Geen mondmaskers in de klas a.u.b.

3

Deze leerkracht heeft haar bedenkingen m.b.t mondmasker plicht.
Voor wie en vor wat? Vraagt ze zich af…
Dit komt het leerproces zeker niet ten goede.

Deel deze informatie

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

Deze leerkracht heeft haar bedenkingen m.b.t mondmasker plicht.
Voor wie en voor wat? Vraagt ze zich af…
Dit komt het leerproces zeker niet ten goede.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

Goedemiddag iedereen!

Ik ben ontzet over de idee van kinderen en tieners in de klas met een mondmasker en ben wat dat betreft dolblij dat mijn kinderen volwassen zijn, dus die zorg heb ik niet. Ik ben hier vooral omdat ik zélf lesgeef in een Centrum voor Volwassenenonderwijs. Ik geef daar Nederlands aan Anderstaligen. Ook daar zal het mondmasker verplicht zijn in heel het gebouw en tijdens het volledige lesblok (dat zijn steeds dagdelen) – behalve in de pauze…

Ik had een storm van protest verwacht (of – wacht, laat me dit anders formuleren: ik had op een storm van protest gehóópt) want hoé kan je in vredesnaam lesgeven, een taal aanleren, met een mondmasker op?!
En hoe kan je in interactie gaan als je elkaars gezicht amper ziet?!
En vooral: waarom doen we dit precies?
Uit veiligheidsoverwegingen?!

Ik dacht het niet!

Niemand kan toch in alle ernst beweren dat Het Virus nog steeds rondwaart? Wie wordt er nog ziek, wie gaat er dood door Corona? Het antwoord hierop is inderdaad: eigenlijk niemand meer, het virus heeft nu de status bereikt van een doodgewoon virus zoals er zoveel zijn en zullen zijn en altijd al geweest zijn (en waarvoor we nooit overgegaan zijn tot dit soort dwaze toestanden).

Maar ja, de angst moet er blijkbaar in gehouden worden dus wordt er nu volop ingezet op onbetrouwbare PCR-testen die heel vaak positief resultaat opleveren terwijl er niets aan de hand is. Ik vraag me af hoeveel mensen dat eigenlijk zouden weten? Want als je dat allemaal weet: vlakke curves en eigenlijk ook helemaal geen “opflakkeringen” maar doodgewoon positieve testen omdat er nu eenmaal massaal een onbetrouwbare test gebruikt wordt, hoeveel reden kan je dan nog zien om mee te doen aan heel dit Circus Corona?

Ik heb de mensen van de vakbond al aangeschreven evenals de preventieadviseur, maar ze scharen zich achter de officiële versie. Ook zij verwijzen nog altijd naar “besmettingen” en ik krijg te horen dat veel collega’s en cursisten integendeel stáán op het gebruik van mondmaskers…Ik heb wel geprobeerd om mijn collega’s naar mijn fb-pagina te loodsen waar ik mijn standpunt niet onder stoelen of banken steek, maar ik krijg nauwelijks reactie.

Ik begrijp het allemaal wel: iedereen vreest natuurlijk voor zijn job en de Coronapropaganda wordt zo efficiënt gevoerd en de touwtjes zijn zo stevig in handen van deze propagandisten, dat het héél veel moed vraagt om er tegenin te gaan.

Toch lijkt het mij van het allergrootste belang dat we dit doen. Mondmaskers, verplichte looprichting, ontsmetten tegen de sterren op, bubbels, registratieplicht in de horeca, samenscholingsverbod, afstand houden…!! Nogmaals: voor wie of voor wat?! Ik denk dat iedereen hier in deze groep wel begrijpt dat het helemaal niets meer met volksgezondheid te maken heeft. 

Maar hoe krijgen we de grote massa hiervan overtuigd?

Loek Van Damme
Leerkracht

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deel deze informatie

3 thoughts on “Geen mondmaskers in de klas a.u.b.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *