Wekelijkse update Corona met Steven Arrazola: paniekvoetbal toont aan dat kaartenhuis in elkaar is gestort

In Kroatië, IJsland, Zweden, Denemarken en Noorwegen heeft men de “pandemie” achter zich gelaten. De president van Kroatië liet deze week weten dat hun land stopt met vaccineren.

Deel deze informatieWekelijkse update Corona | Huidig paniekvoetbal toont aan dat kaartenhuis reeds in elkaar is gestort. 

In verschillende landen, waaronder ook in België, wordt er momenteel helaas opnieuw een versnelling hoger geschakeld in het bestrijden van de huidige “pandemie”. 

Ondanks dat in de meeste van deze landen ondertussen meer dan 70% is geprikt en dat had moeten zorgen voor het “rijk der vrijheid” vanwege de groepsimmuniteit die dan (volgens eerder gemaakte beloftes) zou bereikt zijn, wordt de druk om overal een coronapas in te voeren steeds groter. Ook kritische stemmen worden steeds harder de mond gesnoerd, helaas kan ik er zelf van meespreken. 

Opvallend is dat dit vrijwel simultaan verloopt en dan nog vooral in de landen waar de regeringsleiders het nogal goed met elkaar kunnen vinden. Macron begon op 9 augustus als eerste in Frankrijk en iets later, op 23 augustus, volgde Merkel in Duitsland. Rutte in Nederland begon er gisteren mee want als “echte” liberaal kon hij natuurlijk niet achterblijven. 

Hij hoopt immers binnenkort een Europese topjob binnen te halen nu hij in eigen land bijna is afgeserveerd. Onze premier, die ook stilaan beseft dat hij nooit nog eens premier zal worden, beloofde in mei dit jaar nog dat het in België nooit zou gebeuren maar ondertussen is de coronapas een feit in Brussel en Wallonië en binnen enkele weken zal dit ook in Vlaanderen het geval zijn. Hij moet immers ook zijn Europese topjob weldra kunnen binnen halen en die krijg je niet zomaar. Je moet immers eerst bewijzen dat je het waard bent en flink kan luisteren door vooral niet het beste voor te hebben met de eigen burgers. 

Daarnaast hebben deze regeringsleiders ook zeer goed begrepen dat er geen betere manier is dan deze coronapas om de mensen te controleren en ze snappen zeer goed dat de verdeeldheid die ze op deze manier creëeren hun eigen positie enorm versterkt. Dit is volgens mij echter enkel het geval op zeer korte termijn. Ze vergeten dat ondertussen de ballon eigenlijk al doorprikt is. 

Aangezien de media voorlopig nog uit hun handen eet, vanwege de torenhoge subsidies, denken ze echter dat ze zich alles kunnen permitteren. Dit zal weldra een grote vergissing blijken te zijn die hen zeer zuur zal opbreken. Ze onderschatten gigantisch hoeveel mensen ondertussen al begrepen hebben dat deze “pandemie” misbruikt wordt voor een andere agenda. 

Vanuit hun ivoren togen beseffen ze niet dat er ondertussen in Australië een burgeroorlog aan de gang is dewelke uiteraard niet in onze media mag getoond worden. In delen van Victoria is er geen internet meer. Journalisten en burgers worden hardhandig gearresteerd. Er wordt geschoten op demonstranten en er zijn pantservoertuigen en legereenheden in de straten. Als dit in Iran, Turkije of Rusland gebeurt dan staan onze dames en heren politici te gillen over “vrijheid”. Nu hoor je ze niet.

Ook in de Verenigde Staten staat de boel op instorten. Biden maakt er een puinhoop van en Kamila wordt (geheel terecht) uitgekotst. Zelfs de BLM-beweging mengt zich nu in het corona-debat en spreekt zich uit tegen de coronapas. De Republikeinen waren nooit voorstander en zijn ondertussen liberaler dan de Democraten geworden. 

Steeds meer Amerikaanse universiteiten keren zich ook steeds feller tegen het massale vaccineren omdat de nevenschade steeds duidelijker wordt.

Het feit dat Biden amper in het nieuws komt is geen gevolg van zijn goed beleid maar het gevolg van het feit dat onze media zich schaamt dat ze deze niet al te briljante man bijna een jaar geleden zo hebben opgehemeld en nu hun fout niet echt durven toegeven. Het is echt de moeite om het daar wat te volgen want als het regent aan de andere kant van de oceaan begint het hier te druppelen. 

Maar ook in Europa zijn er gelukkig steeds meer landen die tijdig hebben ingezien dat ze met deze waanzin moeten stoppen als ze niet alle geloofwaardigheid willen verliezen. Opvallend is dat het niet de landen zijn die binnen de EU steeds met de belangrijkste topfuncties gaan lopen. Dit kan uiteraard zeer toevallig zijn. 

In Kroatië, IJsland, Zweden, Denemarken en Noorwegen heeft men de “pandemie” achter zich gelaten. De president van Kroatië liet deze week weten dat hun land stopt met vaccineren. Ze willen er ook niet meer opnieuw mee beginnen. Als statement kon dat tellen. 

Ook vroeg hij de media te stoppen met hysterische en onjuiste berichtgeving. Zeer intelligente man blijkbaar. De Zweedse regering bevestigde deze week dat de afbouw van restricties verder wordt gezet. Vanaf 29 september worden in principe alle maatregelen en aanvebelingen afgeschaft. Er komt in deze fase evenmin een coronapas. 

Geert Molenberghs zal het niet geloven maar sinds dat in Denemarken alle Coronamaatregelen werden opgeheven zijn er op 10 dagen tijd 50% minder besmettingen terwijl dat alles daar open is, er geen achterlijke coronapassen zijn er nergens nog een schijnveilig en ronduit ongezond mondmasker moet gedragen worden. Onze geweldige opperviroloog Marc Van Ranst heeft ooit gezegd dat mondmaskers enkel voor de hersenen zijn. Ik denk dat de mondmaskers bij velen in ons land de hersenen hebben aangetast als ik de schrik hoor om ze af te schaffen. 

De Denen mogen echter wel al terug normaal leven en zoals ik al een jaar tracht aan te kaarten zorgt dit steeds voor betere cijfers.

Als de angst verdwijnt en er bijgevolg minder getest wordt, is de pandemie over. 

Sinds gisteren zijn ook alle maatregelen in Noorwegen eindelijk beëindigd. “Het is 561 dagen geleden dat we de strengste maatregel in Noorwegen hebben doorgevoerd in tijden van vrede. Nu is het tijd om terug te keren naar het normale dagelijkse leven”, zei Noors premier Erna Solberg in een persconferentie. “De sfeer hier in Noorwegen is over het algemeen uitgelaten”, vertelt Noors journalist Noors journalist Odd Sindre Tonning.

Maar in België zijn we dus helaas nog niet zo ver als in de bovengenoemde Europese landen. Vermoedelijk heeft dit ook wat te maken met het besef dat eenmaal deze “crisis” achter de rug is dat de regering zeer snel zal vallen want we hebben een ontstellend zwakke ploeg met een bijzonder zwak regeerakkoord. 

Ze kunnen dus niet anders dan de angst hoog houden en verder evolueren naar een pasjesmaatschappij opdat er voldoende polarisatie blijft bestaan.

Ze willen totale controle over de burgers.

Als de overheid gaat bepalen welke groep wel of niet vrijheid heeft dan is niemand vrij. Als een land in een gezondheidscrisis zou zitten, terwijl er niet wordt opgeschaald qua (IC-)personeel, dan is er géén sprake van zo’n crisis. Al helemaal niet als er tegelijkertijd wél fors wordt geïnvesteerd in handhavers die horeca-uitbaters het ondernemen beletten. 

Geen enkele journalist heeft echter deze reflectie al gebracht:

 • Vrijheidsbeperkende maatregelen zijn niet normaal. Een QR-code samenleving is niet normaal. Angstzaaierij is niet normaal.
 • Grondrechten inperken is niet normaal.
 • Bewijzen dat je gezond bent is niet normaal.
 • Dit hele wanbeleid al 1,5 jaar lang is niet normaal.

Naast de talloze ethische bezwaren rondom de coronapas lijken de voorstanders de volgende vier zaken niet te willen vatten:

1. Geïnjecteerde mensen kunnen anderen besmetten.

2. Een (PCR) test toont geen ziekte of besmettelijkheid aan. 

3. De QR maatschappij is het doel, niet een middel.

4. Ook zonder vaccinatie kun je antistoffen hebben.

Toch is jammer genoeg niet enkel onze federale regering totaal van het padje af. De Waalse regering heeft deze week beslist om het gebruik van het Covid Safe Ticket of coronapas uit te breiden vanaf midden oktober. Vanaf dan zal iedereen ouder dan 16 jaar in Wallonië een geldige coronapas moeten kunnen voorleggen in de horeca, in discotheken, op evenementen en in rust- en verzorgingstehuizen. 

De Vlaamse regering heeft deze week dan weer een kader uitgewerkt om vaccinaties op de werkvloer mogelijk te maken. De arbeidsgeneeskundige diensten van bedrijven zullen daarvoor de vaccinatiegraad van hun werknemers kunnen controleren via de ‘collectivity tool’ van de federale overheid. 

Het recht op privacy is bij deze weer wat verder uitgehold. U kan al raden wat nadien de volgende stap zal zijn. We zullen ook hier, vrees ik, spoedig evolueren naar het Italiaanse model waar vanaf 15 oktober enkel nog mag gewerkt worden als je een coronapas hebt. Ze beseffen helaas niet welke impact dit op onze economie en maatschappij zal hebben.

In Frankrijk zien we dit vandaag al. Medisch personeel dat niet gevaccineerd is mag daar immers niet meer werken. Zij zitten nu thuis zonder salaris. Er worden daardoor nu massaal afdelingen gesloten omdat er niet voldoende personeel is. De Fransen stevenen af op een sociale ramp. Tot dusver de angstzaaierij dat de ziekenhuizen vollopen met covid-patiënten. Als dat echt het geval was, zouden ze heel wat zorgvuldiger met hun personeel omgaan. 

Ondertussen blijven de Fransen over het ganse land ook elke zaterdag massaal op straat komen.

Zij zullen niet opgeven en deze totalitaire praktijken ombuigen. Als het regent in Parijs zal het weldra ook bij ons beginnen te druppelen. Macron heeft hier een zeer zware fout gemaakt en zal daar ongetwijfeld een zeer zware prijs voor betalen. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel.

Deze week was ik ook zeer blij met de boodschap van de meest briljante Nederlandse cabaretier. Hans Teeuwen verzet zich principieel tegen het vragen van een coronatoegangsbewijs in de culturele sector. 

Deze schitterende man heeft daarom zijn voor dit najaar aangekondigde tournee verplaatst naar het voorjaar van 2022. In een verklaring aan de bezitters van kaarten voor zijn nieuwe show schrijft hij:

“Ik vond en vind het niet oké dat mensen een gehoorzaamheidscode moeten laten zien om binnen te komen en door niet akkoord te gaan, hoop ik dat dit wat minder vanzelfsprekend wordt.” Ik ben altijd al een grote fan van Hans geweest en nu blijkt dat dit zeer terecht was.

Het strafste nieuws deze week uit Vlaanderen kwam deze week uit Limburg. 32 gevaccineerde senioren zijn tijdens een busreis besmet geraakt. Eerder deze maand trokken 49 gevaccineerde Limburgse busreizigers naar Blankenberge. Bij terugkomst bleek meer dan de helft besmet te zijn met het coronavirus. 

Dat bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De senioren hebben last van zware symptomen en hebben een hoge virale lading. Het labo van het Jessa Ziekenhuis onderzoekt vier stalen om te kijken over welke variant het zou gaan. Het Agentschap Zorg en Gezondheid denkt dat het waarschijnlijk gaat om de deltavariant. Het is toch wat hè? 

Gelukkig hadden ze de schijnveilige coronapas. Opnieuw werd pijnlijk duidelijk dat onze premier vorige week staalhard heeft gelogen toen hij liet verstaan dat het een pandemie van de niet-gevaccineerden is geworden. Binnen 5 weken zal dit nog veel meer pijnlijk duidelijk worden als onze IC’s terug minstens even vol zullen liggen als vorig jaar tijdens de jaarlijkse herfstpiek, vooral met gevaccineerden uiteraard.

Is het nog al iemand opgevallen dat de definitie van “De vaccins werken!” al 9 maand systematisch verandert? “Ze verhinderen infectie” -> “Ze verhinderen infectie niet maar zorgen dat je minder ziek wordt en anderen niet kan besmetten” -> “Ze zorgen dat je minder ziek wordt”. 

Wetenschappers die in februari durfden te beweren dat je nog besmettelijk was na het prikken werden afgemaakt door de pers en werden afgeschilderd als complotdenkers. Het kan verkeren wist Bredero al meer dan 400 jaar geleden. 

Hier nog zo eentje met tegelijk opnieuw een voorspelling voor de volgende maanden. “Met 2 prikken ben je waarschijnlijk immuun.” -> “Sommigen moeten wellicht na 6 maanden een boostershot hebben.” -> “Iedereen moet na 6 maand een derde shot hebben.” -> “Iedereen moet om de 6 maanden een nieuwe prik krijgen.” -> “Na 6 maanden is uw QR-code niet meer geldig”. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel.

Laten we nog even verder gaan op dit elan en nog eens herhalen waarom “beleid” en “debiel” jammer genoeg uit dezelfde letters bestaan door nog eens te kijken naar een aantal maatregelen van het afgelopen anderhalf jaar:

 • Deskundigen: “De meeste besmettingen vinden binnenshuis plaats”
  Maatregel? Blijf binnen!
 • Deskundigen: “Er vinden weinig besmettingen plaats in de horeca.” Maatregel? Sluit de horeca!
 • Deskundigen: “De meeste patiënten op de IC hebben overgewicht.” Maatregel? Alleen fastfoodketens en frietkoten mogen open blijven, alle overige restaurants moeten sluiten.
 • Deskundigen: “Mondmaskers bieden een vorm van schijnveiligheid.” Maatregel? Mondmaskerplicht!
 • Deskundigen: “Deze PCR test is geen betrouwbare methode om virussen op te sporen.” Maatregel? Testplicht!
 • Deskundigen: “We zien in landen zonder lockdown geen verschil qua besmettingen.”Maatregel? Lockdown!
 • Deskundigen: “T-immuunsysteem verzwakt door weinig contact met bacteriën.”Maatregel? Alles ontsmetten!
 • Deskundigen: “Goede ventilatie en luchtvochtigheid vermindert de kans op infecties.” Maatregel? Sluit alle bejaarden binnen op en houd ramen en deuren gesloten.
 • Deskundigen: “Buitenlucht versterkt het immuunsysteem.” Maatregel? Blijf zoveel mogelijk binnen! 
 • Deskundigen: “Beweging is erg belangrijk om het immuunsysteem gezond te houden.”Maatregel? Fitnesscentra dicht!
 • Deskundigen: “Het probleem is niet het virus maar de bezuinigingen in de zorg.” Maatregel? Geen opschaling van de zorgcapaciteit, want dan vervelen ze zich dood. 
 • Deskundigen: “Je bent niet besmettelijk als je geen klachten hebt.” Maatregel? Quarantaine ook bij geen klachten.

Alle gekheid op een stokje. Ondertussen is het meer dan duidelijk dat de harde kantjes van het virus er al af zijn sinds april 2020. Nadien werd het een vervelend virus. Uiteraard is dit niet aangenaam en ik kan er ook van meespreken. De samenleving kan dit echter perfect aan, dit is in voldoende landen gebleken. Alle ellende wordt nu veroorzaakt door het beleid. 

Gelukkig zakt dit kaartenhuis in steeds meer landen in elkaar.

Hopelijk is dit ook spoedig het geval in ons land. Het belangrijkste is dat we nu zeer spoedig stoppen met het testen, zeker van gezonde mensen en jongeren zonder symptomen. Er moet enkel getest worden als de huisarts het wél nuttig vindt. Einde paniek. Klaar. En weer normaal doen. Niet moeilijk, toch?

Dus voor iedereen die het de volgende dagen en weken zwaar heeft en het niet meer ziet zitten, geef niet op. De ballon is reeds doorprikt en het kaartenhuis ligt reeds aan diggelen. We zijn nu getuigen van de laatste stuiptrekkingen die er zijn omdat bepaalde politici schrik hebben om terug te moeten regeren zonder deze “pandemie” te kunnen misbruiken. 

Besef gewoon dat ze zich nog meer in de voeten schieten en zich weldra voor hun fout beleid zullen moeten verantwoorden. De eerste ingebrekestellingen naar onze beleidsmakers zijn reeds de deur uit maar dit is nog maar het begin. Binnenkort zal ook de pers bloed ruiken en dan zal het zeer snel gaan. Uiteindelijk komt alles goed. Winnaars geven nooit op en opgevers winnen nooit.

Ook vandaag eindig ik opnieuw graag met vier quotes van vier kritische en schitterende professoren:

Professor Rik Torfs:

Mensenrechten zijn niet soms, maar altijd belangrijk. En ze beschermen niet enkel leuke en deugdzame, maar ook vervelende mensen met rare ideeën. Daarin heb ik geluk.

Professor Hendrik Vuye:

Stilaan heeft de PS meer schrik van concurrentie van Open VLD, dan van PTB/PVDA…

Professor Bert Blocken 

“Maar we luisteren naar de ‘experten’, en #

CO2meters, ventilatie en luchtreiniging zijn niet nodig.” Wie zijn die experten? En wie gelooft die mensen nog? Het gaat verdorie al 20 maanden om mensenlevens. Afrekening in 2024. 

Professor Zeger Debyser (viroloog KU Leuven) 

Hier ligt Joel.

Begraven onder 3 lagen mondmaskers en alcoholgel…

Deel deze informatie