UK: Schrapping verplichte vaccinaties in National Health Service en sociale zorgsector  

0

Onder de nieuwe regels wordt van alle niet-gevaccineerde gezondheidswerkers verwacht dat ze weer aan het werk kunnen in de sector.

Deel deze informatie


In november is de wettelijke verplichting om zorgpersoneel volledig te vaccineren in werking getreden. Door het beleid verloren naar schatting 40.000 mensen hun baan. Het wijzigen van de wet om tientallen werknemers te dwingen Covid-prikken te krijgen, leidde tot controverse

Verplichte vaccinatie in de zorg leidt tot verlammende personeelstekorten en daarom worden de verplichte covid-prikken voor NHS en werkers in de sociale zorg geschrapt. 

Sajid Javid, de minister van Volksgezondheid heeft samen met collega-ministers van de kabinetscommissie Covid-Operation de beslissing over deze ommekeer bekrachtigd!

De stap komt na waarschuwingen dat bijna 80.000 gezondheidswerkers hun baan zouden moeten verliezen omdat ze hadden geweigerd twee doses van een covid-vaccin te nemen.

Vertegenwoordigers van verzorgingshuizen uitte hun woede en vertelden dat de verplichting hun personeelsbestand had verwoest en zorgverleners op hun knieën had gebracht.

Onder de nieuwe regels wordt van alle niet-gevaccineerde gezondheidswerkers verwacht dat ze weer aan het werk kunnen in de sector.

Elke parlementariër die voor de verplichting heeft gestemd in de sociale zorg, moet de verantwoordelijkheid nemen voor het verlies van personeel dat onze sector heeft geleden als gevolg van een slecht doordacht beleid. 

De sociale zorg is gebruikt als een pilot en het dwingen tot vaccineren heeft het personeelsbestand verwoest.

Het gezond verstand lijkt nu te hebben gezegevierd, maar er was onnodig veel verdriet en slapeloze nachten voor niet-gevaccineerde mensen.

U-turn on mandatory Covid vaccinations for NHS and social care workers

Deel deze informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *