Ze kunnen zich niet permitteren om iedereen verplicht te prikken voor verkoudheid terwijl andere landen besloten hebben dat de pandemie voorbij is

Volgens sciensano zijn de geprikte Vlamingen nu dubbel zo vaak besmet dan de niet-geprikten en journalist Dries De Smet schreef in De Standaard en Het Nieuwsblad zeer terecht dat onze premier hierover gewoon staalhard had gelogen.

Deel deze informatie


🗣Wekelijkse update Corona met Steven Arrazola de Oñate – Prik er eens doorheen in plaats van in je arm. ❤️

Ze gaan het zich echt niet kunnen permitteren om iedereen verplicht te prikken voor een verkoudheid terwijl andere landen al weken eerder hebben besloten dat de pandemie voorbij is.

https://www.facebook.com/100073753261617/posts/139387271863048/?d=n

Zoals meestal begin ik ook deze zondag graag positief. Er is immers al genoeg miserie in deze wereld en als u de fout heeft gemaakt om de afgelopen week naar het VRT – of VTM-nieuws te kijken, heeft u reeds uw portie negativiteit te verwerken gehad.

Bijna één op drie geprikten uit de eerste ronde is geen booster gaan halen met het einde van de boostercampagne in zicht. Dit zijn meer dan 2 miljoen Belgen die er bovenop de reeds ongeveer 1 miljoen CST-lozen bijkomen. Dit is dan ook exact de reden waarom er zenuwachtigheid ontstaat bij de beleidsmakers en waarom ze nu zo snel hun totalitaire pestpas erdoor willen krijgen. Ze hebben echter nog niet begrepen dat de kritische groep elke dag groter wordt en bij prik 4 in maart zal niet de helft van de Belgen zich nog laten prikken. Bij prik 5 in september zal nog maar 40% vallen voor de leugens van onze misdadige TV-virologen. Het is echter nu al duidelijk. Ze zijn de bevolking kwijt en hun plan is mislukt. Ook bij het medisch personeel in ons land is de niet geprikte groep veel te groot om allemaal te ontslaan. Ons land telt in totaal 538.896 gezondheidswerkers en er zijn er bijna 50.000 niet geprikt. Zij zullen ook niet plooien.

In Brussel nam maar de helft van het medisch personeel de booster, in de Oostkantons 56% en in Wallonië 64%. Deze mensen weten dan ook zeer goed wat de mogelijke bijwerkingen zijn en zij willen dit hun lichaam dan ook besparen. Maar ook uit het buitenland kwam deze week zeer goed nieuws. We zullen deze week starten in het Verenigd Koninkrijk. Daar werd gisteren bekendgemaakt dat ze de coronapas definitief in de prullenbak gooien. Het is volgens de regering: “Niet meer nodig nu met Omikron”. Ook enkele weken geleden waren ze reeds een pak slimmer dan bij ons. Ze besloten toen immers om, in tegenstelling tot in België en Nederland, totaal geen extra maatregelen te nemen en de raad van de bange (of misschien eerder goed betaalde) experten die steeds foute voorspellingen deden, niet te volgen. De voornaamste reden hiervoor was dat premier Boris Johnson zo onder vuur lag dat hij het niet kon maken om een lockdown af te kondigen. Indien hij dit wel had gedaan was hij vandaag geen premier meer geweest en dat heeft hij net op tijd beseft. Naar mijn mening is dit slechts uitstel van executie (en al zeker nadat deze week wederom uitlekte dat hij nog meer stevige lockdownfeestjes hield, maar dit geheel terzijde). Eerst was er een enorme besmettingsgolf met nieuwe dagrecords op het gebied van besmettingen, maar een crisissituatie in de ziekenhuizen kwam er nooit en de cijfers bleven elke week zakken. Ook de besmettingen dalen ondertussen, waardoor nu duidelijk is dat Omikron effectief louter als een verkoudheid is waar we geen schrik voor moesten hebben. Over het kanaal zijn ze erdoor geraakt zonder maatregelen en hierdoor zullen ze in de toekomst ook geen nieuwe, dwaze maatregelen meer aanvaarden.

Ook in Ierland werd er deze week aangekondigd dat er geen coronapas meer nodig is om in bars en restaurants te komen. Zelfs Israël liet deze week weten dat ze het roer gaan omgooien en eindelijk hebben ingezien dat de Zweedse aanpak de juiste is.

Ook Spanje liet deze week weten dat vanaf weldra corona zal worden aangepakt als een normale griep en dat alle beperkingen zullen verdwijnen.

Ook in Slowakije was er deze week goed en gelijkaardig nieuws te rapen want daar liet de regering weten dat alle restricties aan banden worden gelegd, er geen mondmaskers meer nodig zijn, geen coronapas en ook geen quarantaines meer.

Ook in Hongarije is momenteel echt alles terug open zonder QR-waanzin en andere restricties en mensen schudden er als vanouds terug de hand.

Oost-Europa heeft dan ook meer ervaring met dictatuur en/of oneerlijkheid en daar werden de dwaze regels dan ook niet zo gevolgd als door de schaapjes hier in West-Europa. In Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en ook helaas in België gaan we echter nog even geduld moeten uitoefenen, want onze politici én experten willen nog steeds de extra macht die ze de laatste 2 jaar hebben genomen niet afgeven. Deze laatste stuiptrekkingen zullen hen echter duur komen te staan wanneer duidelijk zal worden dat zij ons bewust hebben gemanipuleerd en belogen.

Laten we eerst nog eens kijken naar de cijfers. Ondertussen weten jullie al dat het enige relevante cijfer het aantal personen op IC is en net als een week eerder daalde deze afgelopen week met ongeveer 14%. Er liggen vandaag 406 mensen op IC. Ook volgende week gaan we opnieuw een daling krijgen van ongeveer 10%. Nadien gaat dit cijfer vermoedelijk een paar weken stabiel blijven om dan in maart terug even licht te stijgen gedurende enkele weken, totdat de lente goed en wel begonnen is. De cijfers zullen vanaf dan sterk dalen totdat we in de herfst terug de jaarlijkse en zwaardere piek zullen krijgen. Toen er nog geen prikken waren vond de terugkeer naar het min of meer normale leven plaats bij minder dan 500 mensen op IC. Er liggen er nu 94 minder. Nu dat we prikken hebben, geldt deze regel blijkbaar niet meer want indien ze dit wel zouden doen zou niemand nog een booster willen nemen. De volgende weken willen onze politici en zogezegde experten dus vooral niet versoepelen want ze gaan ons stilaan voorbereiden voor prik 4 die er reeds aan komt in maart van dit jaar. Dit heb ik overigens reeds voorspeld in augustus en ik zat er blijkbaar echt “boenk” op. Het feit dat ik dat zo perfect kon voorspellen, is voor mij het bewijs dat zowel onze premier als onze minister van Volksgezondheid andere belangen dienen. Ik blijf dit bewust herhalen omdat ik wil dat genoeg mensen dit beseffen.

Ik wil dat er binnen enkele maanden, wanneer deze pandemie voorgoed achter de rug is, wordt nagegaan welke politici en experten er criminele activiteiten op nahielden. Dit zal pas gebeuren als genoeg mensen dit eisen. Ik zal er dan ook voor zorgen dat we met genoeg zijn. Weten jullie nog vorige week? Dat onze dierenarts ons waarschuwde voor 125.000 besmettingen per dag en dat ik hem ronduit heb uitgelachen? Mijn glazen bol had het ook daar opnieuw bij het rechte eind. De dag met het hoogste aantal besmettingen was 10 januari 2022 met 37.607 besmettingen en daarna zijn deze elke dag blijven zakken. De dierenarts heeft zich blijkbaar weer eens vergist. Ik, zonder medische achtergrond die volgens bepaalde liberalen beter mijn mond zou houden omdat ik volgens hen al bijna 2 jaar fake news verspreid, had het weer bij het rechte eind. De vraag zou meer en meer moeten zijn of we dit nog een pandemie mogen noemen of toch maar gewoon een banale verkoudheid.

De strafste grap deze week was de aankondiging van Vlaams minister van Dood, Wouter Beke, dat vanaf nu in woonzorgcentra besmet personeel mag worden ingezet als laatste redmiddel. Nu de ziekenhuizen geconfronteerd worden met een grote personeelsuitval vroeg zorg- en ziekenhuiskoepel Zorgnet-Icuro aan de overheid om ook besmette werknemers die geen symptomen vertonen, te kunnen inzetten op niet-Covid-afdelingen en vanaf nu gaat dit dus mogen. Hilarisch vond ik dat op dezelfde dag, met name op donderdag 13 januari 2022, de Raad van State liet weten dat zij een verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel wettelijk en proportioneel acht. Onze politici willen dus weldra gemotiveerd zorgpersoneel dat al jaren met hart en ziel hun job uitoefent ontslaan terwijl er gigantische tekorten zijn en terwijl ze zelfs besmette personen in woonzorgcentra willen laten werken. Geprikte, besmette personen mogen dus onze ouderen besmetten terwijl gezonde niet-geprikte personen niet meer mogen werken. Dit is een zeer slechte Belgenmop en voor mijn part opnieuw gewoon misdadig.

Wanneer we hier in de toekomst op terugkijken, zullen we niet begrijpen hoe dwaas onze politici waren die dit wilden invoeren. Gelukkig gaat deze wet er niet doorkomen want de Franstalige vakbonden zullen dit terecht niet laten gebeuren. Meester Frank denkt dit te kunnen doordrukken, maar daar gaan we de volgende weken en maanden samen een stokje voor steken.

Meester Frank gaat nog spijt krijgen dat hij opnieuw minister werd en ook deze keer zal weer blijken dat er smeergeld betaald werd door een derde partij. Vorige keer was het de wapenindustrie, deze keer zal het de farmaceutische industrie blijken te zijn. Daarom verbaasde het mij ook niet dat het uitgerekend meester Frank was die deze week het ballonnetje opliet om de prikken te verplichten. Op zijn vraag komt er weldra een debat in de Kamer. Grappig was het dat de media er zo euforisch van werd en dadelijk schreef dat zowat elke partij hier voorstander van is. Mochten ze hun werk degelijk doen dan zouden ze nu al moeten weten dat deze verplichting er nooit zal komen. Het is dan ook gigantisch van de pot gerukt als je het begint te analyseren. Vooreerst duurt het enkele maanden vooraleer ze een dergelijke wet er effectief door zouden krijgen. Tegen het moment dat ze hun huiswerk gemaakt hebben zal de ballon van deze pandemie al doorprikt zijn.

Ze gaan het zich echt niet kunnen permitteren om iedereen verplicht te prikken voor een verkoudheid terwijl andere landen al weken eerder hebben besloten dat de pandemie voorbij is.

Uiteraard snappen onze dames en heren politici dit vandaag nog niet dus gaan ze hier de volgende dagen en weken enorm veel ballonnetjes over oplaten in de hoop met hun gezicht ergens de media te halen.

De meesten hebben al begrepen dat hoe strenger ze zijn voor de “domme prikweigeraars”, hoe sneller ze met hun meestal niet al te knappe hoofd in de kijker komen. Vervolgens lieten de socialisten al weten dat ze niet met boetes willen werken want anders zouden de “rijken” de prik kunnen afkopen. Dit vond ik best grappig want hierdoor geven ze eigenlijk toe dat deze prikken gevaarlijk zijn. Waarom zou je ze anders willen afkopen? Ook wetenschappelijk houdt deze verplichting geen steek. Bij polio is dat wel het geval want daar zorgen de prikken er effectief voor dat het virus niet meer verspreid kan worden.

Bij SARS-CoV-2 weten we ondertussen al dat dit flauwekul is, dat er ongeveer elke 3 maanden een prik nodig is en dat je dan nóg te laat komt. Gaan ze deze prik dan elke 3 maanden verplichten? En hoe gaan ze deze dan handhaven als er geen boetes mogen volgen? Iedereen uitsluiten uit de maatschappij als die de prik weigert?

Als ze onze economie om zeep willen, moeten ze dit vooral doen. Verplichte vaccinatie, in dit stadium van de pandemie waarbij we de ommeslag naar het endemische aan het maken zijn, heeft dan ook geen enkele wetenschappelijke basis, maar dient als sociaal-politiek precedent voor toekomstige verplichtingen. Dus neen, de verplichting zal er nooit komen en de politici en de journalisten die dit voorstellen moet je eigenlijk gewoon uitlachen.

Over lachen gesproken. We hebben deze week toch opnieuw hard kunnen lachen met onze premier. Elke week wordt hij eigenlijk wel een beetje zieliger. Vooreerst stopt hij niet met liegen. Hier een overzicht dat Joren Vermeersch (N-VA) deze week op twitter heeft gepost:

-“Deze epidemie is een epidemie van niet-gevaccineerden aan het worden.” OC 17/09

-“Er liggen op intensieve 5 keer meer niet-gevaccineerden.” De Zondag 26/12

-“Gevaccineerden hebben 9 à 10 keer minder kans om virus door te geven.” DM 08/01

Als je de laatste cijfers van Sciensano goed analyseert, zijn de uitspraken eigenlijk misdadig. Wat lezen we daar immers? De geprikte Vlamingen zijn nu dubbel zo vaak besmet dan de niet-geprikten. Onze premier heeft deze week in het parlement dus niet gewoon gelogen, maar staalhard gelogen.

Tot nu toe kwam de premier hier steeds mee weg, maar deze week was er eindelijk eens een journalist die het aandurfde om onze premier te factchecken. Journalist Dries De Smet schreef in De Standaard en Het Nieuwsblad zeer terecht dat onze premier gewoon staalhard had gelogen. Wat deze journalist deed was zeker niet evident, maar wel enorm belangrijk. Vanaf nu zullen immers ook andere journalisten het aandurven om onze premier te factchecken.

Aan het tempo dat deze Pinokkio liegt, gaan ze zeer veel werk hebben. Het positieve is dat de oppositie het eindelijk ook oppikt en onze premier krijgt het op die manier steeds moeilijker en dat gaat de volgende weken enkel toenemen. Naast het feit dat de premier te vaak liegt zijn er nog andere zaken die hem achtervolgen en na verschillende gesprekken die ik de laatste weken voerde met een aantal journalisten, weet ik dat er weldra meer verhalen zullen volgen. De premier weet dit en daarom ziet hij er de laatste dagen zo vermoeid uit.

De journalisten weten dit ook en daarom durfden ze deze week de factcheck aan. Jullie gaan de volgende weken echt kunnen smullen van hoe onze premier zal worden aangepakt in de media. Ook Paul Magnette heeft bovendien nog een eitje te pellen met Alexander en insiders weten dat Paul het niet altijd even proper speelt en zeker niet als hij de kans ziet om zelf in de 16 te geraken zodra Alexander ontslag moet nemen. Het is heel fout om plezier te halen uit de miserie van anderen, maar in deze kunnen we gerust stellen dat onze premier hetgeen de volgende weken zal volgen echt verdiend heeft. Karma is dan ook een geweldige trut.

Deze trut zal binnenkort overigens ook eens moeten passeren bij de voorzitter van de socialisten. Verwend nest Conner Rousseau moest zich deze week immers ook wederom belachelijk maken. In een interview zei hij het volgende: “Ja. Ik ben voor mijn verjaardag met een paar mensen gaan eten, en ik heb gevraagd dat iedereen gevaccineerd zou zijn. Met enkel een covidtest heb je geen enkele zekerheid, want twee seconden later kan je zomaar besmet raken.” Deze randdebiel staat aan het hoofd van een partij in deze particratie, laat dat even doordringen beste mensen. Daarnaast liet het intellectueel wonder deze week nog wat dwaze ballonnetjes op in een aflevering van Terzake. Elke keer hij op TV komt, toont hij steeds meer dat het onmogelijk is dat hij zijn diploma Rechten heeft behaald zonder enkele professoren te hebben omgekocht. Deze week viel hij trouwens vooral op door zijn extreem lelijke pull. Op Twitter merkte iemand op dat dit lelijke onding maar liefst €503 kost. Wat zou kassierster Deborah daarvan denken? In ieder geval vond Conner dat mensen die geprikt zijn moeten beloond worden met toegang tot horeca en evenementen. Mensen die niet geprikt zijn mogen wat hem betreft enkel nog naar de supermarkt en de apotheker.

Weet u nog dat onze CST werd ingevoerd als reismaatregel en dat het daarbij ging blijven? We weten ondertussen wel beter, maar vrijheden en (grond)rechten als “beloning” ruilen voor wenselijk gedrag, dát is in onze geschiedenis nooit echt goed gekomen. Ik ben deze betutteling van dit niet al te intelligent kind dan ook meer dan beu.

Mijn vrijheid is gegarandeerd door Art. 11 van onze Grondwet en dat gaan we de volgende weken en maanden herstellen. De afgelopen twee jaar hebben we visies van politici gehoord, die allerminst thuishoren in een vrije, stabiele en door recht omgeven democratie. Als iemand zonder enige schroom dergelijke taal brengt, toont dat slechts hoe we zijn opgeschoven in de verkeerde richting.

Gelukkig was er deze week ook nog ander zeer goed nieuws te rapen met het verschijnen van het zogenaamde “Wintermanifest”. In dit manifest pleiten ruim 100 wetenschappers, opiniemakers en mensen uit het middenveld voor een duurzaam pandemiebeleid en vragen ze dat er eindelijk wordt afgestapt van het idee dat er geen alternatief was of is. Ook vragen ze eindelijk voor een “open debat”. De ondertekenaars hekelen ook het “gebrek aan langetermijnvisie” en de “dominantie” van virologen en epidemiologen in de adviesraden.

Ook de media krijgen zeer terecht een veeg uit de pan. Het manifest haalt dan ook exact de punten aan waar ik al anderhalf jaar wekelijks over schrijf. Ik ben dan ook zeer blij dat deze zeer terechte kritiek ook eindelijk de media haalt en ik ben deze mensen dan ook zeer dankbaar. Het moet u uiteraard niet verbazen dat Marc Van Ranst zeer verbouwereerd op dit manifest heeft gereageerd. In plaats van de kritiek te omarmen, ging hij resoluut in de tegenaanval. Hij beseft dus echt nog niet dat dit weldra nog harder in zijn gezicht zal ontploffen. Ik denk dan ook dat het dringend tijd is om net zoals in Denemarken elke 6 maanden alle adviserende experts te vervangen om te vermijden dat we nog langer vast blijven zitten in de niet al te intelligente tunnelvisie van Van Ranst en Van Gucht.

De uitspraak van de viroloog en vaccinoloog Geert Vanden Bossche over zijn niet al te goede vriend Marc deze week was dan ook zeer juist: “Toch wel merkwaardig dat Vlaanderen’s échte viroloog voortdurend zijn toevlucht zoekt in populistische grootspraak en ad hominem aanvallen terwijl hij een verzoek tot een open wetenschappelijk debat blijkbaar schuwt als de pest.”

In Denemarken doet niet enkel de politiek het beter maar ook de media maakt er blijkbaar een veel betere beurt dan bij ons in Vlaanderen. De Deense tabloid “Ekstra Bladet” heeft zich deze week publiekelijk verontschuldigd voor zijn berichtgeving over de pandemie en voor haar “weinig kritische houding” tegenover het beleid van de Deense regering. In Denemarken zijn er momenteel dan ook geen dwaze coronapassen nodig om te kunnen genieten van horeca en andere zaken. Het is er ooit wel anders geweest maar door het feit dat experten werden vervangen en media wel tijdig het licht zag, zijn ze daar al wel verlost van de totalitaire maatregelen die wij wel nog kennen in onze priktatuur van De Croo. Het is overigens niet de eerste keer dat een journalistiek medium een mea culpa slaat voor zijn coronaverslaggeving.

Ook Bild, de grootste krant van Duitsland, deed dit enkele maanden geleden nog en de hoofdredacteur zei zich in het bijzonder te schamen tegenover Duitse kinderen, die te horen hadden gekregen “dat ze hun oma gingen vermoorden”. Ook in Zwitserland kwam recent nog een CEO van een mediaconcern onder vuur te liggen omdat hij zijn journalisten vroeg de “regeringsgezinde lijn” aan te houden over de pandemie. Dus we moeten niet wanhopen, vroeg of laat zal hetzelfde gebeuren in Vlaanderen. Wel moeten we er dan, volgens mij, samen voor zorgen dat de sleutelfiguren moeten opstappen, zowel in de politiek, bij de experten als in de media, want we moeten koste wat het kost vermijden dat deze waanzin zich nog kan herhalen.

Dan moeten we opnieuw de prikken aanhalen. Ik denk dat het nu ondertussen wel iedereen is opgevallen dat er dagelijks “plotseling” zeer veel mensen sterven. “Plotseling” lijkt wel een nieuwe, zeer gevaarlijke ziekte. Ook in de omgeving van politici en experten zien we deze “plotse” overlijdens.

Hoe lang gaan we dit nog blijven ontkennen in de media? Vorige week haalde ik al aan dat er vorig jaar een oversterfte was van maar liefst 103% in de leeftijdscategorie van 15 tot en met 44 jaar. Maar over deze olifant in de kamer mag voorlopig nog niet worden gesproken. In Nederland zijn er bovendien ook al 620 overlijdens, 222 miskramen en 4500 ziekenhuisopnames als gevolg van bijwerkingen van de prikken.

Volgens verschillende internationale onderzoeken is dit bovendien hoogstwaarschijnlijk een serieuze onderschatting. Omdat dit nooit mag benoemd worden is naar mijn mening wat er momenteel gebeurt, misdadig. Er wordt dan ook teveel moeite gedaan om deze informatie te censureren. Ik was dan ook zeer blij dat deze week zowel de CDC als het EMA nu stellen dat het “boosteren” wel eens de immuniteit zou kunnen verzwakken en dus geen goede strategie is.

Daarnaast was er ook de WHO dat waarschuwde: “Pandemie met boosters bestrijden is geen levensvatbare strategie”. Ook erkent de WHO eindelijk dat de huidige prikken niet helpen tegen transmissie. De moleculair immunologische basiskennis houdt dan uiteindelijk en gelukkig toch stand. Binnen enkele maanden gaan ze ook moeten toegeven dat massavaccinatie fout was. Ik hoop oprecht dat dit niet al te lang meer zal duren want ik zit enorm in met de kinderen die de volgende weken en maanden nog zullen geprikt worden.

Zelfs in Het Laatste Nieuws konden we deze week lezen dat ze ook in België eindelijk begrepen hebben dat er geen Moderna-prikken meer mogen gegeven worden bij jongeren. Sinds vorig maand worden er in België dan ook aan mensen onder 31 jaar gelukkig geen Moderna-prikken meer toegediend. Voor boosters met een halve dosis kan Moderna bij jongeren voorlopig wel nog. Verschillende Europese landen doen ook dat niet meer. Blijkbaar vinden onze Belgische experten onze jongeren dan minder belangrijk? De Moderna-prik verhoogt in vergelijking met de Pfizer-prik nog meer de kans op een ontsteking van de hartspier bij jonge mannen.

Helaas weten we al enkele maanden dat deze Pfizer-prik ook al dramatisch is voor jonge mannen dus blijft het, volgens mij, heel pijnlijk dat we deze laatste nog wel gebruiken voor jongeren en ook voor onze kinderen. Het is ook heel pijnlijk dat zo weinig ouders deze informatie hebben. Ik blijf het dan ook misdadig vinden dat we niet wachten op voldoende voortschrijdend inzicht vooraleer kinderen worden geprikt. Het is overigens heel straf dat dit nieuws bekend werd gemaakt de dag nadat professor Lieven Annemans ongemeen hard werd aangepakt in de pers omdat hij net deze terechte bedenkingen maakte. Deze professor kan zich tenminste nog wel in de spiegel kijken, want hij weet dat hij het juiste doet door te trachten zoveel mogelijk mensen correct te informeren. Waren er maar meer academici zo moedig als professor Annemans.

Op het einde van mijn wekelijkse epistel tracht ik ook telkens hoop te geven en dit ga ik uiteraard ook vandaag met veel plezier doen.

Deze week wil ik jullie uitleggen waarom ik er zo zeker van ben dat we deze strijd, want dat is het wel degelijk, gaan winnen. Het antwoord is eigenlijk belachelijk simpel. We gaan dit winnen omdat de vrouwen wakker zijn. Om één of andere reden zien vrouwen veel sneller bedrog en manipulatie. Het is dan ook enorm opvallend dat er vandaag veel meer vrouwen dan mannen snappen wat er werkelijk speelt. Het schitterende van vrouwen is dat zij, in tegenstelling tot mannen, veel bekwamer zijn in het oplossen van problemen. Al maanden zijn vrouwen zich in ons land (maar ook in het buitenland) aan het verenigen en hun groepen worden steeds groter. Elke dag komen er enkele honderden vrouwen bij in deze wakkere groepen, alleen al in Vlaanderen. Eén keer iemand wakker is en het bedrog doorziet, kan die niet meer terug. Ik weet zeker dat al deze vrouwen dit schitterende werk de volgende weken gaan verderzetten en op die manier gaan de mannen, die blijkbaar (gemiddeld) veel minder snel door manipulatie kunnen prikken, uiteindelijk wel moeten plooien want mannen kunnen niet zonder vrouwen. (Vrouwen kunnen overigens wel veel makkelijker zonder mannen.)

Als je deze boodschap leest en je bent een vrouw en je maakt nog geen deel uit van zo een wakkere vrouwengroep, probeer dan gelijkgestemde vrouwen te zoeken in uw omgeving en je zal wel snel zo’n “cirkel” vinden. Indien het toch niet snel lukt, start dan zelf een nieuwe groep en zoek anderen in uw omgeving. Jullie zullen ons immers uit deze crisis halen. Dat deden vrouwen overigens altijd in de geschiedenis en dat zal nu niet anders zijn.

Aan de mannen die het vandaag nog niet snappen heb ik ook een boodschap: ”Prik er eens doorheen in plaats van in je arm”. Ik zou ook nog eens willen pleiten voor meer verbinding, depolarisatie en ook vergiffenis. We moeten het als samenleving met z’n allen doen.

Blijf zeker ook optimistisch, want deze waanzin gaat sneller over gaan dan je denkt. Ik heb het vaak ook zeer lastig met alles wat er gebeurt, maar ik ben er zeker van dat de menselijkheid altijd overeind blijft. Menselijkheid is wat wij allemaal uitdragen. Uiteindelijk komt alles goed.

Ook vandaag eindig ik opnieuw graag met vier quotes van vier kritische en schitterende professoren:

Professor Rik Torfs ➡️
Beperkingen van grondrechten in Polen en Hongarije zijn zonder meer laakbaar, een zorgwekkende evolutie. Helaas beschikken we zelf niet (meer) over het moreel gezag om anderen op het vlak van rechten en vrijheden streng te kapittelen.

Professor Hendrik Vuye ➡️
Hewel, een vrijdag zonder Overlegcomité, dat is toch maar saai…🤨
Anders is je leven mooi gestructureerd: vanaf 11 uur lekt het advies Gems, om 13u zie je de ministers toekomen, vanaf 13u15 lekken de eerste beslissingen… en om 19u een viro op TV…🤗

Professor Zeger Debyser ➡️
Ik ondertekende het Wintermanifest met volle overtuiging. Voor het open debat en een duurzaam COVID beleid.

Epidemioloog Luc Bonneux ➡️
Rechts verdedigt de burgerlijke vrijheden tegen links. Links wil het eigen idee van goed fatsoen opleggen bij wet.
Voor iemand die de vrijheden heeft bevochten na mei 68, wordt dit alsmaar ongemakkelijker.

Deel deze informatie