Hoe werkt ons immuunsysteem? Een korte samenvatting

0

HET HLA SYSTEEM (HUMAAN LEUKOCYTEN ANTIGEN)

Ons immuunsysteem werkt op basis van het vermogen onderscheid te maken tussen lichaamsvreemde en lichaamseigen structuren. Externe indringers zoals bacteriën of virussen worden door het immuun systeem onschadelijk gemaakt. Dagelijks krijgt het lichaam naar schatting een 35-tal miljard van die ‘beestjes’ te verwerken. Het herkennen van extern gevaar gebeurt door het HLA Gen. Je kan het vergelijken met de processor in een computer en de software.

De HLA-genen worden geërfd van zowel vader als van moeder, dit wil zeggen dat elke generatie dubbel zoveel informatie bevat als de vorige.

Het HLA gen is één van de belangrijkste GENS dat zorgt voor het immuunsysteem en zit in Chromosoom 6 – korte arm.

Sommige HLA-genen worden ook geassocieerd met ziekten als multiple sclerose, SLE, psoriasis, malaria,…
De HLA-genen kunnen ook een rol spelen bij auto-immuunreacties of hypersensitiviteitsreacties tegen bepaalde geneesmiddelen.

Schade aan het immuniteitsgen door vaccins

Verschillende vaccins veroorzaken schade aan ons immuun systeem op DNA niveau. Dit kan bewust of onbewust zijn. Bijvoorbeeld lactose intolerantie wordt veroorzaakt door een modificatie in ons HLA systeem, zodat de proteïnen van de melk beschouwt zullen worden als lichaamsvreemd, waardoor het lichaam zal reageren.

Vicieuze cirkel

In principe is ons afweersysteem van nature ingenieus.
In het verleden heeft het lichaam afgezien door heel wat factoren zoals bvb stress, waardoor ons afweersysteem verzwakt is. Dit veroorzaakte ziektes (denk aan 1918 op het einde van WOI). Vanaf toen is men beginnen vaccineren om ziektes te vermijden.

Verschillende onderzoeken (helaas niet beschikbaar op reguliere media) tonen aan dat de meeste vaccins net ons afweersysteem beschadigen (HLA gen). Hierdoor zullen er meer mensen ziek worden (multiple sclerose, SLE, psoriasis, malaria, kanker, alzheimer, enz… ) en gaat men ons vaccineren tegen die ziekten waardoor ons afweersysteem verder verzwakt.

Wat kunnen we eraan doen

In principe heeft 99,99999 % van de bevolking een voldoende sterk afweersysteem. We moeten er alles aan doen om dit afweersysteem sterk te houden of te versterken.

We kunnen dit doen door:
– Stress te vermijden / positivisme
– Gezonde voeding ( superfoods)
– Sociale contacten (zorgen o.a. voor oxytocine: het knuffelhormoon)
– Zo weinig mogelijk medicatie en vaccinatie
– Gezond bewegen (sporten kan zowel intensief zijn als dagelijks 30 min wandelen)

Het nieuwe COVID19 vaccin (voorlopige informatie)

Er is nu sprake om synthetisch mRNA te gebruiken. In tegenstelling tot DNA is dit niet erfelijk en wordt het dus synthetisch opgebouwd. Doel is tevens om via een vaccin een derde strengel toe te voegen aan ons DNA systeem. Voorlopig is nog niet geweten hoe het lichaam hierop zal reageren. Denk bijvoorbeeld aan een transplantatie waarbij ons lichaam het nieuwe orgaan verwerpt. Het derde strengel is dan een vreemd object

Deel deze informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *