Tegenwind: Vaccinoloog Prof. Dr. Theo Schetters over risico’s massavaccinatie

0

Immunoloog en vaccinoloog professor Theo Schetterde is oprecht bezorgd over het gevoerde coronabeleid: “We kunnen niet zomaar toelaten dat een beleid doorgedrukt wordt dat enorme schade toebrengt aan de maatschappij, en waarvan de effectiviteit nog niet is aangetoond.”

Deel deze informatie


In het prachtige Andalusische landschap – cinematografisch beeldschoon en spectaculair in beeld gebracht door regisseur/cameraman Mark Sanders – wordt professor Theo Schetters door journalist Alain Grootaers geïnterviewd. 

https://www.tegenwind.tv/

Voor deze gesprekken trok het Tegenwind-team onder andere naar de grotten van Nerja

Prof. Dr. Theo Schetters, immunoloog en vaccinoloog is verbonden aan de universiteit van Pretoria (Zuid-Afrika) en ontwikkelt vaccins. 

Het is dus erg moeilijk om hem in het ‘antivax’ hoekje te duwen, reden waarom de professor een doorn in het oog is van staatsvirologen die het covidvaccins koste wat het kost proberen op te dringen aan heel de bevolking. 

Schetters stelt voorop dat het coronavirus te vergelijken is met een zware griep.

Een zware griep rechtvaardigt het niet om een product op de markt te laten waarvan je het veiligheidsprofiel niet kent. 

Dat doe je bij noodgevallen. Maar waar is nu het noodgeval?” Tachtig procent van de mensen die besmet raken hebben geen klachten. Zij die wel hard worden geraakt hebben vaak onderliggend leed. 

Schetters betreurt het gebrek aan debat rondom het vaccin. “We zitten in een angstcultuur,” zegt hij. Mensen durven zich niet uit te spreken, met zeer eenzijdig geïnformeerde aanpak als resultaat. 

“We kunnen niet zomaar toelaten dat een beleid doorgedrukt wordt dat enorme schade toebrengt aan de maatschappij, en waarvan de effectiviteit nog niet is aangetoond.” 

Schetters stelt daarom een aantal alternatieven voor, in het bijzonder een intensivering van het onderzoek naar infectie-bestrijdende middelen. “Ik pleit ervoor dat er serieuzer wordt gekeken naar het gebruik van ivermectine op mensen die ziek zijn,” zegt Schetters. 

Gezonde mensen moeten met corona gaan leren leven in plaats van het te willen overwinnen: “Je moet concluderen dat je dit virus niet zomaar de wereld uitkrijgt.”

Inmiddels is deze roll-out al in vergevorderd stadium en worden ook kinderen meegenomen in het programma van experimentele mRNA-vaccins waarvan ze allemaal nog altijd in testfase-3 zitten. 

Schetters: “De meeste mensen van boven de zestig zijn nu min of meer gevaccineerd. Er is een dekkingsgraad van meer dan 80%. Dus het probleem dat we gedefinieerd hadden is eigenlijk weg. Ik denk: laat ons rustig afwachten wat er dit najaar gebeurt. Voor de jongeren is er geen enkel probleem. 

Grootaers was onder de indruk van de vaccinoloog: “Wat mij opviel was dat professor Schetters een heel goed overzicht heeft over de problematiek, een duidelijke analyse maakt zonder in polemische retoriek te vervallen. 

Tussen de regels door bespeurde ik oprechte bezorgdheid over het gevoerde coronabeleid. Hij probeert verbinding te zoeken en vraagt om een eerlijk en open debat.

Schetters ondervond – net als de andere geportretteerden in deze reeks – niet alleen veel tegenwind omwille van zijn uitspraken, maar kreeg ook te maken met economische repercussies van zijn uitspraken. 

Een aantal van de bedrijven waarvoor hij vaccins ontwikkelde beslisten om het contract met Schetters te breken. Desondanks hield hij de rug recht in het besef dat de bijwerkingen van de coronavaccins bespreekbaar moeten zijn

Hij is van mening dat het van belang is om een blijvende kostenbatenanalyse te maken voor de beschikbare coronavaccins en niet voor een ‘one cure fits all’ te gaan, die op termijn wel eens nare consequenties kan hebben. 

Niemand weet wat de echte gevolgen op langere termijn zullen zijn, maar dat wij een riskant experiment op een groot deel van de wereldbevolking uitvoeren staat vast.

De overtuiging van veiligheid waarmee de overheid deze injecties aanbeveelt is op zo goed als niets gebaseerd.

En helaas komen er reeds signalen dat de gevolgen van deze injecties er slecht uitzien.

https://www.blckbx.tv/videos/tegenwind-theo

Bronnen:

https://www.blckbx.tv/videos/massa-vaccinatie-onnodig-en-roekeloos

Deel deze informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *