De theorie achter vaccinatie

Wat we verloren zijn in het debat rond vaccines is dat wat ons echt gezond maakt: een sterk immuunsysteem….

Deel deze informatie
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”]

Wat we verloren zijn in het debat rond vaccines is dat wat ons echt gezond maakt: een sterk immuunsysteem. Vanuit die veronderstelling kunnen we de vraag stellen of het mogelijk is om ons immuunsysteem te gebruiken en sommige aspecten ervan te promoten zodat we immuniteit ontwikkelen tegen iets dat ons kan schaden?

De theorie achter vaccinatie gaat helemaal terug in de tijd. Vaccinatie komt van het Latijnse woord ‘vaccinia’ dat ‘koepokken’ betekent. Het is een milde huidziekte bij koeien veroorzaakt door een virus. Dr. Jenner, een Engelse arts en de ontwikkelaar van het pokkenvaccin, zag dat de melkmeisjes die veel met koeien werkten vaak geen last hadden van pokken bij epidemieën of slechts lichte ziekteverschijnselen vertoonden. Daaruit concludeerde de arts dat koepokken beschermen tegen de pokken.

Dat leidde ertoe dat hij ging experimenteren met zijn zoon en de achtjarige zoon van zijn buur. Hij maakte een krasje in hun arm en wreef pus van koepokken in het wondje. Dat leidde tot het catastrofale falen van het immuunsysteem met als gevolg de dood van beide kinderen later als jongvolwassenen op de leeftijd van 20 en 21 jaar aan tuberculose. Vanaf dat moment werd de smallpox vaccine gelinkt aan tuberculose. 

In 1853 werd vaccinatie verplicht in Engeland en Amerika. Toen deze vaccinaties verplicht werden ontstonden er epidemieën van de pokken in Amerika en Europa. De dokters uit die tijd vonden het absurd dat er zoveel gevallen van pokken waren bij de gevaccineerden. Het vaccin was niet veilig en de mensen hadden er serieuze bijwerkingen van (ziekte, handicaps en dood). ¹ 

Leicester was zo’n een dorpje waar smallpox vaccinatie verplicht was en mensen gearresteerd werden als ze het vaccin weigerden. 100% van de mensen waren gevaccineerd en toch was daar de grootste uitbraak van smallpox.

De mensen waren boos omdat hun kinderen enorme gezondheidsschade ondervonden van dit vaccin, terwijl het niet effectief was. De mensen hadden er genoeg van en begonnen te demonstreren. Met succes herwonnen ze hun keuzevrijheid en verviel de verplichting tot vaccinatie!

Het vaccineren werd gestaakt waarop van hogerhand beweerd werd dat het nog erger ging worden. Maar ze slaagden er veel beter in de epidemie te overwinnen zonder vaccinatie. ²  

De theorie achter vaccins is dat ze zorgen voor de vermindering en eliminatie van verschillende ziektes zoals pokken, mazelen, kinkhoest, difterie, tetanus, rubella, hepatitis B, meningitis, influenza, enz…. Als een persoon een positieve antilichaam respons ontwikkelt na vaccinatie, wordt hij of zij als immuun beschouwd voor de ziekte en wordt de vaccinatie als succesvol gezien…

Aan de hand van mythe-verbrijzelende grafieken laat het  boek ‘Dissolving Illusions: Disease, Vaccines, and The Forgotten History’ zien dat vaccins, antibiotica en andere medische ingrepen niet verantwoordelijk zijn voor de verlenging van de levensduur en de afname van sterfte door infectieziekten. ³

Bovendien is de bijkomende schade die gepaard gaat met vaccinatie een groot probleem. Er is meer wetenschappelijk onderzoek nodig en er moeten meer discussies en eerlijke debatten gevoerd worden.

[/et_pb_text][et_pb_button button_text=”Volgende: Iatrogene schade die gepaard gaat met vaccinatie.” _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default” button_url=”@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoicG9zdF9saW5rX3VybF9wb3N0Iiwic2V0dGluZ3MiOnsicG9zdF9pZCI6IjQwMjUifX0=@” _dynamic_attributes=”button_url” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″ button_alignment=”right”][/et_pb_button][et_pb_divider _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][/et_pb_divider][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”]

Bronnen:

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

About Author

Deel deze informatie