Brief aan de jeugd

Hieronder een brief van Kris Gaublomme welke we als Bewuste Burgers helemaal onderschrijven.

Deel deze informatie

Hieronder een brief van Kris Gaublomme welke we als Bewuste Burgers helemaal onderschrijven. 

De jeugd is elke dag in ons hart!! 

Beste jongere,

Met het schaamrood op de wangen schrijf ik deze brief aan jullie.  Ik schaam me rot voor wat deze regering jullie aandoet.  Niet dat het mijn fout is, maar ik voel me mee verantwoordelijk voor wat er in deze maatschappij gaande is, zij het volledig tegen mijn wil.  Het is immers op de eerste plaats aan ons, volwassenen, om deze waanzin te stoppen. Toen wij jong waren hadden we dromen.  Niets was onmogelijk, the sky was the limit.  We maakten plannen en realiseerden die.

Voor jullie is dat moeilijker.  Plannen maken vraagt een zekere mate van duidelijkheid en zekerheid voor de toekomst, en die duidelijkheid wordt jullie ontnomen.

Alles is onzeker, alles is voorwaardelijk…

Wij maakten lol, gingen buiten spelen, gingen op stap…  Jullie worden als criminelen behandeld wanneer jullie je vrienden opzoeken.

Wij gingen waar we wilden, zagen wie we wilden; jullie worden in bubbels geperst.

Wij zagen de lach, de verwondering of de ergernis om mekaars gezicht; jullie worden gemuilkorfd.

Naar school gaan was voor ons evident; voor jullie moet daar eerst gewichtig over overlegd worden.

Wij waren zorgeloos; jullie wordt een leven vol angst opgedrongen, angst voor alles en nog wat:: voor corona, voor politiecontroles, voor jullie toekomst…

Laat jullie niet op jullie geweten werken met slogans over verantwoordelijkheidszin voor jullie ouders of grootouders.  Wij, ouderen, kunnen perfect onszelf beschermen.  Daarvoor hebben we geen offers van jullie nodig.  Wat wij nodig hebben is terug een glimlach te zien op jullie gezicht.  Wat wij nodig hebben is jullie bezoek, jullie verhalen, en een warme knuffel.  Wees niet bang.  De eenzaamheid is voor ouderen veel dodelijker dan eender welk virus.

Ik besef hoe zwaar de eenzaamheid en de uitzichtloosheid op sommigen van jullie weegt.  Maar ik smeek jullie: laat de moed niet zakken.  Hoe bitter deze crisis ook is, laat ons deze kans gebruiken om er een betere, mooiere, vrijere wereld van te maken.  Niet omdat de overheid ons dat aanbiedt, maar omdat we ons leven en onze samenleving in eigen handen nemen.  OK, het is vooral aan ons, volwassenen, om daar iets aan te doen, maar evenzeer aan jullie zelf.  Wees duidelijk over wat jullie willen of niet willen, laat het ons weten, laat het ons samen realiseren. Wees dapper en doorbreek het keurslijf dat jullie wordt opgelegd.  Durf leven.  Durf vrij ademen.  Durf opnieuw vrolijk en gelukkig zijn, dan worden wij dat ook.

Dank voor jullie vertrouwen, ook al hebben wij dat van jullie danig beschaamd.

Kris Gaublomme

https://www.vaccinatieschade.be/content/brief-aan-de-jeugd

Deel deze informatie