Duitse overheid schakelde wetenschappers in om corona-angst op te wekken

De Duitse krant Die Welt kon mails inkijken tussen politici en wetenschappers waaruit blijkt dat de Duitse overheid wetenschappers vroeg om angst voor het coronavirus te vergroten.

Deel deze informatie
[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.8.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

De Duitse krant Die Welt kon mails inkijken tussen politici en wetenschappers waaruit blijkt dat de Duitse overheid wetenschappers vroeg om angst voor het coronavirus te vergroten.

https://sceptr.net/2021/02/duitse-overheid-schakelde-wetenschappers-in-om-corona-angst-op-te-wekken/

Het mailverkeer tussen de Duitse overheid (Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer en zijn staatssecretaris Kerber) en de wetenschappers (waaronder RKI-baas Lothar Wieler) omvat verschillende voorstellen om de angst en volgzaamheid bij de bevolking aan te wakkeren.

Corona-Politik: Wie das Innenministerium Wissenschaftler einspannte – WELT

Zo zouden er bijvoorbeeld campagnes opgezet worden met beelden om de pijnlijke dood van coronapatiënten expliciet in beeld te brengen en wordt openlijk onderhandeld over het dodental dat de wetenschappers moeten vernoemen. 

Zo zou er onder meer geknoeid zijn met cijfers. Het RKI, het Duitse RIVM, stelde voor met hun inschatting te werken van 0,56 procent van de besmette personen, maar een medewerker van het RWI, een invloedrijk economisch onderzoeksinstituut, pleitte voor het sterftepercentage van 1,2 procent.

Hij schreef dat ze moesten denken vanuit “een grote druk om te handelen” en dat ze daarom de cijfers “beter slechter dan te goed” moesten voorstellen.

Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer maakte vervolgens inderdaad gebruik van die aangepaste cijfers en waarschuwde destijds meermaals dat het aantal doden in Duitsland tot in de miljoenen kon oplopen. Op dit moment stierven ongeveer 60.000 Duitsers aan het coronavirus.

Op die manier wilde de Duitse overheid meer draagvlak creëren voor strengere coronamaatregelen. 

Het was de bedoeling dat de e-mails geheim zouden blijven. Ze werden vrijgegeven na maandenlange procedures van een Berlijnse groep juristen, die ze doorstuurde naar Die Welt.

Bronnen:

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

About Author

Deel deze informatie