GEANNULEERD: Witte Linten Wandeling Leuven – 14 maart 2021

Uitnodiging Hands For Freedom

Deel deze informatie

Witte Lintenwandeling Leuven – 14.03.2021 – GEANNULEERD

Beste vrienden,
Bij deze nodigen wij jullie graag uit voor de witte linten wandeling te Leuven op zondag 14.03.2021 van 11:00 u tot 12u15 om aandacht te vragen voor de nefaste gevolgen van de maatregelen.
Vertrek van de wandeling op het Martelarenplein te 3000 Leuven om 11:00 uur. Flashmob om 12:00 uur tot maximum 12:15 uur waar we een paar minuten met onze witte linten zwaaien.
Concept :
verknip een oud wit laken of een t-shirt tot lange witte linten en hang deze voor uw vertrek naar Leuven aan de achteruitkijkspiegels en/of de klinken van uw auto, uw fiets, moto, handtas, boekentas en tijdens de wandeling rond uw polsen of rond uw hals als bandana als teken van herkenbaarheid.
Diegenen die zich verplaatsen via het openbaar vervoer kunnen de witte linten reeds tijdens de rit aan hun polsen, handtas of andere accessoires hangen.
Indien mogelijk kleedt u dan volledig in het wit ( voor nog extra aandacht ).
De wandeling wordt door de stad Leuven beschouwd als een manifestatie en is onderworpen aan een aantal richtlijnen.
 • startpunt van de wandeling om 11:00 uur op of in de buurt van het Martelarenplein. Wie eerder aanwezig is mag al beginnen wandelen in het historisch stadscentrum.
 • De wandeling is volledig vrij en enkel gebonden aan de gekende regels : groepjes van maximum 10 personen ( eigen bubbel ), verplichte mondmaskerdracht, afstand min 1,5 meter van andere wandelaars.
 • U wandelt waar u wil. Wil u andere wandelaars volgen omdat u de stad niet kent, is dat ok.
 • Respecteer altijd een afstand van minimum 1,5 m. Draag een mondmasker. – Er worden maximum 100 personen toegelaten op het Martelarenplein. Andere wandelaars kunnen zich opstellen in de aanpalende straten.
 • Op alle invalswegen rond het Martelarenplein zullen veiligheid stewards van vzw Hands For Freedom staan. U zal ze herkennen aan de hand van het oranje fluo hesje dat ze dragen. Zij zullen u wegwijs maken en de richtlijnen die gelden op het plein nogmaals in herinnering brengen.
 • De wandeling vindt plaats in het historisch stadscentrum van Leuven.
 • Het is geen groepswandeling maar een individuele wandeling door wandelaars die allemaal hetzelfde herkenningsteken dragen. Als jullie andere wandelaars tegen komen of kruisen tijdens de wandeling zwaaien jullie naar mekaar ten teken van begroeting. Met de witte linten zwaaien en/of samen zingen om de aandacht te trekken mag, roepen en schelden mag niet.
 • Begeef u rond 11u50 terug naar het Martelarenplein. Wandelaars die geen drager zijn van witte linten zullen beschouwd worden als niet-deelnemend aan de witte linten wandeling en verzocht worden het Martelarenplein niet te betreden tussen 12:00 uur en 12:15 uur. – – Respecteer op het Martelarenplein de afstandsregel zodat de Politie niet dient tussen te komen ( een politie ploeg zal ter plaatse aanwezig zijn ).
 • Om 12:00 uur steken alle wandelaars hun armen in de lucht, zwaaien gedurende 2 minuten met de linten. Einde.
 • Alle aanwezigen boven het maximum toegelaten aantal zullen verzocht worden om 12:00 uur met hun witte linten te zwaaien op de plaats waar zij zich bevinden.
 • Einde event om uiterlijk 12:15 uur. Iedereen verlaat het Martelarenplein. Wie dat wenst kan verder gaan wandelen of shoppen in de stad op eigen verantwoordelijkheid.

RESPECTEER AUB de regels om toekomstige toelatingen voor wandelingen niet op de helling te plaatsen. Laat ons samen een voorbeeld zijn. Blijf vriendelijk en beleefd tegen omstaanders.

Tot zondag !
het HFF team
Deel deze informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *