Compleet denken

Complottheorie en samenzweringstheorie – woorden die de laatste tijd gretig gebruikt werden om bepaalde ideeën en uitspraken als nonsens te bestempelen.

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” custom_margin=”-47px|||||”][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” custom_padding=”||0px|||” hover_enabled=”0″]

Complottheorie en samenzweringstheorie; het zijn woorden die de laatste tijd gretig gebruikt worden om bepaalde ideeën en uitspraken als nonsens te bestempelen. Ze zijn synoniem geworden voor iets waarvan we vinden dat het niet de moeite is om het nader te onderzoeken, of om je tijd mee te verliezen.

What’s in a name?

Als we het woord theorie even losstaand bekijken, weten we dat het in de wetenschap vaak om een getoetst model ter verklaring van waarnemingen van de werkelijkheid gaat. D.w.z. dat een theorie weergeeft hoe men op basis van waarneming denkt dat iets werkt of hoe iets in elkaar zit. Wanneer daarentegen gestaafd kan worden dat het daadwerkelijk is zoals men dacht, dan spreekt men niet meer van een theorie, maar van feiten.

In  “complottheorie” blijft dan nog het woord “complot” over.

Wanneer spreken we van een complot? 

Dit organogram is ontstaan door het minutieuze opzoekwerk van een symphatisant om uit te pluizen of de Gates- verhalen louter gebaseerd zijn op ’theorie’ of dat er toch meer aan de hand is. Alle verbindingen op de chart zijn getoetst en hertoetst … De bewijzen van de money flow liggen dus open en bloot voor wie kijken wil.

Een knap werkstuk! We nodigen de lezer dan ook uit om zelf deze verbindingen na te gaan. Op die manier kan u zich ervan overtuigen dat de informatie juist is. Het knapste is dat we nu met kennis van zaken kunnen nagaan hoe we de onmiskenbare belangenverstrengelingen een halt kunnen toeroepen, zodat we ons vanaf nu kunnen richten op het zuiveren van onze politiek én op het bouwen van wat misschien, juist door deze belangenverstrengelingen, (moedwillig) tenietgedaan werd.

Hieronder nog een leuke video. Kinderen kunnen vaak logischer denken dan volwassenen. Deze jongen heldert enkele begrippen op en maakt interessante conclusies…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_video src=”https://youtu.be/kPER9SNOVUM” _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][/et_pb_video][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

2 thoughts on “Compleet denken

Comments are closed.