Over immuniteit…

Over immuniteit…

Deel deze informatie

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

Deze dokter geeft een woordje uitleg over immuniteit. Hoe maken we ons sterk? Wat help/ niet? Wat is waar en wat is vals? Lees de tekst en … eet wat modder.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Waarheid en leugen: zoek de fout

We zien dat de immuniteit van de bevolking steeds zwakker wordt. Er is sprake van een toename aan auto-immuunziekten en ernstige infecties door virussen en bacteriën.
Hoe dat komt is grotendeels onbekend.
Wat we moeten doen is duidelijk:
Er moet meer gevaccineerd worden.
Er moet meer social distancing toegepast worden.
Mondmaskers helpen om verspreiding tegen te gaan.
Doorgedreven hygiëne helpt veel (handen regelmatig ontsmetten,..)
Het is belangrijk dat de bevolking de ernst van de situatie begrijpt, we zijn in oorlog met virussen en bacteriën, we moeten veel meer en continu op onze hoede zijn.
Bij besmetting met bacteriën is het belangrijk om antibiotica te nemen.
Bij besmetting met een virus, bestaat er geen behandeling.
Bij immuniteitsproblemen is het zinloos om je heil te zoeken in voedingsadvies en leefstijladvies: het wordt vooral genetisch bepaald en je moet ermee leren leven en hopen dat medicatie je kan helpen, en vooral je laten vaccineren met elk beschikbaar vaccin.

Waar zitten de leugens ?

Elk rood woord is een leugen.

De hieronder aangehaalde argumentatie, is ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

Er zijn heel wat factoren die onze immuniteit verzwakken. Hieronder bespreken we een aantal ervan. Wetenschappelijke bewijzen stapelen zich op dat GSM straling en WIFI; de zogenaamde “onschadelijke niet-ioniserende straling” een zeer groot en nefast effect heeft op onze immuniteit, met meer ziekten, tot en met kanker, tot gevolg. Vooral indien men continu (24u/7) is blootgesteld aan deze stralingen.

  • Vaccins, en vooral de toevoegingsmiddelen (Kwik, Aluminium, Glyfosaat,…) zijn notoire middelen die de immuniteit aantasten en verzwakken.
  • Sociale afstand, mondmaskers en handen ontsmetten zorgt voor minder contact met virussen/bacteriën. Dit veroorzaakt een slecht functionerend afweersysteem of zelfs auto-immuniteit (vb: allergieën).  
  • Het taalgebruik met woorden als ‘oorlog’ en ‘op je hoede zijn’, creëren een attitude van angst. Angst is een emotie die een negatief effect heeft op de menselijke immuniteit. Plezier maken, sociale activiteiten en onbezorgd lachen hebben een gunstig effect op de immuniteit.
  • Antibiotica verstoren het microbioom en verminderen daardoor je immuniteit. Algemene campagnes van de overheid waarschuwen tegen te veel antibioticagebruik.
  • Bij virusbesmetting bestaan er wel degelijk effectieve behandelingen. Zink, Vit C en D, Hydroxychloroquine, Quercetine, Ivermectine,…  (Zie o.a. zelfzorgcovid.nl). Bovendien is ‘de omgeving (lees: gezondheid van het lichaam)’ veel invloedrijker dan ‘het virus’. Je kan zorgen voor een gezonde ‘omgeving’ door gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, contact met de natuur, aarden, positivisme, een hoopvolle en dankbare houding,… Bij een gezonde omgeving, is het helemaal ok om in contact te komen met zelfs erg ziekteverwekkende of ‘gevaarlijke’ virussen.
  • Elke genetische voorbeschikking, is onderhevig aan de ‘epigenetica’. Dit wil zeggen, dat zelfs een ‘genetische ziekte/ afwijking’ kan geïnactiveerd worden door gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Medicatie zal in vele gevallen enkel symptomatisch werken en klachten onderdrukken, maar het basisprobleem wordt niet aangepakt (soms zelfs verergerd). Daarom wordt in onze klassieke medicatie-geneeskunde gesproken over ‘leer ermee leven, je kan en zal er nooit van genezen, je moet levenslang medicijnen nemen’. Door te focussen op een gezonde immuniteit en een gezonde ‘omgeving’, is de behandeling holistisch en wordt gezondheid gestimuleerd, in plaats dat symptomen worden onderdrukt.

 

Vaccins: 

Ze zijn schadelijk en niet werkzaam. 

Schadelijk:

Het Lockdown-experiment in Amerika, 2020: 

Door de Lockdown maatregelen in Amerika, is het vaccineren van baby’s jonger dan 1 jaar sterk verminderd. Wat was het gevolg? We zien een daling van de sterftecijfers van baby’s tussen 0-1 jaar. +/- 200 per week minder babysterfte. Met andere woorden: door de baby’s niet te vaccineren, zijn er zo’n 200 baby’s per week in Amerika, die niet sterven aan SIDS (Sudden Infant Death Syndrome, een overlijdensoorzaak waarvan men officieel zegt niet te weten waarom ze plaatsvindt. Wanneer er wordt gerapporteerd dat dit na een vaccinatie gebeurde, wordt dit steeds genegeerd en opzij geschoven, want de mantra en het dogma in de huidige vaccinatie-religie is: vaccins zijn ‘safe and effective’ …

Niet werkzaam:

Er wordt geld nog moeite gespaard om de mythe levendig te houden dat vaccinaties de kindersterfte hielp dalen (door het afremmen van infectieziekten). Niets is minder waar. Mazelen en Roodvonk waren in het begin van de 20e eeuw de grootste doodsoorzaak bij kinderen. De sterftecijfers zijn zeer fel gedaald naar quasi nul, door verbeterde hygiënische omstandigheden. Daarna pas zijn de vaccinatiecampagnes begonnen voor mazelen. Voor Roodvonk is er nooit een vaccin ontwikkeld. Resultaat ? Roodvonk is helemaal geen gezondheidsprobleem meer. Mazelen blijft in clusters de kop opsteken, met zelfs enkele echte ‘uitbraken’ in leefgroepen waar de vaccinatiegraad 100% was. 

 

..professor Cathrien Bruggeman, hoogleraar Medische Microbiologie. ‘Omdat ons afweersysteem steeds minder geconfronteerd wordt met viezigheid en andere aanvallen, weet het niet meer wanneer het wel en wanneer het niet in actie moet komen. Het wil ons beschermen, maar hoe? Met als gevolg: heftige reacties van het immuunsysteem, zoals allergieën.’

https://gezondidee.mumc.nl/alles-over-hygiene-en-waarom-we-soms-niet-te-schoon-moeten-zijn

We beschermen onze kinderen te veel tegen mogelijke ziekteverwekkers

Veel wetenschappers denken dat we onze kinderen veel te veel beschermen tegen mogelijke ziekteverwekkers en dat het daarom juist fout gaat. Welke ouder grijpt niet in als een peuter iets in de mond dreigt te steken dat op de (schone) vloer is gevallen? Maar die voorzichtigheid met onze jongsten zorgt ervoor dat hun afweersysteem tegen ziekteverwekkers niet goed wordt opgebouwd.
Cathrien Bruggeman: ‘Dat opbouwen gebeurt juist in de eerste 3 à 4 levensjaren. Het gevolg: kinderen die nooit met vuil of andere zieke kinderen in aanraking komen, hebben veel meer kans op allergieën, astma en zelfs de ziekte van Crohn. En dat vind je terug in alle statistieken. Een beetje dagelijkse viezigheid is dus juist goed. Beschouw het kinderdagverblijf daarom dan ook ook niet langer als een bron van ziektekiemen, maar eerder als een hulpmiddel bij de aanleg van het onmisbare afweersysteem!

Van een te schone omgeving raakt ons immuunsysteem niet alleen in de war, het verzwakt er ook nog eens door, ontdekten onderzoekers van Emory University in Atlanta. Dat heeft weer invloed op onze hersenen, want die geven dan geen seintje meer door dat we het ‘gelukshormoon’ serotonine aan moeten maken. En dat maakt depressief. Mooi nieuws toch?! Want wie wordt nou niet blij van de gedachte dat je beter iets leuks kunt doen dan stofzuigen of dweilen? 

 

https://www.hln.be/nina/fit-gezond/niet-gedoucht-vanmorgen-geen-probleem-we-zijn-te-hygienisch-geworden~a5534eb2/

Een smartphone bevat meer bacteriën dan een toiletbril en je mag naar verluidt niks opeten dat op de grond is gevallen. Alles uitgebreid wassen en desinfecteren dan maar? Volgens maag-darmspecialiste Séverine Vermeire van UZ Leuven is overdrijven ook niet goed: “We zijn te proper geworden, waardoor ons immuunsysteem in de war raakt,” vertelt ze aan Knack.

Séverine Vermeire van het UZ Leuven is één van de meest gerenommeerde maag-darm specialisten uit België, die regelmatig publiceert in internationale vakbladen. In Knack vertelt ze deze week hoe onze overdreven hygiëne vandaag de dag net een tegenovergesteld effect kan hebben. “Vroeger was een onhygiënisch leven de oorzaak van bacteriële epidemieën zoals pest en cholera. Door meer hygiëne in te voeren, hebben we die kunnen uitroeien. Maar de slinger is veel te ver naar de andere kant aan het doorslaan. We zijn té proper geworden, waardoor ons immuunsysteem in de war raakt.”

(artikel van 2017, dus toen de hygiënische maatregelen nog geen fractie waren van wat ze ons nu als het “nieuwe normaal” proberen op te solferen !)

 

Bewaarmiddelen en smaakstoffen:

Ook de voedingsindustrie treft volgens Vermeire schuld, door onder meer bewaarmiddelen, kleur- en smaakstoffen toe te voegen aan ons eten. Volgens de gastro-enterologe heeft dit soort westerse levensstijl een invloed op onze gezondheid. “We moeten ons dringend afvragen of de industrialisering en de overdreven hygiëne wel zo gunstig zijn geweest,” zegt ze daarover. De toename van allerlei chronische darmontstekingen – intussen ook in grootsteden in Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika – wijt ze ook aan een ‘verwestering’ van het voedingspatroon. 

Af en toe wat modder eten:

We eten te ongezond, betoogt de maag-darmspecialiste, met te veel dierlijke vetten en te weinig plantaardige vezels. Daarnaast overdrijven we met hygiëne. We wassen ons te veel, we gebruiken te vaak antibiotica en beginnen er ook al veel te jong mee, met onder meer chronische darmontstekingen tot gevolg. Eerder betoogde de Amerikaanse kinderneuroloog Dr. Shetreat-Klein in het boek The Dirt Cure dat het gezond is als onze kinderen af en toe flink vuil worden en daarbij per ongeluk wat modder eten. Niet te vaak douchen, beperkt gebruik van zeep, verse en onbewerkte voeding eten en veel in de natuur komen: allemaal aanbevelingen voor een sterk immuunsysteem en dito gezondheid. 

https://www.mlds.nl/gezonde-buik/microbioom/


Afweersysteem:

Darmbacteriën trainen ons afweersysteem. Het afweersysteem beschermt ons lichaam tegen schadelijke bacteriën en stoffen. Darmbacteriën leren ons afweersysteem om goede bacteriën met rust te laten en slechte bacteriën aan te vallen. Hierdoor blijft ons microbioom in balans. Deze balans draagt bij aan de gezondheid van het hele lichaam.  

Er zijn veel factoren die ons microbioom beïnvloeden, zoals erfelijkheid, voeding, omgeving en gebruik van geneesmiddelen. Deze factoren bepalen samen welke bacteriën er in ons microbioom leven en hoeveel. Op deze manier dragen ze bij aan de balans in ons microbioom. Sommige factoren kunnen we zelf beïnvloeden, zoals voeding.   

Voeding:

Darmbacteriën leven van het voedsel dat door de darm komt. Daardoor beïnvloedt ons eetpatroon hoeveel en welke bacteriën in onze darm leven. Een vezelrijk eetpatroon draagt bij aan een microbioom met veel bacteriën en veel verschillende bacteriesoorten. Een Westers eetpatroon daarentegen verlaagt deze hoeveelheid bacteriën.  

Omgeving:

Onze omgeving heeft invloed op de bacteriesoorten die in onze darm leven. Hygiëne speelt hierin een belangrijke rol. Onderzoek toont bijvoorbeeld aan dat kinderen die op het platteland zijn opgegroeid een beter getraind afweersysteem hebben dan kinderen die opgroeien in de stad. Dit komt waarschijnlijk doordat kinderen op het platteland meer contact hebben met goede en schadelijke bacteriën. Als gevolg daarvan leert het afweersysteem beter om goede bacteriën met rust te laten en schadelijke bacteriën aan te vallen. 

Geneesmiddelen:

Ook geneesmiddelen zijn van invloed op de hoeveelheid en aanwezigheid van bacteriesoorten. Een voorbeeld daarvan is een antibiotica- kuur. Een antibioticakuur is gericht op het doden van schadelijke bacteriën. Helaas gaan er tijdens een antibiotica- kuur ook onbedoeld veel goede bacteriën dood. Hierdoor raakt het microbioom verstoord en kan deze uit balans raken. Dit kan leiden tot klachten, zoals diarree. (Er bestaan gelukkig ook probiotica)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deel deze informatie

2 thoughts on “Over immuniteit…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.