Gevaccineerd voor een stage?

Verwarrend: nadat een slide openlijk werd verspreid via twitter reageert HOGENT via een officieel persbericht met het tegenovergestelde?

Deel deze informatie

Verwarrende berichtgeving: nadat een slide openlijk werd verspreid via twitter reageert HOGENT via een officieel persbericht met het tegenovergestelde?

Studenten van HOGENT die deelnamen aan een infosessie over hun stage voor de opleiding orthopedagogie kregen een slide met deze vraag voorgeschoteld:

Moet ik mij als student laten vaccineren?

JA!: je doet stage in de zorgsector, en vrijwel alle stageplaatsen zullen het ook verplichten!
Wat als je je dit echt niet wil?
– dan gaat jouw stage nu NIET door.
– We bekijken of er volgend academiejaar stageplaatsen zijn die een vaccinatie niet als verplicht zien.
– Indien elke stageplaats een vaccinatie verplicht en jij wil echt niet, dan kan er geen stage opgestart worden in de opleiding orthopedagogie.

Bemerk dat JA in het rood en met hoofdletters staat aangegeven. Alsof dit de enige optie is die geldig is, er zijn natuurlijk andere opties, maar deze hebben wel de nodige consequenties: de stage gaat niet door. M.a.w. we verplichten je niet, maar je kan er niet onderuit.

Helaas ging deze slide viraal en kwam HOGENT met een officiële persbericht. Om te beginnen werd de vaccinatieplicht verschoven naar de wens van de stageplaatsen. Deze reageerden dan op hun beurt opnieuw dat “het vaccineren niet verplicht is, maar wel gewenst in de zorgsector”. Ze verwachten ook dat de studenten daar zullen op in gaan.

Zoals we het nu zien, kan de stage wel doorgaan, maar vaccinatie is gewenst. Vaccinatie verwachten is niet hetzelfde als vaccinatie verplichten. M.a.w. je kan je stageplaats doorlopen zonder gevaccineerd te zijn. Dat is iets helemaal anders toch?

Wat zijn we blij dat er studenten zijn die bewust worden over mogelijke gevaren van vaccinatie.

Stel je voor dat deze tweet niet viraal ging? Dan liep alles zijn beloop en werden deze studenten gevaccineerd, met alle (ongekende en ongedekte) gevolgen van dien…

PS: De iatrogene schade die gepaard gaat met het vaccin kan misschien ook door deze studenten eens nagelezen worden? Een lijvig document i.p.v. een slide via deze link:

HET OPGELICHT TIPJE VAN DE VACCINATIESLUIER

 

Deel deze informatie

1 thought on “Gevaccineerd voor een stage?

Comments are closed.