Worden wij momenteel massaal gehypnotiseerd in één zeer negatief en angstig verhaal?

0

We werden bestookt met negatieve framing, negatieve beelden en negatieve suggesties van de overheid en via de media en zo stroomde het beangstigde verhaal van het dodelijk virus zo ons onderbewustzijn in.

Hypnosetherapeut Yvette Rooding

Een vriendin van mij is huisarts en haar man werkt bij de bank. Zij vertelt hem uiteraard alles over het virus en zo vertelt zij hem ook, dat sommige maatregelen, zoals het mondkapje, niet werken. Toch loopt hij de hele dag met een niet werkend mondkapje op en gelooft hij zijn vrouw niet. Zij heeft hiervoor gestudeerd en hij weet dat zij nooit tegen hem zou liegen.

Hoe kan dat nu?
Waarom gelooft hij Mark en Hugo en niet zijn eigen vrouw?

Het antwoord is simpel:
Hij is gehypnotiseerd en is zich daar niet van bewust, net als vele andere mensen die zich hier niet van bewust zijn.
Zij zijn zich werkelijk niet bewust van het feit dat wij, momenteel, massaal gehypnotiseerd worden in één zeer negatief en angstig verhaal.

HOE WETEN WIJ DAT ZO ZEKER?
Als hypnotherapeuten zien wij met lede ogen aan hoe onze technieken uit de NLP en hypnose gewoon openlijk worden toegepast. En wij zien het, omdat wij de ’technieken’ therapeutisch toepassen en als zodanig heel goed kennen en hérkennen.

Wij horen hoe zij ‘framen’, hoe zij koppelwoorden en intonaties gebruiken en hoe deze leiders en ook in andere landen heel bewust, specifieke suggesties rechtstreeks in het onderbewustzijn van de mensen proberen te zetten.

Wij zien hoe ze steeds heel doelgericht en bewust dezelfde, angstige, bedreigende boodschappen herhalen. Wij zien dat ze met metaforen werken omdat die zo lekker blijven hangen en die worden constant door de media herhaald, zowel in kranten als in radio en tv- programma’s.
Dat heet ook wel: ‘Subliminaal Programmeren’.

POSITIEF EN NEGATIEF
Wij, hypnotherapeuten, gebruiken deze technieken om positieve en helpende suggesties in iemands onderbewustzijn te creëren. Zo kan de cliënt uit zijn negatieve hypnotische verhaal komen.

Helaas kun je deze technieken ook negatief inzetten en mensen enorme stress en angst bezorgen. Dat zien wij voor onze ogen gebeuren en dat baart ons zorgen.
Dat is de reden dat wij met deze groep hypnotherapeuten besloten hebben om mensen hierover in te lichten. Zodat we begrip kweken voor alle kanten én wellicht zaadjes planten om mensen hier bewust van te maken.

WANNEER BEN JE ONTVANKELIJK VOOR HYPNOSE?
Iedereen is ontvankelijk. Immers als jouw moeder je 20 keer vertelde dat je iets op een bepaalde manier moest doen, dan zit dat als een programma in jouw onderbewustzijn en doe je het nu nog steeds zo. Dat is al hypnose.

Hypnose betekent dat je suggesties aanneemt als ‘waarheid’. Dat lukt meestal heel makkelijk als je kind bent. Dan sta je open en vertrouw jij op jouw ouders en leraren/omgeving.

Als je ouder wordt zal je pas nieuwe suggesties aannemen als je de ander vertrouwt. Vaak zijn dat mensen waar je tegenop kijkt. Artsen zijn zo’n mooi voorbeeld. Daar nemen we gewoon zonder nadenken van aan dat het klopt wat zij zeggen.

En wanneer jij in de juiste hypnotische staat bent én datgene, wat er tegen jou gezegd wordt, niet tegen jouw waarden en normen ingaat, zul je suggesties onbewust opslaan en geloven.
In therapie zal dit dus altijd in overleg gaan. Nooit zal de therapeut dit zomaar doen.

WAT IS EEN HYPNOTISCHE STAAT?
Dat is een staat van “Zijn” die we ook wel “trance” noemen. Het is een staat, waarin je ontvankelijk bent voor de suggesties van de hypnotiseur. Het is een staat, waarin de kritische mind even zijn mond houdt en jouw brein-activiteit onder de 14 herz zit.

Je kunt deze hypnotische staat op (grofweg) 2 manieren opwekken:
1) Door iemand diep te laten ontspannen
2) Door iemand schrik aan te jagen.
Schrik werkt eigenlijk het beste.
Als mensen schrikken kun je ze heel makkelijk en snel in een diepe hypnose gaan.
Hierdoor staan zij helemaal open voor het aannemen van suggesties.

NAAKTE MENSEN IN DE ZAAL ZIEN
Een helder voorbeeld is die van de hypnotiseur op het podium, die een gehypnotiseerd persoon de suggestie geeft, dat de zaal vol met naakte mensen zit.

Aangezien dit (meestal) niet perse tegen iemands waarden of normen in gaat, neemt de persoon die suggestie aan en zal hij dit ook daadwerkelijk zien.

De gehypnotiseerde persoon is er dan ook niet meer vanaf te brengen. Hij zíet en ervaart ècht een zaal vol met naakte mensen en heeft ook niet in de gaten dat hij gehypnotiseerd is.

Pas als de hypnotiseur hem uit die hypnose haalt en de suggestie weer ongedaan maakt, dan zal deze persoon de mensen in de zaal weer gaan zien zoals ze zijn: namelijk, met kleding aan.

ENORME SCHRIK
Je begrijpt, als we dit verhaal leggen naast wat er nu gebeurt in de wereld, dan begrijpen we dat vrijwel iedereen begin 2020 door die enorme schrik ineens in een hypnotische staat is geraakt.

Ook wij hypnotherapeuten!
Ons onderbewustzijn stond totaal open en de kritische mind was ver te zoeken.

We werden bestookt met negatieve framing, negatieve beelden en negatieve suggesties van de overheid (en via de media).


En zo stroomde het beangstigde verhaal van het dodelijk virus zo ons onderbewustzijn in.

De meest afschuwelijke scenario’s kwamen vanaf maart langs en al deze suggesties zijn in het onderbewustzijn van vele, vele mensen op de wereld terecht gekomen. En door de vreselijke herhaling, iedere dag, ieder uur, op iedere plek is deze ‘waarheid’ voor vele mensen dé waarheid geworden. Je zou kunnen zeggen dat heel veel mensen eigenlijk een ‘zaal vol met naakte mensen’ (=dodelijk virus) zien. En zij kunnen het niet meer ‘niet-zien’ omdat de hypnotiseurs blijven herhalen dat dit de waarheid is!

WEL OF NIET BEVATTELIJK VOOR HYPNOSE?
Niet iedereen is zó bevattelijk voor dit hypnotische verhaal of sommigen waren er al snel weer uit. Dat kan door allerlei redenen.

Sommige mensen zijn gewoonweg heel snel weer op andere zaken gaan focussen. Sommige mensen hebben van nature een zeer kritische mind. Andere mensen zijn juist van nature geneigd om zaken van alle kanten te bekijken en weer anderen zijn hypnotherapeut en doorzien de technieken 😉

WAKKER SCHREEUWEN
De mensen die niet (meer) vast zitten in het hypnotische verhaal over de pandemie, willen de nog steeds gehypnotiseerde mensen vertellen dat de ‘zaal vol met geklede mensen’zit. Oftwel vertellen dat het virus verhaal toch raar in elkaar steekt.

Echter de (nog) gehypnotiseerde mensen zien dat dus oprecht niet!
Zij zien nog steeds naakte mensen (=dodelijk virus) en hun waarheid lijkt zó echt en zo werkelijk, dat zij het ook niet anders kunnen zien!
En als je even nadenkt, dan herinner jij je ook weer dat jij hetzelfde hebt gedacht voor een moment. Jij kon gewoon iets eerder uit die hypnose stappen!

BEGRIP HEBBEN VOOR ELKAAR
Wij vinden het heel belangrijk dat mensen dit begrijpen.
Het is geen opzet of dommigheid. Zij zijn gehypnotiseerd door onze overheid en de MSM (die of zelf ook nog gehypnotiseerd zijn of bewust een eng spelletje spelen).
Zij beseffen dit (nog) niet en ga dus niet schelden maar heb begrip en geef hen tijd. Zij zullen wakker worden als de hypnotiseur hen eruit haalt OF ze krijgen uiteindelijk ineens ook datzelfde gevoel van “hé of huh?” Dit laatste gevoel zal hen helpen om uít dit hypnotische verhaal te komen.

Dus geen verwijt, geen schreeuwen of schelden, geef ze de tijd!
Jullie merken het zelf ook al.
Nu de maatregelen steeds gekker en buitenproportioneel worden zie je steeds meer mensen denken: “hé, huh”??? En die mensen kunnen zichzelf er dan uit halen.

ZIT IK ZELF IN HYPNOSE?
Als we heel eerlijk zijn als hypnotherapeuten, dan moeten we bekennen dat alle mensen altijd weer ergens in een hypnotisch verhaal zitten. Zolang dit een verhaal is dat jij bewust gekozen hebt en/of waar jij helemaal blij en gelukkig van wordt, is er niks aan de hand.

Maar als het verhaal jouw leven overneemt en je kunt niet meer echt goed functioneren, dan is het een verkeerd hypnotisch verhaal, dat zelfs jouw gezondheid kan ondermijnen.

Maar nu, even voor het praatplaatje, zouden we willen zeggen:
Je bent UIT hypnose als je verschillende standpunten kunt innemen zonder al te heftige emoties en daarná bewust kiest voor datgene waar jij in wilt geloven.

Je bent IN hypnose als je gehecht bent aan jouw eigen verhaal. Als je het ziet als de énige waarheid en als je merkt dat je anderen ‘op de kop wil timmeren’ omdat zij jouw waarheid niet aannemen.

Er zijn manieren om uit (dit) specifieke hypnotische verhaal te komen:

 1. Zet de tv en de radio uit, en lees geen kranten meer.
 2. Ga juist tegengestelde meningen beluisteren ondanks al jouw weerstand. Doe dit net zo lang totdat je merkt dat jouw woede en weerstand verminderd. Echter, zodra dit lukt, geeft het balans en ruimte om weer zelf na te denken.
 3. Voel je emoties die je voelt, ten volle. Stop ze niet weg. Voel wat je voelt en laat het er zijn, het mag er zijn, je bent mens!
  Vraag jezelf achter elkaar af: “wat voel ik nu” en omschrijf aan jezelf wat je voelt.
  Blijf deze vraag keer op keer op keer aan jezelf stellen en omschrijf ieder gevoel dat erin je opkomt. Soms is het 4 x hetzelfde gevoel soms zijn het 20 verschillende emoties. Je doet dit totdat je ineens een soort van neutraliteit voelt.
  Dan ben je er doorheen.
 4. Als de emoties te heftig worden is het altijd handig om aan iemand hulp te vragen.
 5. Nieuwsgierigheid is ook een geweldige sleutel om uit hypnose te komen. Door alle kanten te belichten en te bekijken, kun je alle standpunten innemen en eruit komen. Nieuwsgierigheid is de beste kwaliteit in jezelf die je kunt aanboren om uit hypnotische verhalen te blijven die jou niet dienen.
 6. Adem diep door je boosheden en verdriet heen, ademtechnieken helpen om uit jouw emoties te komen.
 7. Haal je focus af van datgene waar jij zo angstig, boos of verdrietig van wordt.
  Focus op alles wat er goed is.
  Kijk om jou heen en zie alles wat er ook is en benoem alles wat mooi en goed is!
  Dat beïnvloed jouw gevoel onmiddellijk.
  Daarna kun je weer, met een helder hoofd helemaal zelf kiezen, waar jij in wilt geloven.
  En dat willen wij ook onderstrepen.

Als jij, nadat je het verhaal van alle kanten hebt bekeken, opnieuw kiest om te geloven dat we in een vreselijke pandemie zitten, dan is dat helemaal oké.

Wij geloven er persoonlijk niet in maar wij laten iedereen vrij om te geloven wat zij willen geloven. Wij willen alleen dat jij en ieder ander mens dit vanuit een vrije keuze kan doen. Daarvoor moet je eerst uit dit hypnotische verhaal stappen en alle standpunten in genomen hebben.
Daarna is het verder aan jou.

Het enige wat wij zelf altijd tegen onze cliënten zeggen:


We leven in een wereld vol verhalen, als je dan toch kunt kiezen, kies dan voor het verhaal waar jij het meest gelukkig van wordt!

Liefs Yvette

Namens al mijn collega hypnotherapeuten:
Mark Ringnalda
Monique Boevéé
Petra Niemeijer
Melanie van Oorsouw
Ilse Ruijgrok
Edwin Braker
Suzanne Buddiger
Annemie Derix
Sietske Hintzen”
Daphne Langedijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *