De grot van Plato

0

Dit verhaal (allegorie) komt van de Griekse filosoof Plato. Hij schreef dit naar aanleiding van zijn ter dood veroordeelde leermeester Socrates (d.m.v de gifbeker).

Deel deze informatie
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

Dit verhaal (allegorie) komt van de Griekse filosoof Plato. Hij schreef dit naar aanleiding van zijn ter dood veroordeelde leermeester Socrates (d.m.v de gifbeker). Hiermee wou hij onder andere de moeilijkheden aantonen die de bewuste mens ondervindt wanneer hij anderen wil laten delen in zijn waarheid.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=1RWOpQXTltA” _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][/et_pb_video][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

De film ‘The Matrix’ heeft opvallende gelijkenissen met de allegorie van de grot.
Het werpt misschien ook een ander licht op de actualiteit … willen we zien wat waar is?

[/et_pb_text][et_pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=zE7PKRjrid4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″][/et_pb_video][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Begint daar de moeilijkheid? Is er weerstand om te ontdekken dat de waarheid achter de schermen niet zo fraai is als we denken?

Durven we onze ogen te openen? Dit zijn enkele van de vele vragen die we ons bij deze verhalen kunnen stellen…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Deel deze informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *