World Wide Demonstration for freedom in Ter Kamerenbos

In het Ter Kamerenbos in Brussel heeft zich een massa volk verzameld voor een mars tegen de coronamaatregelen.

Deel deze informatie

In het Ter Kamerenbos in Brussel heeft zich een massa volk verzameld voor een mars tegen de coronamaatregelen.

Ze vinden dat die ondemocratisch zijn, hun vrijheid beperken en de voorbode zijn van een dictatuur. Er kwamen naar schatting meer dan duizend mensen opdagen. De actie verliep rustig

Het protest kadert in een wereldwijd initiatief. Onder de noemer ‘World Wide Demonstration for Freedom’ vinden in nog verschillende andere landen ook demonstraties plaats. Aan de betoging in Brussel nemen mensen uit alle uithoeken van het land deel.

“Al meer dan een jaar worden onze grondwettelijke rechten en vrijheden beperkt en geschonden en dat moet stoppen. We zijn hier ook om het op te nemen voor de vele groepen in de maatschappij die vergeten worden in deze pandemie, wier stem niet gehoord wordt in de media.

Heel wat mensen lijden immers sterk onder de maatregelen die in sommige gevallen al een jaar van kracht zijn. Heel veel mensen houden het niet meer uit.”

“Veel mensen vragen zich af wie de organisatie is, wie de groep is achter dit alles. Maar er is niet 1 organisator, elke deelnemer beslist zelf om te komen om zijn vrijheid te verdedigen en is een mede-organisator die zijn of haar leven in handen neemt. “

“Samen gaan we onze verantwoordelijkheid nemen en we laten niemand onze waarden van vrede, gelijkheid en vrijheid vernietigen. “

Het verhaal bekeken door de ogen van de pers klinkt heel anders dan de ervaring van de mensen die deelnamen aan de World Wide Demonstration for freedom.

Van het aanwezige volk krijgen we te horen dat alles rustig en vreedzaam verliep. Het was een stralende dag vol goede vibes.

De mensen genoten van de wandeling in het zonnetje, van de lekkere versnaperingen die de kleine kraampjes aan het water verkochten, van de mooie muziek en vooral van elkaar.

Deel deze informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *