Tijdens klopjacht op militair wordt pandemiewet gestemd

De aandacht verleggen is één van de oudste politieke tactieken.

Deel deze informatieTerwijl de aandacht van iedereen afgeleid wordt door de klopjacht op een militair ( brood & spelen ) stond gisterennamiddag de pandemiewet op agenda voor stemming.

De pandemiewet moet voor een aanvullende rechtsgrond zorgen om verregaande maatregelen te kunnen nemen in gezondheidscrisissen. 

De klopjacht op de militair wordt breed onder de aandacht gesmeerd. Met wel bijna 400 (VIERHONDERD!) manschappen en een paar gepantserde legervoertuigen zijn ze op zoek naar deze man.

BEKIJK – Klopjacht op Jürgen Conings levert indrukwekkende politiefile op  | VRT NWS: nieuws

Deze man (die feitelijk nog geen echte misdaad gepleegd heeft) zijn foto is ondertussen wijd verspreid. Er wordt totaal niet gesproken over de gruwelen die hij gezien en doorstaan heeft tijdens zijn talloze, gevaarlijke missies en dat hij daardoor misschien wel zwaar post-traumatisch is en wie weet daarin ook heel slecht begeleid achteraf? 

Terug naar de pademiewet:

De vereiste meerderheid heeft gestemd voor een verzending naar de wetgevende kamer van de Raad van State voor een tweede advies.

Afhankelijk van de opmerkingen die de wetgevende kamer zal formuleren in haar tweede advies zal er mogelijks opnieuw moeten geamendeerd worden wat betekent dat het ontwerp terug naar de commissie moet en de hele zaak terug van voren af aan begint.

Het Hof van Beroep moet nog een uitspraak vellen in de zaak waarin een Brusselse kortgedingrechter de Ministeriële Besluiten aan de kant geschoven heeft omdat ze geen wettelijke rechtsgrond hebben en Minister Verlinden opgelegd heeft om binnen de 30 dagen een wettelijk kader te voorzien voor de maatregelen. Die 30 dagen zijn voorbij sinds 30 april 2021.

Dit wordt dus nog spannend!

Het kabinet Verlinden is principieel gehouden tot betaling van 5.000 € dwangsom per dag vertraging met een maximum van 200.000 € vertraging maar de Liga voor Mensenrechten heeft beslist om die som niet op te eisen.

Brusselse rechtbank oordeelt: sluiting restaurants is illegaal – Bewuste Burgers

Bronnen:

Brusselse rechtbank oordeelt: sluiting restaurants is illegaal – Bewuste Burgers

https://www.hln.be › binnenland › o…WebresultatenOppositie stuurt pandemiewet terug naar de Raad van State … – HLN

https://www.demorgen.be/politiek/de-tijd-begint-te-dringen-oppositie-stuurt-pandemiewet-terug-naar-de-raad-van-state~b33d34a2/

About Author

Deel deze informatie

1 thought on “Tijdens klopjacht op militair wordt pandemiewet gestemd

  1. Dank u wel om dit onder de aandacht te brengen.
    Via de link op de facebookpagina van bewuste burgers verzond ik vlot de mail ‘nee pandemiewet’; waarvoor dank!
    Het is net als het verleggen van een kei in een rivier, een kleine aanpassing kan ervoor zorgen dat de koers verandert.

Comments are closed.