Sam Brokken: opiniebijdrage + lezing 4 mei

0

We belandden met ons allen in een opgelegd scenario van coronamaatregelen waarvan veel mensen de wetenschappelijke inconsistentie niet opmerken of de boete, wapenstok of andere sancties te zeer vrezen om zich er openlijk tegen te verzetten.

Deel deze informatie

Kritiek van linkse intelligentsia is verdwenen

Zeer boeiend artikel van Sam Brokken over de bredere context van corona, het blinde geloof in de overheid en de dwang om het beleid te volgen.

Veel dank aan Sam voor zijn moed om zíjn waarheid te laten horen!!

“Mensen zijn wezens geworden die leven volgens het huisje-boompje-beestje model. Samen wonen, huis bouwen, kindjes krijgen en gaan werken om een loon te krijgen waarmee men het huis, de auto en andere materialistische zaken afbetaalt. Anderzijds hebben we een kwaliteitsvolle gezondheidszorg en dito sociaal vangnet. Maar deze levensvorm wiegde de mensen tevens in een soort slaapstand. Wanneer er dan een crisis uitbreekt, zien we bij veel mensen een gebrek aan contextueel denken. Ik merk dat eveneens bij mijn criticasters op. Ze blijven steeds een bepaald element herhalen, zonder de bredere context van de situatie te willen inzien.”

Het artikel kan je hier lezen

Lezing “De maatschappij van morgen.  Een analyse van de crisis en een aanzet tot een oplossing.”

Op dinsdag 4 mei (19u. – 22u.) kan je bij De Onderstroom deelnemen aan een lezing met Q & A door Sam Brokken.

Dixit Sam Brokken: ‘De huidige aanpak zou er kunnen toe bijdragen dat we onszelf als maatschappij vastzetten in lockdowns en extra maatregelen om ‘controle’ te behouden. Een vicieuze cirkel waar we nooit meer dreigen uit te komen!’ Het narratief waarmee de pandemie initieel werd benaderd, staat duidelijk niet meer in verhouding tot wat we vandaag weten!

Tijdens deze lezing krijg je een grondige wetenschappelijke onderbouwing van zijn visie met aansluitend de mogelijkheid om vragen aan hem te stellen.

Inschrijven kan je hier.

About Author

Deel deze informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *