Wiens brood men eet…

Belangenconflicten: een belemmering voor onafhankelijk denken en handelen? Oordeel zelf.

Deel deze informatie

We horen de laatste jaren veel spreken over Bill Gates.
Sommigen onder ons herinneren zich misschien dat hij ooit een taart naar zijn gezicht gesmeten kreeg tijdens een bezoek aan ons Belgenland. Men was boos op de man omdat hij het monopolie in de markt van besturingssystemen voor PC’s wou winnen. Gates wilde de browser Internet Explorer misbruiken om ook de toegang tot het Web naar zijn hand te zetten. Bron

Het kwam tot een rechtszaak. De rechter, Thomas Penfield Jackson, stelt in een interview in The New Yorker: “Als ik zelf een oplossing had mogen bedenken, dan had ik Bill Gates veroordeeld tot het schrijven van een biografie over Napoleon, omdat ik denk dat hij dezelfde denkwijze heeft als Napoleon als het over hemzelf en zijn bedrijf gaat”, aldus Jackson.

Ondertussen heeft hij zijn leven verbeterd. Of niet?

Tjah… 

In India en Afrika is hij niet overal meer welkom. Schandalen over foute vaccins waardoor honderdduizenden kinderen verlamd raakten en de genetisch gemanipuleerde zaden die al heel wat boeren tot wanhoopsdaden dreven, doen vragen rijzen…

Bill Gates is één van de rijkste mensen op de wereld en het Bill & Melinda Gates Foundation is zo’n 40 miljard dollar waard. 

De laatste jaren is Bill veel met gezondheid bezig. Veel van zijn donaties worden gestort op de rekening van universiteiten voor onderzoek en gaan naar de grote farma- industrie. Maar ook mediabedrijven profiteren naar hartelust van zijn gulle giften (wat de filantropische bedoeling daarvan is, is ons nog niet duidelijk).

De vraag is:

Is dit wel een goed idee?

Kan er überhaupt nog aan onafhankelijk onderzoek gedaan worden in deze omstandigheden? Als de grootste sommen geld van dezelfde bron komen… 

Is er sprake van belangenconflicten? 

Onze onderzoeksjournalist zocht uit hoe deze miljardenindustrie aan elkaar hangt. 

Onderstaand organogram geeft dit in één oogopslag weer. Compleet Denken heet dat. Kijk ook eens naar de linken hier onder, daar vind je de screenshots van officiële sites die wat licht in het duister brengen…

Via verschillende bronnen konden we een geldstroom diagram opmaken. De BMG Geldstroom is makkelijk raadpleegbaar vanop hun eigen site zoals u rechts kan zien. Ongetwijfeld missen we hier nog een groot deel dat via het IMF geregeld wordt ook.

Enkele toelichtingen bij de Money Trail Chart

 

De Bill & Melinda Gates Foundation gaf doorheen de jaren 2.991.629 $ aan de K.U. LEUVEN, evenals 52 miljoen $ aan een studie bij het Rega instituut van de KUL, waar Marc VAN RANST hoofd is van Clinical and Epidemiological Virology is.

Ook Emmanuel ANDRE werkt aan de KUL.

Aan het Tropische Instituut Antwerpen heeft de B&M Gates Foundation 31.868.461 $ gegeven. Daar werkt ook Erica VLIEGHE, die eveneens voor de Universiteit van Antwerpen (UIA) werkt.
De UIA kreeg 12.331.350 $ aan grants van de Gates Foundation.

Cathy BERX, gouverneur van Antwerpen, werkt eveneens als docente aan de Universiteit van Antwerpen (UIA), waar ook haar echtgenoot, Johan MEEUSEN, als hoogleraar en professor Europees recht werkt.

Cathy BERX was ook uitgenodigd op de Bilderberg conferentie in 2018. Zij zetelt o.a. eveneens in de raad van bestuur van het Tropisch Instituut Antwerpen.

Aan de Rijksuniversiteit Gent (RUG) heeft de B&M Gates Foundation 9.624.006 $ gegeven. Hier deed Steven VAN GUCHT zijn doctoraat en werkte daar eveneens voordat hij bij SCIENSANO begon. Hij is daar tot vandaag nog gastdocent.

SCIENSANO, waar Steven VAN GUCHT Head of Viral Diseases is, ontving 1.524.173 $ van de Gates Foundation.

 

Ook Petra DE SUTTER werkt aan de RUG, als buitengewoon hoogleraar en aan de UZ Gent als afdelingshoofd Reproductieve Geneeskunde .

Petra DE SUTTER is een zeer bezig bijtje, is eveneens EPF President (European Parliamentary Forum), belgisch parlementslid voor de groenen en zodoende betrokken bij SENSOA, via APPG Belgium. SENSOA valt onder Planned Parenthood, die 28.965.012 $ van de Gates Foundation kregen. Verder is Petra De SUTTER bestuurder bij het European Parliamentary Forum Population & Development, wat 6.920.126 $ van de Gates Foundation kreeg.

Sophie WILMES werkte o.a. bij de Europese Commissie als financieel beheerder. De Europese commissie kreeg 46.178.000 $ van de Gates Foundation.

Alexander DE CROO werkte bij The Boston Consulting Group, BCG, waar zijn echtgenote, Annik Penders, managing director & partner is te Brussel. BCG heeft een partnership met de Bill & Melinda Gates Foundation.

Ook heeft DE CROO zich in 2015 aangesloten bij the Young Global Leaders, van het World Economic Forum, (WEF) welk een uiterst elitaire organisatie is die aanstuurt op de transformatie van de economie t.g.v. de corona crisis en openlijk The Great Reset promoten. De WEF was samen met de Bill & Melinda Gates Foundation een van de organisatoren van EVENT 201, die een simulatie van een coronavirus uitbraak simuleerden kort voordat dit voor iedereen realiteit werd. De Croo blijkt een goede bekende van Bill Gates, getuige foto’s en youtube filmpje. https://youtu.be/dCmL28WMiqk

In 2006 richtte hij Darts IP op, inmiddels een Amerikaans bedrijf, waar de zus van Alexander DE CROO, Ariane, werkt en dat onder meer Google, LVMH (World Leader in Luxury, eigendom van Bernard Arnault) en Proctor & Gamble onder zijn klanten telt (Bron: De Tijd).

Pierre VAN DAMME werkt ook voor de UIA, en voor NOVOSANIS, van VAX-ID, een methode om injecties toe te dienen in de dermis, net onder de opperhuid en deel van OraSure Technologies Inc, welk o.a. RNA- testkits voor Covid19 maakt en het moederbedrijf is waarvan ook DNAGENOTEK (DNA en gentechnologie), DIVERSIGEN (Microbioom sequencing & analyse) en URSURE (diagnostische tests) deel van uitmaken.

Eva de BLEEKER, nu staatssecretaris voor begroting en consumentenzaken, is een studievriendin van Alexander DE CROO, en werkte voordien, uiteraard met vele anderen voor de Europese Commissie. De Europese Commissie kreeg 45.178.000 + 2x 500.000 $ van de Gates Foundation.

Wie ook geld kreeg van de Gates Foundation is de Foundation Eur Activ Politeck, daar gaat het in totaal, voor enkel België, om bijna 2,5 miljoen dollar.  (2.368.300 $ om precies te zijn… ) En wie valt daaronder ? De European Federation of Journalists, Medialab en stars4media ….

Het lijkt erop dat er, indien zoniet sprake van regelrechte corruptie, minstens sprake is van ernstige belangenvermenging.  Zou dit de ware reden kunnen zijn achter de hele Covid19 poppenkast die onze economie en onze levens verwoest? Wat denkt u ervan ? 

Deze opsomming is niet limitatief…


S.D. 

PS: opmerkelijk, 2 dagen na het viraal gaan van dit bericht, was de bron-data verdwenen van de Bill&Gates Foundation website…

 

Deel deze informatie

9 thoughts on “Wiens brood men eet…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *