AVV Academy les 3: Onwetendheid versus weten. Zondag 5 en 19 december.

Hoe werkt het lichaam? Tijdens onze derde les leren we meer over de embryologie: we keren terug naar het begin.

Deel deze informatie

Hoe werkt het lichaam?  Tijdens onze derde les leren we meer over de embryologie: we keren terug naar het begin. Hoe is het lichaam opgebouwd? Ectoderm, endoderm en mesoderm: we krijgen een beter begrip van de kiemlagen zodat we beter zicht krijgen op het ontstaan en de aard van ziekten. 

Hoe reageren de weefsellagen tov schok (biologische schok) en wat is dat precies een biologische schok? Wat zijn conflicten en en welke zin zijn ze belangrijk m.b.t. gezondheid volgens de Germaanse geneeskunde? 

Ziektesymptomen zijn helingssignalen. Wist je dat? Want als je dat weet dan ga je minder lijden omdat je weet dat je aan het genezen bent. Daarom is het belangrijk om kennis te hebben over je eigen gezondheid. Vertrouwen geeft rust en dat is wat het lichaam nodig heeft in geval van ziekte. Dat hebben we geleerd in les 1, vertrouwen versus angst. 

Onwetendheid is de bron van alle kwaad

Een Oosters gezegde. 

Weten dat pijn ontstaat als helingssignaal helpt het lijden verlichten. De basisprincipes van gezondheid worden ons helaas niet aangeleerd. De kennis over ons eigen lichaam zijn we kwijt. Ons lichaam is wijs, maar wij luisteren er zelden naar. Daniƫl zal ons de weg wijzen terug naar de oorsprong. Waar het begon; de embryologie.

Deel deze informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *