Onderzoek HLN en PANO: corona-schandalen op een rij

0

Vaccins, labo’s, mondmaskers, pcr-testen en contacttracing: over schadelijkheid en belangenvermenging.

Deel deze informatie

AANKOOP VACCINS

Telefoontjes en e-mails tonen hoe farma-industrie coronacrisis misbruikt: “Ze willen ons niet redden. Ze willen winst”

“De farmaceutische industrie wordt in deze crisis gezien als redder in nood, maar in werkelijkheid gebruikt ze de crisis al van bij de start om er munt uit te slaan en om haar problematische model van winstmaximalisatie te verankeren”, zegt Olivier Hoedeman van CEO, een NGO die het lobbywerk in Europa al jaren onderzoekt.”

Europa laat voormalige topman van farmalobby mee beslissen over miljoenencontracten Covid-vaccins

“Onderzoek van HLN bracht aan het licht dat een voormalige, hooggeplaatste farmalobbyist en eigenaar van een firma die zakendoet met de sector, namens Europa onderhandelt. Het roept vragen op over belangenvermenging.”

LABO’S

De verborgen labo-oorlog: strijd om geld en territorium zorgde ervoor dat ons land de Braziliaanse coronavariant te laat ontdekte

“Achter de schermen wordt gebikkeld om geld en territorium. Dat geruzie heeft ook gevolgen op het terrein. Burgemeesters moeten soms weken wachten vooraleer ze weten welke variant in hun streek rondwaart, artsen moeten langer wachten op resultaten en ons land miste de introductie van de gevaarlijke Braziliaanse variant.”

MONDMASKERS

Overheid moet haar eigen gratis mondmaskers afraden: “We weten niet of ze schadelijk zijn voor uw gezondheid”

“De stoffen mondmaskers die de federale overheid in juni gratis aan alle burgers heeft verdeeld, worden best niet meer gedragen. Dat zegt Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbrouck (sp.a). “Uit voorzorg legt u ze beter even aan de kant.” Er is bezorgdheid dat bepaalde stoffen in de maskers schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het dossier ligt zo gevoelig, dat er al gedreigd werd met processen tegen klokkenluiders.”

Fraude bij aankoop miljoenen mondmaskers? Nieuwe foto’s en video’s tonen hechte banden tussen hoofdrolspelers

“Er duiken nieuwe elementen op in het onderzoek naar mogelijke fraude bij de aankoop van miljoenen stoffen mondmaskers door de Belgische overheid bij het Luxemburgse Avrox. Foto’s en video’s onthullen hoe twee hoofdrolspelers in het dossier elkaar wel héél goed kennen. Ook de politie zou ondertussen over de beelden beschikken.”

PCR-TESTEN

We weten al maanden dat oude corona-infecties de curve vertekenen, maar niemand doet er iets aan

“Goed nieuws! Onze overheid weet al maanden dat een positieve coronatest niet automatisch betekent dat iemand besmettelijk is. Wetenschappers hebben eind juni zelfs voorgesteld om mensen met oude infecties voortaan uit de coronastatistieken te halen. Het slechte nieuws? Het wordt niet gedaan. Nochthans zou het veel onnodige quarantaines en paniek kunnen voorkomen.”

Zijn neuswissers voor coronatesten schadelijk voor uw gezondheid? Video onthult probleem, FAGG voert onderzoek

“Hoe veilig zijn de neus- en keelwissers die al maanden gebruikt worden om coronatesten af te nemen? Uit een veiligheidstest blijkt dat minstens één wisser schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het gaat om een veelgebruikte, Chinese wisser. Bekijk hier de opnames van de veiligheidstest: onder speciaal licht is te zien hoe de wisser op een zwart doekje honderden witte deeltjes achterlaat, nadat hij een aantal keer heen en weer is gewreven.”

CONTACTTRACING

Het spoor Bijster

“Al maandenlang is er veel te doen over de Vlaamse contactopvolging of contact tracing, een cruciale eerste verdedigingslinie tegen het coronavirus.”

Bij het begin van de tweede golf bleek deze alvast niet klaar: de contactopvolging kon niet vermijden dat België al snel opnieuw uitgroeide tot een van de slechtste leerlingen van Europa.  Maar ook vandaag, nu de strijd voor het vermijden va een derde golf aanhoudt, blijft het systeem met veel ziektes kampen.

Pano verzamelde getuigenissen waaruit duidelijk blijkt dat er een opeenstapeling bestaat van problemen achter de schermen.  Van discussies over het brononderzoek tot getouwtrek over lokale initiatieven.  Van een exclusief contract met callcenters en mutualiteiten tot machtige topambtenaren die ruziën met experten.”

Maar over de veiligheid van de corona-vaccins kunnen we op onze twee oren slapen???

Deel deze informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *