Informele mail naar mijn eigen huisartsenpraktijk

0

Informele mail naar mijn eigen huisartsenpraktijk. Gestuurd op zaterdag 21/11/2020
Niet bedoeld dit naar iedereen te sturen. Misschien een mail maken, die naar meerdere zorgcentra kan worden gestuurd? Zou daar beginnen…..meerdere links toevoegen (de jonge amerikaanse dokter?)

Beste,

Ik ben Myriam, en kom bij jullie in de dokterspraktijk, vooral bij Julie, Lotte, (sporadisch Lieselot, Anke, Hanne, Riek) .

De huidige 8 maanden worden we in de ban gehouden van een virus, dat naar mijn inziens teveel onze maatschappij beheerst en een angstcultuur predikt. Er is niets zo schadelijk voor het immuunsysteem dan geïnduceerde angst, vermijden van zonlicht, ontnemen van zuurstof, ontnemen van sociale contacten en bijstand. De psychische schade gaat enorm zijn, en onoverzienlijk.

Enkele dokters van jullie praktijk kennen me wel. Ik heb zelf ook een heel ‘geladen’ leven gehad, maar mij elk keer weer uit de slag getrokken. Maar deze keer, zitten we er allemaal in. Hier is geen sprake meer van ‘uit de slag’ trekken. Ondanks dat het nu over besmettingen van gezonde mensen, gaat de quarantianisering gewoon door, je moet nu ook al voor een snottebel vanaf maandag je laten testen. Testen die daar niet voor zijn gemaakt. Als je logisch nadenkt, betekent dus weer stijging in de cijfers. Dit heeft niets meer met gezondheid te maken.

Kortom, ik wil jullie niet overtuigen. Ik zou enkel graag hebben dat jullie mijn getuigenis willen bekijken, die ik samen met Bewusteburgers.be heb gemaakt. Je kan daar ook op de site terecht.

Als ziekenhuisverpleegkundige en collega zorgverlener, zou ik dus het huisartsenteam, waar ik altijd in heb vertrouwd, willen oproepen de video te bekijken, te bespreken, eventueel te verdelen. Vooral het laatste stuk vind ik superbelangrijk. Het duurt enkel 15 minuten van je tijd. Ik heb een stille hoop dat dit misschien kan doorsijpelen naar de artsenkring en iets kan doen bewegen.

Ik spreek vanuit mijn hart, en mijn hart voor mijn medemensen. Daarom ben ik ook in dat beroep gestart. Ik heb geen eed van Hippocrates afgelegd, maar heb eergevoel, gezond verstand en overlevingskracht. Laten we die krachten delen en eventueel bundelen.

Indien je de video bekijkt, hartelijke dank. Ik laat het hierbij. Een persoonlijke respons hierop zou geweldig zijn.

Een bezorgde zorgverlener

https://bewusteburgers.be/blog/2020/11/18/de-andere-kant-van-het-verhaal/

Myriam Laureys

Hoi Kristien,

Ik spreek maar even jou aan, als aanspreekpunt van de praktijk Kemnet.

Ik heb jullie deze mail gestuurd, en heb geen antwoord gekregen. Zouden jullie toch iets willen formuleren?

Graag had ik hier eens over willen praten. Zit toch wel met wat dingen, te spartelen, als zorgverlener.

Zal ik een consultatie vastleggen? Is dit per zoom?

Ik begrijp dat jullie niets op papier willen zetten, het ligt ook allemaal niet zo simpel. Het blijft dan ook tussen ons.

Mvg

Myriam Laureys

—————————

Beste,

Ik ben Myriam, en kom bij jullie in de dokterspraktijk, vooral bij Julie, Lotte, (sporadisch Lieselot, Anke, Hanne, Riek) .

De huidige 8 maanden worden we in de ban gehouden van een virus, dat naar mijn inziens teveel onze maatschappij beheerst en een angstcultuur predikt. Er is niets zo schadelijk voor het immuunsysteem dan geïnduceerde angst, vermijden van zonlicht, ontnemen van zuurstof, ontnemen van sociale contacten en bijstand. De psychische schade gaat enorm zijn, en onoverzienlijk.

Enkele dokters van jullie praktijk kennen me wel. Ik heb zelf ook een heel ‘geladen’ leven gehad, maar mij elk keer weer uit de slag getrokken. Maar deze keer, zitten we er allemaal in. Hier is geen sprake meer van ‘uit de slag’ trekken. Ondanks dat het nu over besmettingen van gezonde mensen, gaat de quarantianisering gewoon door, je moet nu ook al voor een snottebel vanaf maandag je laten testen. Testen die daar niet voor zijn gemaakt. Als je logisch nadenkt, betekent dus weer stijging in de cijfers. Dit heeft niets meer met gezondheid te maken.

Kortom, ik wil jullie niet overtuigen. Ik zou enkel graag hebben dat jullie mijn getuigenis willen bekijken, die ik samen met Bewusteburgers.be heb gemaakt. Je kan daar ook op de site terecht.

Als ziekenhuisverpleegkundige en collega zorgverlener, zou ik dus het huisartsenteam, waar ik altijd in heb vertrouwd, willen oproepen de video te bekijken, te bespreken, eventueel te verdelen. Vooral het laatste stuk vind ik superbelangrijk. Het duurt enkel 15 minuten van je tijd. Ik heb een stille hoop dat dit misschien kan doorsijpelen naar de artsenkring en iets kan doen bewegen.

Ik spreek vanuit mijn hart, en mijn hart voor mijn medemensen. Daarom ben ik ook in dat beroep gestart. Ik heb geen eed van Hippocrates afgelegd, maar heb eergevoel, gezond verstand en overlevingskracht. Laten we die krachten delen en eventueel bundelen.

Indien je de video bekijkt, hartelijke dank. Ik laat het hierbij. Een persoonlijke respons hierop zou geweldig zijn.

Een bezorgde zorgverlener

https://bewusteburgers.be/blog/2020/11/18/de-andere-kant-van-het-verhaal/

Myriam Laureys

About Author

Deel deze informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *