Onze collectieve trilling

0

Alles komt goed (Christina von Dreien)

Sommige mensen hebben geen angst voor het virus, noch angst voor de toekomst die ons te wachten staat. Deze mensen weten dat alles goed komt. Het is een kwestie van tijd. Hoe lang het duurt vooraleer alles weer goed komt, hangt volledig van onszelf af. Elk van ons draagt immers bij aan de collectieve trilling van de mensheid.

Dimensionale overgang

Onze waarneembare wereld is een driedimensionale wereld of 3D-wereld. Daarnaast zijn er echter nog vele andere dimensies of niveaus in onze wereld. Er is een 4D-wereld, een 5D, 6D,…9D en waarschijnlijk nog meer, waar andere natuurwetten gelden die ons voorstellingsvermogen te boven gaan. Momenteel ondergaan wijzelf en de ganse wereld de langverwachte overgang van 3D naar 5D.

In 3D zijn de energetische trillingen waaruit alles bestaat, lager dan in hogere dimensies, waar het collectieve trillingsniveau ook hoger is. Emoties zijn vormen van energie, die onze gedachten kunnen voeden, versterken. Zogenaamde negatieve emoties, zoals haat, angst, wantrouwen, hebzucht,.. zijn energieën met lage trillingen, positieve emoties zijn hoog trillende en krachtigere energieën.

In 3D bestaan er dan ook nog veel negatieve emoties. In 5D bestaan bepaalde laag trillende of negatieve emoties niet meer. De coronacrisis is in deze zin ook een spirituele zuiveringsfase, waarin alles wat niet voldoet aan de 5 dimensionale wereld, verdwijnt. Hoe hoger ons bewustzijn of hoe meer we wakker worden en ons richten op positieve gedachten, hoe hoger onze individuele en collectieve trilling.

De wekker

De coronacrisis is er om ons zowel in onze waarneembare realiteit als in de spirituele wereld, wakker te maken. Zeg maar wakker te schudden. Het schouwtoneel dat zich voor ons afspeelt ligt er zo dik op en zal nog zotter en onaangenamer worden, zodat meer en meer mensen wel gedwongen worden om in te zien wat er werkelijk gaande is.

Zowel de ontdekking over wat er zich allemaal achter de schermen van het wereldtoneel afspeelt, als de ontdekking dat wij allemaal onsterfelijke zielen zijn, perfecte wezens, bestaande uit pure liefde, houdt een bewustwordingsproces in, dat vandaag de dag versneld wordt, dankzij deze crisis. Want zeg nu zelf, de wereld van voor de crisis; was die niet gedoemd tot zelfvernietiging? Voor mij een bewijs dat onze machthebbers absoluut niet geïnteresseerd zijn in een mooie, volmaakte en vredevolle wereld.

De omschakeling naar deze 5D wereld is min of meer begonnen op 21 december 2020 en is niet meer te stoppen. De oninteressante wereld die de machthebbers voor ons gepland hebben, zal zich niet volledig kunnen manifesteren, aangezien een dergelijke wereld onmogelijk kan bestaan in 5D. De vraag is echter niet of wij overgaan naar 5D, dan wel wanneer en in hoeverre wij toelaten dat die plannen werkelijkheid worden. En dat hangt af van de evolutie van ons collectief bewustzijn. Het collectief bewustzijn dat door elk individu wordt bepaald.

Creëer je volmaakte vredevolle wereld

De wereld waarin wij leven creëren wijzelf via onze scheppingskracht. Alleen onze angst kan dit beletten.

Dit is uiteraard niet de wereld die wij willen en we kunnen dit verhinderen door eenvoudig weg bewust met onze scheperskracht een volmaakte wereld te scheppen. Iedereen kan zich een volmaakte, vredevolle wereld voorstellen, voelen in zijn hart (blij worden bij de gedachte aan deze volmaakte wereld) en echt willen. Dagelijks 2 à 3 minuten zijn al voldoende om deze gedachten toe te voegen aan het collectief.

Des te meer mensen zich hun volmaakte, vredevolle wereld voorstellen en in hun hart voelen, des te meer deze wereld zich zal ontwikkelen, ook al is deze volmaakte wereld in detail voor elk individu verschillend. In grove lijnen komt het beeld van deze volmaakte wereld overeen met het collectieve beeld, omdat wij allen pure liefde (hoogtrillende energie) zijn en zo ook willen dat onze omgeving een weerspiegeling is van ons innerlijk.

Slapende mensen zijn nog steeds op zoek naar deze liefde, die ze zoeken in materiële zaken om de leegte die ze voelen in henzelf op te vullen. Deze  pure liefde waaruit wijzelf bestaan en waarvan wij ogenschijnlijk zijn afgesloten, komt voort uit de bron van het universum (God, de oerkracht, de allesomvattende energie, de levensenergie, prana,…), waarmee wij altijd in verbinding stonden en zullen staan.

Het ontwaken van de mensheid gaat samen met een verhoging van onze collectieve trilling. Hoe hoger ons trillingsniveau of collectief bewustzijn, hoe meer we ontwaken, hoe minder angst en des te minder krankzinnig onze toekomst zal zijn.  Onze collectieve trilling of bewustzijn is dan ook van zeer groot belang.

Innerlijke tevredenheid

Er voor zorgen dat het innerlijk goed met ons gaat, is het beste dat we kunnen doen. En als het innerlijk niet goed gaat, laat dat dan een tijdelijke fase zijn. Veroordeel jezelf niet als je negatieve gevoelens hebt, want dan verlaag je je eigen trilling nog meer. Gedane zaken nemen geen keer, maar zie het als een kans om het de volgende keer weer positiever op te nemen. Zolang we op z’n minst tevreden zijn met wat er is en erop vertrouwen dat na alle ellende alles weer goed komt en zelfs beter zal zijn dan “het vroegere normaal”, dragen we bij aan de verhoging van de collectieve trilling.

Reeds via de kleine dingen, zoals een glimlach, een vriendelijk woord, gebaar of blik, een woord van dank, dragen we reeds ons steentje bij aan de verhoging van het collectieve bewustzijnsveld. Onze positieve gedachten en instelling zijn nu meer waard dan ooit. Zelfs als je gelooft dat het virus echt gevaarlijk is en dat de maatregelen je beschermen, doe dat dan voor jezelf, maar wees vooral niet bang voor wat komen gaat. Ieder mens is voor zichzelf verantwoordelijk en kan alleen zichzelf veranderen.

Iedere mens ontwaakt precies op het juiste moment en daarom is het ook nutteloos om anderen proberen te overtuigen van je ontdekkingen of om hen vroegtijdig proberen te wekken. De kennis aanbieden aan de ander, dus eenvoudigweg informeren zonder het gelijk proberen te halen of de waarheid te verdedigen, is reeds voldoende. Het is aan de ander om iets te doen met deze info of niet. En als deze het op zielniveau wil, dan zal deze ontwaken.

Positieve ingesteldheid

Een andere eenvoudige manier om bij te dragen aan een positief collectief bewustzijn, is door dagelijks 20 minuten iets te doen waar we blij van worden. Telkens als we blij zijn of naar iets moois kijken, sturen we een positief gevoel naar het collectief bewustzijn.

Begin bij jezelf. Het is immers gemakkelijker invloed uit te oefenen op onszelf dan op een ander en daardoor effectiever om je eigen innerlijk positiever te maken of te helen naar een positievere ingesteldheid en een ‘groei’ mindset, zodat je leefomgeving ook gevoed wordt met je positieve daden.

Omgeef jezelf bijvoorbeeld met positieve woorden of beelden om je eraan te herinneren. Luister naar aangename muziek, of breng terug meer humor in je leven. Wees dankbaar voor wat je (nog) hebt. Geef complimenten aan levende wezens, stuur een kaartje, doe iemand een plezier, geef een (zelfgemaakt) cadeau,.. Het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn.

Een positieve ingesteldheid, betekent ook om niet te oordelen over anderen. Maak je niet druk of kwaad over wetenschappers, pers of politici; het zal hen niet veranderen en je negatieve emoties verlagen de collectieve trilling.

Massaal ontwaken

Als de mensheid massaal ontwaakt zou de wereld er snel anders uitzien. Immers wij scheppen zelf onze wereld. Voor zo’n massale ontwaking moet niet iedereen op aarde wakker worden, maar slechts een bepaald percentage van de mensheid. Iedereen die is ontwaakt, kan een aantal mensen rondom zich laten ontwaken en op die manier meenemen in het collectief ontwakingsproces. Het meest effectief is wanneer mensen tegelijkertijd hun beeld van de volmaakte, vredevolle wereld naar het collectief sturen.

Elke zondagmorgen van 9u tot 9u20 zijn er al mensen die gezamenlijk hun verbeeldingskracht en inlevingsvermogen gebruiken om door meditatie, gebed, bezinning, dromen,… Hun volmaakte wereld te beleven en zo naar het collectief te sturen. Wanneer de weegschaal dan overslaat naar de positieve kant, verandert alles van de ene op de andere moment. Leuk gedacht, niet?

Dus wat er ook gebeurt, raad ik je aan om:
Vertrouwen te hebben dat alles uiteindelijk goed komt
Positieve gedachten en gevoelens toe te voegen aan het collectief
Tevreden te zijn met je leven; verander wat je kan, aanvaard wat je niet veranderen kan
Te proberen niet te oordelen over anderen, het verandert hen niet.

We reiken de info alleen maar aan en het is aan jou, beste lezer, om hier iets mee te doen of niet.

Bron: “Uiteindelijk komt alles goed”, Christina von Dreien, september 2020, Akasha

Deel deze informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *