Canvas: docureeks ‘Privacy en ik’

Een documentaire van Tim Verheyden. Geven we onze vrijheid op in naam van de ‘veiligheid’?

Deel deze informatie

Aflevering 1: ‘We zijn gezien

Voor onze veiligheid en onze gezondheid worden wij vandaag overal gevolgd, gefilmd en zelfs gemeten.  Maar door wie?  Wat gebeurt er met die beelden, wie krijgt en beheert onze data?  Zijn die instanties zelf wel foutloos en betrouwbaar?  En in welke mate heb ík nog controle over mijn privacy?

Deze documentaire op CANVAS doet wel vragen rijzen: een mediakanaal als CANVAS vertelt eigenlijk het verhaal achter de schermen. Maar doen ze hier dagelijks ook niet gretig aan mee? Het kritiekloos volgen van een onethisch beleid?

De Pano reportage van Tim Verheyden vorige herfst i.v.m de zogenaamde ‘Corona- complotdenkers ‘ (AFL12 / De perfecte storm) gaf een nogal vertekend beeld van kritische denkers over de crisis en maatregelen. Er werd naar hartenlust geknipt in de reportage (weten we van een deelnemer) om de boodschap te doen overeenstemmen met de klassieke eenheidsworst die we dagelijks voorgeschoteld krijgen.

De documentaire kan je hier bekijken.

   

 

   

Deel deze informatie