Het is duidelijk dat het mondmasker niet iedereen blij maakt.

Is dat terecht?

Wel, gezien onze expert (M. Van Ranst) het dragen van een mondmasker tijdens de eerste lockdown afraadde (en zelfs bij gelegenheid belachelijk maakte), vragen wij ons af waarom we na een zomer met een handvol corona zieken, plots mondmaskers op de schoolbanken zouden verplichten.

Niet alleen is reeds ettelijke malen aangetoond door belangeloze experten, wetenschappers, dokters én virologen (die niet voor de overheid werken dus), dat ze geen nut hebben en zelfs besmettingen in de hand kunnen werken, maar bovendien betekenen ze ook nog een belemmering voor een gezonde en ongehinderde ademhaling en hartritme.

En… laten we eerlijk zijn: verstaan we elkaar nog met zo’n mondmasker?

Gaat het niet wat te ver met de maatregelen ? Mogen we letterlijk en figuurlijk weer ademen voordat we massaal corona allergie oprapen?

Wij vinden dat deze maatregel onzin is en pleiten voor redelijke en zinvolle alternatieven, als die nodig zouden zijn. Ziekenhuisbedden zijn reeds maanden corona- leeg. Een besmetting is het resultaat van dobbelen met een PCR- test, het betekent weinig in de werkelijke wereld. Als we zouden nagaan welke virussen en bacteriën allemaal in ons lichaam huizen, zouden we ons eigen lichaam waarschijnlijk beangstigend vinden. Maar we leven ermee, al millennia lang én ze blijken hun nut te hebben.

Tijd om wakker te worden.

Bent u al wakker? Stuur een brief naar de school van uw kind om hier korte metten mee te maken.
En vergeet ook het briefje voor testen op school niet. Want dat is natuurlijk de volgende stap.

Concreet:

U vindt hier 3 documenten terug: 2 gaan over de mondmaskerplicht, 1 gaat over toekomstige testen/vaccinatie m.b.t COVID-19 bij het CLB.

Twee mogelijkheden : brief of sjabloon
– De brief kan u bewaren op uw computer, handtekenen en afgeven aan de directie.
– Het sjabloon kan u hier eenvoudig kopiëren en aanpassen waar u wenst.

Brief mondmasker:

Sjabloon mondmasker:

Beste directeur, leraar,

Betreft : mondmaskerplicht

Wij, ouders van [naam zoon(s)/dochter(s)] staan niet toe dat hij/zij verplicht is/zijn om een mondmasker te dragen op school.
Wij wensen op de hoogte te worden gebracht van de wetenschappelijke basis waarop deze maatregel door u wordt toegepast.

Met vriendelijke groeten,


[Handtekening], [Naam] en [Datum]

Sjabloon
testen / vaccinatie:

[Plaats + Datum]:

Geachte directeur,

Betreft: testen/ vaccinatie bij CLB

Wij, ouders van [naam zoon(s)/dochter(s)],  geven GEEN toestemming, om eender welk medicijn, vaccin of onderzoek bij [hem/ haar] uit te voeren/ toe te dienen.
Wij wensen op de hoogte te worden gebracht van eender welk ander onderzoek dat gepland wordt voor [naam zoon(s)/dochter(s)]  en dit ruim op voorhand. 

Beleefde groeten,

[Handtekening], [Naam]

Deel deze informatie