Jonge Belgische verliest rechteroog voorgoed door trombose na inenting met vaccin AstraZeneca

Belgische verpleegster is rechteroog voorgoed kwijt na inenting met vaccin AstraZeneca

De 30-jarige Catherine uit Luik bood zich op 1 maart aan bij het vaccinatiecentrum van Bierset, om haar eerste dosis van het AstraZeneca-vaccin te krijgen.

Tijdens de daaropvolgende nacht werd de jonge vrouw, verpleegster van beroep, wakker. Ze stelde vast dat ze niets meer kon zien uit haar rechteroog.

In het Universitair Ziekenhuis van Sart Tilman stelden de dokters een vasculaire trombose vast. “De artsen verzekerden me dat het tijdelijk was en dat ik een van de volgende dagen weer zou kunnen zien. Maar drie dagen later kon ik nog steeds niets zien”, vertelde de vrouw aan Sudfinfo.

Ze keerde terug naar het ziekenhuis, waar dit keer een arteriële trombose – een bloedklonter in een slagader – werd vastgesteld. Die zorgde voor onomkeerbare schade aan het oog, dat voor altijd verloren is. “Ik ben nu zo bang om mijn andere oog te verliezen”, aldus de verpleegster. De artsen sluiten na grondig onderzoek een cardiovasculaire oorzaak uit en wijzen naar het vaccin.

https://www.redactie24.be/coronavirus/belgische-verpleegster-rechteroog-voorgoed-kwijt-na-inenting-met-vaccin-astrazeneca-120843