1 mei: Wij staan op voor de vrijheid van onze jeugd! Wij staan zij aan zij vóór onze jeugd!

0

Wij staan op voor de vrijheid van onze jeugd!

Wij staan zij aan zij vóór onze jeugd!

En wij laten geen geweld toe tegen onze jeugd,

noch fysiek, noch emotioneel.

Nurses for freedom:

Deze zaterdag 1 mei is het zover. Exact 1 maand na La Boum komen talrijke jongeren opnieuw samen. Zij willen ons tonen dat zij willen LEVEN en vanuit #nursesforfreedom willen wij hen steunen en daarom vragen we ook jullie om TALRIJK aanwezig te zijn.

Natuurlijk hoef je geen verpleegkundige of zorgpersoneel te zijn om ons te vervoegen. Mogen we jullie wel vragen dat wanneer u geen zorg-beroep uitoefent u ook geen zorg-uniform zal dragen. We willen de eerlijkheid en oprechtheid van onze groep alle eer aandoen.

Hoe kan u ons wel steunen? Draag de kleur wit, de kleur van de zorg én de hoop. Een witte t-shirt, schrijf er zelf wat op, de reden waarom je er staat, wie je bent, waarvoor je opkomt. Bezorgde oma, juf voor de kinderen, jeugd voor vrijheid,…

Laat ons zaterdag samen een menselijke muur vormen tussen de jongeren die willen leven en de politie. Laat ons een heel duidelijk signaal geven naar onze overheid.

Laat ons de plek WIT kleuren. We doen dit samen voor onze jongeren en hun toekomst.

Als Bewuste Burgers ondersteunen wij dit initiatief omdat wij niet kunnen aanvaarden dat onze jeugd verantwoordelijkheden dient te dragen die hen NIET toebehoren.

We willen de jongeren laten voelen dat wij als ouders en grootouders voor hen opkomen en hen beschermen.  We willen ook aan onze overheid laten weten dat wij hier een grens trekken en er niet meer mag geraakt worden aan onze kinderen en jongeren.

En we willen vooral een herhaling van 1 april voorkomen:

Jongeren opgejaagd door politie: Robocop versus tiener

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *