Naar school: met of zonder mondmasker? Wat denk jij?

18

Het is duidelijk dat het mondmasker niet iedereen blij maakt.
Is dat terecht?

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

Het is duidelijk dat het mondmasker niet iedereen blij maakt.

Is dat terecht?

Wel, gezien onze expert (M. Van Ranst) het dragen van een mondmasker tijdens de eerste lockdown afraadde (en zelfs bij gelegenheid belachelijk maakte), vragen wij ons af waarom we na een zomer met een handvol corona zieken, plots mondmaskers op de schoolbanken zouden verplichten.

Niet alleen is reeds ettelijke malen aangetoond door belangeloze experten, wetenschappers, dokters én virologen (die niet voor de overheid werken dus), dat ze geen nut hebben en zelfs besmettingen in de hand kunnen werken, maar bovendien betekenen ze ook nog een belemmering voor een gezonde en ongehinderde ademhaling en hartritme.

En… laten we eerlijk zijn: verstaan we elkaar nog met zo’n mondmasker?

Gaat het niet wat te ver met de maatregelen ? Mogen we letterlijk en figuurlijk weer ademen voordat we massaal corona allergie oprapen?

Wij vinden dat deze maatregel onzin is en pleiten voor redelijke en zinvolle alternatieven, als die nodig zouden zijn. Ziekenhuisbedden zijn reeds maanden corona- leeg. Een besmetting is het resultaat van dobbelen met een PCR- test, het betekent weinig in de werkelijke wereld. Als we zouden nagaan welke virussen en bacteriën allemaal in ons lichaam huizen, zouden we ons eigen lichaam waarschijnlijk beangstigend vinden. Maar we leven ermee, al millennia lang én ze blijken hun nut te hebben.

Tijd om wakker te worden.

Bent u al wakker? Stuur een brief naar de school van uw kind om hier korte metten mee te maken.
En vergeet ook het briefje voor testen op school niet. Want dat is natuurlijk de volgende stap.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

Concreet:

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

U vindt hier 3 documenten terug: 2 gaan over de mondmaskerplicht, 1 gaat over toekomstige testen/vaccinatie m.b.t COVID-19 bij het CLB.

Twee mogelijkheden : brief of sjabloon
– De brief kan u bewaren op uw computer, handtekenen en afgeven aan de directie.
– Het sjabloon kan u hier eenvoudig kopiëren en aanpassen waar u wenst.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_4,3_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”1_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

Brief mondmasker:

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

Sjabloon mondmasker:

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _dynamic_attributes=”link_option_url” _module_preset=”default” custom_padding=”||1px|||” link_option_url=”@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoicG9zdF9saW5rX3VybF9hdHRhY2htZW50Iiwic2V0dGluZ3MiOnsicG9zdF9pZCI6IjE4MzkifX0=@” link_option_url_new_window=”on” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Open Brief t.a.v schooldirecties en CLB’s

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

Beste directeur, leraar,

Betreft : mondmaskerplicht

Wij, ouders van [naam zoon(s)/dochter(s)] staan niet toe dat hij/zij verplicht is/zijn om een mondmasker te dragen op school.
Wij wensen op de hoogte te worden gebracht van de wetenschappelijke basis waarop deze maatregel door u wordt toegepast.

Met vriendelijke groeten,


[Handtekening], [Naam] en [Datum]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_4,3_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”1_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

Sjabloon
testen / vaccinatie:

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

[Plaats + Datum]:

Geachte directeur,

Betreft: testen/ vaccinatie bij CLB

Wij, ouders van [naam zoon(s)/dochter(s)],  geven GEEN toestemming, om eender welk medicijn, vaccin of onderzoek bij [hem/ haar] uit te voeren/ toe te dienen.
Wij wensen op de hoogte te worden gebracht van eender welk ander onderzoek dat gepland wordt voor [naam zoon(s)/dochter(s)]  en dit ruim op voorhand. 

Beleefde groeten,

[Handtekening], [Naam]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

18 thoughts on “Naar school: met of zonder mondmasker? Wat denk jij?

 1. Beste,
  onze kinderen zijn al 2 keer in quarantaine gegaan sinds begin januari omdat er kinderen in de klas positief zijn. Bij de laatste quarantaine zat onze zoon “dicht” bij de leerkracht die nu positief getest was (eventueel op <1.5 meter) . Hierdoor is hij hoog risico en moest hij getest worden. Dit hebben we geweigerd en nu moet hij dus nog langer in quarantaine blijven dan de andere kinderen van de klas. De andere kinderen die verder zaten in de klas, mogen wel terug 'gewoon' naar school weliswaar MET mondmasker. Tot 14 dagen na contact met iemand die pos. getest is, moet er een mondmasker gedragen worden. Zowel voor het 4de als 5de leerjaar. Ik zal deze brief afgeven op school, maar mijn vraag is of je daarmee of gewoon het recht hebt om je kind toch zonder masker naar school te laten gaan. Ik wil dit onze kinderen echt niet aandoen. Mijn dochter heeft zowiezo al last van veel stress, angst en hoofdpijn. We laten haar zowiezo niet gaan naar school en schrijven nu zelf een briefje. Maar dit kunnen we natuurlijk niet blijven doen. Indien er iemand hulp kan geven, hoor ik het graag van je. Mvg

  1. Beste,
   De bedoeling is vooral om zoveel mogelijk beweging te brengen in de zaak en tegendruk te bieden. de brief afgeven is een mooie erste stap. Voor de kinderen is de druk erg groot. We bereiden nog iets voor ter hun bescherming. Blijf ons volgen!

 2. Beste,
  Gisteren een incident op de school waar ons dochter gaat, ze is 17j en zit in haar 6de middelbaar secundair.
  De LO lessen zijn heropgestart, heel fijn, eindelijk. Blijkbaar zijn de richtlijnen: buiten sporten zonder mondmasker, binnen sporten met mondmasker.
  Zij weigerde dit, moest de les verlaten en straf schrijven. Ze was ook wel niet zo beleefd gebleven, dat gaf ze ook toe. De frustraties zijn dan ook erg hoog… Hoe kan men nog verwachten dat een gezond kritisch opgevoede jongere dit allemaal normaal zal vinden en ook nog meewerkt hieraan…
  Ik heb naar de school gebeld, naar de directeur, mijn juridische bijstand gecontacteerd om te horen wat onze rechten zijn als ouders, wat haar rechten zijn als mens (hierop ben ik nog aan het wachten).
  Het kan toch niet langer dat onze kinderen gecriminaliseerd worden, telkens en telkens opnieuw het gevoel geven dat ze een gevaar zijn voor anderen, terwijl ze gezond zijn…
  Zelf ben ik een vpk en zie iedere dag opnieuw hoe weinig patiënten er op genomen worden, de patiënten die positief testen zijn niet ziek, worden trouwens opgenomen voor andere ziektes deze worden wel opgenomen in de statistieken natuurlijk!
  Het aantal echte C19 zieken is beperkt, minder dan 20 patiënten in een ziekenhuis met 800 bedden. (zelfs van die 20 patiënten ben ik niet zeker of het C19 zieken zijn, of enkel mensen met een + test en ook respiratoire klachten, of koorts om andere redenen)

  1. Beste Mevrouw

   Hartelijk dank voor uw reactie!
   Het is inderdaad schrijnend wat er gebeurt en hoe jongeren allerlei regels worden opgelegd die schadelijk zijn voor geest en lichaam.
   We werken aan oplossingen. Makkelijk is het niet, maar we geven niet op.
   Bedankt ook voor uw getuigenis. We weten dat de cijfers geen juist beeld geven van de realiteit, helaas. We hopen dat meer mensen zoals en uw dochter de moed hebben om op te komen voor waarheid en rechtvaardigheid. Alle hulp is ook welkom. Samen sterk!

   Mvg

  2. Mijn zoon van 10j moet sinds 27jan t.e.m. 10 febr een mondmasker op binnen én buiten op school, omdat 1 leerling in zijn leerjaar + heeft getest. Hij had zijn masker even afgezet in de klas en kreeg meteen van klasgenoot de verwensing naar zijn hoofd geslingerd dat ze hoopte dat hij C19 krijgt dit zal hem leren. Eng hoe ze kinderen bang maken en de leerkrachten helpen daarbij. Zo kreeg mijn zoon en zijn vriend te horen van een leerkracht dat ze absoluut het masker niet mochten aanraken want dan gaan ze alles besmetten met hun handen, deuren, materiaal etc… zijn onze leerkrachten normaal niet de bron van het geven van correcte informatie, bewustwording? Mijn echtgenoot heeft daarop gebeld met de directrice maar zij liet uitschijnen dat ze met de rug tegen de muur staat en de ‘regels’ moet volgen. Ik print zeker deze documenten af, bedankt.

   1. Beste, bedankt voor uw reactie! Het is inderdaad schrijnend hoe diep de angst er in zit. Het wordt een hele opdracht om kinderen hiertegen te beschermen. Veel leerkrachten zijn zelf bang. Of van het virus, of van de consequenties van het niet volgen van de regels. Daarom moedigen we aan dat ouders ook de andere kant van hun verhaal brengen. Het leed dat de maatregelen al heeft veroorzaakt is enorm.
    Druk gerust de documenten af. Er komt nog meer bruikbaar materiaal om uw rechten te doen gelden. Blijf ons volgen!
    MVG

 3. Klachten over mondmaskers kunnen anoniem of niet gerapporteerd worden bij Docs4opendebate.

  Mijn buurvrouw en ik vragen ons af of naar voorbeeld van Nederland de kleine sociale groeperingen zouden kunnen samen gevoegd worden zoals het Algemeen Burger Collectief. (ABC).

  MVGr

  1. Beste, wij hebben contact met enkele van de dokters van doc4 open debate en van Artsen Voor Vrijheid. We hebben ook zelf een poll ivm klachten mondmaskers. Deze kan je vinden op onze website bij acties.

 4. Heel goed initiatief! Ik ga mijn kinderen deze informatie brengen, met het oog op wat de scholen van onze kleinkinderen in Nederland mogelijk nog van plan zijn.

 5. Bestaat er ook een brief waarmee een volwassene (of kind), kan aantonen dat hij/zij geen mondmasker meer mag/kan dragen? Ik ben rolstoelgebruiker. Ik vind het niet goed dat we masker moeten dragen (krijg er hyperventilatie aanval Van, bevestigd door mijn huisarts). Huisarts heeft een briefje geschreven dat ik in geval van nood wel een face shield mag gebruiken (maar liefst zo weinig mogelijk want bied minder bescherming dan mondmasker). Dit wil ik helemaal niet. Ik wil af van beide. Tips zijn welkom.

  1. Dag Kevin

   Zo’n brief hebben we nog niet. We werken wel aan de bewustwording rond de schadelijkheid ervan en hopen zo voor iedereen komaf te maken met deze maatregel.

   Blijf ons volgen, er komen nog acties. Intussen kan je wel de link verder delen, hoe meer mensen mee zijn, hoe meer draagkracht.
   Ik leg je voorstel in ieder geval voor bij de redactie.

   Vriendelijke groeten
   Cindy

  1. Beste Sabrina
   Je kan copy-pasten van op website in word-doc.
   Wat de PDF betreft zou je hem moeten kunnen openklikken. Als hij open is kan je ook copy-pasten.
   Laat maar weten of het lukt. Indien niet, mag je je mailadres doorgeven, dan stuur ik ze per mail.
   Vriendelijke groeten
   Cindy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *