Comité voor Bio-ethiek: “Er is niet voldaan aan voorwaarden voor verplichte vaccinatie”

0

Volgens het Comité is het noodzakelijk om “de wetenschappelijke en praktische onzekerheden over de vaccinstrategie weg te nemen en het herinnert er aan dat het Covid Safe Ticket (CST) in geen geval mag worden gebruikt als middel om vaccinatie op verdoken wijze af te dwingen.

Deel deze informatie


Zo werden twee vragen voorgelegd: welke zijn de ethische en sociale overwegingen in verband met verplichte vaccinatie? En wat zijn de argumenten die bij een mogelijke beslissing daartoe in aanmerking moeten worden genomen?

Het comité schuift een aantal voorwaarden naar voren waaraan moet voldaan worden bij de invoering van een verplichte vaccinatie van de volledige bevolking ouder dan 18 jaar. 

Volgens het Comité is het noodzakelijk om “de wetenschappelijke en praktische onzekerheden over de vaccinstrategie weg te nemen door zich te baseren op een ruime wetenschappelijke consensus”.

“Als de overheid van mening is dat verplichte vaccinatie gerechtvaardigd is, moet zij dit doen op een transparante en niet op een verdoken wijze”, benadrukt het comité. 

Het herinnert er aan dat het Covid Safe Ticket (CST) in geen geval mag worden gebruikt als middel om vaccinatie op verdoken wijze af te dwingen.

Voorts moet de overheid een passend juridisch kader voorzien dat onderworpen wordt aan een parlementair debat. 

De invoering van een verplichte vaccinatie is pas aanvaardbaar als aan een aantal belangrijke voorwaarden voldaan is. 

“Het Comité is van oordeel dat momenteel niet aan de voorwaarden is voldaan”, benadrukt Virginie Pirard, covoorzitter van het vaccinatiecomité.

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20211221_96931438

Deel deze informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *