Lieven Annemans krijgt Prijs voor de Vrijheid

0

‘Prijs voor de vrijheid’ voor prof. Annemans omwille van zijn rol in de coronacrisis en de discussies over de beleidsmaatregelen.

Deel deze informatie

Op 26 juni krijgt professor gezondheidseconomie Lieven Annemans (UGent) de ‘Prijs voor de Vrijheid 2021’ van denktank Libera! (Vlaamse denktank voor vrijheid en eigendom). De aanleiding is de rol die professor Annemans heeft gespeeld in de coronacrisis en de discussies over de beleidsmaatregelen. Graag wil het team van Bewuste Burgers en waarschijnlijk nog vele Belgen prof. Lieven Annemans van harte bedanken voor zijn moed om te wijzen op de negatieve effecten van strenge maatregelen. Dankjewel!

Professor Annemans heeft het aangedurfd de evidentie van de door het officiële virologendom gepropageerde maatregelen in twijfel te trekken door te wijzen op de impact ervan op het welzijn van de bevolking en op het perverse effect van het voortdurend creëren van een angstcultuur. De waarschuwing dat de remedie erger kan zijn dan de kwaal heeft geleid tot ostracisme door adepten van die remedie, voortdurende aanvallen in de pers en zijn uiteindelijke beslissing ontslag te nemen uit Celeval.

Libera! wijst erop dat pandemiebestrijding geen vrijgeleide kan zijn voor ongebreidelde vrijheidsbeperkingen. Deze moeten steeds afgewogen worden met hun impact op andere gezondheidsaspecten, op de economische welvaart en het welzijn van de bevolking in het algemeen. Tot dit bewustzijn heeft professor Annemans aanzienlijk bijgedragen en daarom verdient hij de Prijs voor de Vrijheid.

Het volledige persbericht kan je hier lezen.

Professor Annemans heeft in het voorbije jaar vaak agressieve kritiek gekregen op zijn perspectieven met betrekking tot het coronabeleid. Daarom is het een opluchting om te zien dat er deze week enkele eerlijke mediaberichten over hem verschenen:

HLN 25 mei 2021: INTERVIEW. Lieven Annemans: “Collega’s staken een dolk in mijn rug”

“Ik heb toen de kritische opmerking gemaakt dat we niet enkel op de besmettingscijfers mogen afgaan, want we begonnen heel gericht contacten van besmette personen te testen. Ik pleitte ervoor om naar de hospitalisatiecijfers te kijken, maar ik kreeg meteen de stempel van corona-ontkenner, die niet in de tweede golf geloofde. Dat is niet waar. Ik ben ervan geschrokken hoe ik ineens werd tegengewerkt aan de hand van leugens. Er werd een karaktermoord op mij gepleegd.”

Als de Scandinavi­sche landen richting een gelukssco­re van 8 op 10 gaan, waarom zouden wij dat dan niet kunnen?

De Standaard 27 mei 2021: Uitgejouwd door Marc Van Ranst, bejubeld door diens critici

 ‘Lieven Annemans is een van de weinige experts die een tegenwicht vormden tegen virologen die te eng keken naar de besmettingscijfers en te weinig naar andere aspecten, zoals eenzaamheid, mentaal welzijn en de economische kostprijs’, verdedigt Boudewijn Bouckaert de keuze. Hij betwist dat de enige ­remedie tegen die problemen het radicaal neerdrukken van het virus is. ‘Dan nog blijft de vraag welke maatregelen je daartoe inzet. Wat ons betreft moeten vrijheidsbeperkende maatregelen tot een minimum beperkt worden, ook bij een epidemie.’

Volgens Annemans zitten almaar meer mensen op die lijn. ‘Ik heb vooral gewaarschuwd dat de combinatie van dagelijkse angstboodschappen en buitenproportionele maat­regelen erg veel angst zou creëren, wat ten koste gaat van de immuniteit en van de behandeling van andere ziekten. En ook dat al die angstberichten een deel van de bevolking onverschillig en nalatig zouden maken. Dat is precies wat we de voorbije maanden gezien hebben. Alleen schilderde een bepaalde collega uit Celeval mij anoniem af als een coronaontkenner.’


De Morgen 26 mei 2021: ‘Geluksprofessor Lieven Annemans krijgt Prijs voor de Vrijheid’

About Author

Deel deze informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *