Hogeschool ontslaat Sam Brokken omwille van kritiek op coronabeleid

0

Waarom wordt kritisch onderzoek rond het coronabeleid de mond gesnoerd?

Deel deze informatie
Nabeschouwing Sam Brokken over De Zevende Dag

Onderzoeker en lector gezondheidswetenschappen Sam Brokken is door zijn werkgever, de PXL Hogeschool in Hasselt, met onmiddellijke ingang ontslagen.

Reden: Brokken uitte als wetenschapper zijn twijfels over de aanpak van de coronapandemie door de overheid.

Op op 14 februari was Sam Brokken te gast in De Zevende Dag. Tijdens die uitzending verklaarde Brokken dat hij zich ernstig vragen stelde bij de aanpak van de pandemie door de overheid. Hij verklaarde begrip te tonen voor de moeilijke beslissingen waar zowel de politiek als de virologen vorige lente voor stonden.

Echter, het feit dat Sam Leendert naar bewijs vroeg van de stelling dat gevaccineerden niet besmettelijk meer zouden zijn (of minder), viel blijkbaar in verkeerde bodem. Hoewel Steven Van Gucht dit later op dezelfde zender bevestigde; hij verklaarde immers dat het nog te vroeg was om te kunnen stellen dat het vaccin de besmettelijkheidsgraad zou doen afnemen.

De directie van PXL had Brokken vorige maand al gewaarschuwd; ze eisten dat hij zijn bevindingen niet langer zou meedelen in de media. 

Waarom wordt kritisch onderzoek rond het coronabeleid de mond gesnoerd?

Waarom mag Pierre Van Damme onjuiste informatie verspreiden en wordt Sam Brokken ontslaan omwille van zijn terecht, kritische vragen hieromtrent?

Leven we nog wel in een democratie? Is oppositie nog wel toegestaan?

https://www.standaard.be/cnt/dmf20210331_95043105

Deel deze informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *