter jij je veilig kunt voortbewegen…
Iedereen happy toch
Ik wel in ieder geval
En ik hoop jij ook
We zijn SAMEN…

Angelo Meijers

Deel deze informatie

3 thoughts on “Vaarwel mijn virus, het gaat u goed

  1. Heel mooie brief, alleen zijn het regels uit lang vervlogen tijden.
    Het zijn ook regels, die we niet meer gaan terugkrijgen, en wat er komt, ziet er weinig rooskleurig uit.

Comments are closed.