Ronde tafel 1 en 2 kan je nu bekijken!

De Ronde Tafel gesprekken zijn nu beschikbaar! Keuzevrijheid / Jongeren en welzijn met sprekers als: Steven Arrazola, Steven Van Herreweghe, Steven Desanghere en Jurgen Verstrepen!

Deel deze informatie

Beste vrienden,

In de lente organiseerden de bewuste burgers mooie gesprekken rond ‘hot topics’ met telkens zeer inspirerende gasten:

De Ronde Tafel gesprekken. Je kan ze hier nu bekijken:

Deel 1 : Keuze vrijheid

Aanleiding?

We denken o.a. aan het wettelijk decreet van november 2013 dat in december 2020 werd aangepast. 

Iedere persoon heeft de verplichting om zich te onderwerpen aan een tussenkomst van preventieve gezondheidszorg die noodzakelijk is om de gezondheid van andere personen niet in gevaar te brengen.

We merken ook dat veel mensen het niet (meer) eens zijn met het beleid en naar adem snakken . We willen andersdenkenden daarom ook een platform bieden.

Met de Ronde Tafel willen we een constructief gesprek opbouwen, waarin sprekers mogen uitspreken en hun boodschap niet verdraaid wordt of geknipt.

We willen een veilige ruimte creëren zodat mensen weer durven vrijuit te spreken.

Een evidentie in een democratie, dachten we…

Deel 2: Welzijn en jongeren

Aanleiding?

Het stijgend aantal jongeren met zelfdestructieve gedachten en toenemend aantal zelfmoorden volgens een aantal zorgeverleners op het terrein. Drie zelfmoorden op enkele weken tijd in de gemeente van één onze bewuste burgers gaf de aanzet om hier aandacht aan geven!

We gingen met ouders, psychologen en andere zorgverleners in gesprek en hoorden trieste verhalen over wachtlijsten die almaar langer werden bij instellingen voor jongeren in nood.

Er wordt erg weinig gesproken over jeugd en welzijn in de media.

Veel kijkplezier!

Het team van bewuste burgers.

Deel deze informatie