Topatleet Blake zegt liever Spelen te missen dan dat hij zich laat vaccineren

Topatleet Yohan Blake is niet van plan om zich te laten vaccineren voor de Olympische Spelen in Tokio. De 31-jarige Jamaicaan, tweevoudig olympisch kampioen op de 4×100 meter, zegt maandag tegen The Gleaner dat hij ‘s werelds grootste sportevenement liever mist dan dat hij zich laat inenten.

Deel deze informatie

Topatleet Yohan Blake is niet van plan om zich te laten vaccineren voor de Olympische Spelen in Tokio. De 31-jarige Jamaicaan, tweevoudig olympisch kampioen op de 4×100 meter, zegt maandag tegen The Gleaner dat hij ‘s werelds grootste sportevenement liever mist dan dat hij zich laat inenten.

“Ik wil geen vaccin, ook al mis ik daardoor de Spelen. Ik doe het gewoon niet. Ik wil er verder niet echt op ingaan, maar ik heb er zo mijn redenen voor”, aldus Blake tegen de Jamaicaanse krant.

Blake, na Usain Bolt de snelste man ooit op de 100 en 200 meter, heeft er zo zijn eigen mening over.

“Volg je geest, niet de massa”, zei hij zondag nog in een video op Twitter.

“Maar wees tegelijkertijd respectvol voor iedereen. Maak zelf je keuze.”

Deel deze informatie