Franse senaat verwerpt wetsvoorstel verplichting coronavaccin

1

De minister van Gezondheid Bernard Jaumier: “ Dames en Heren senatoren, wij verzetten ons tegen een algemene verplichtstelling van de coronavaccinatie.”

Deel deze informatie


De vaccins tegen Sars Cov2 die op de markt werden gebracht beschikken slechts over een voorlopige toelating waarvan de duurtijd slechts 1 jaar bedraagt.

De klinische onderzoeken van fase 3 zijn nog steeds hangende wat tot gevolg heeft dat dit een ongezien experiment is in de geschiedenis.

Het opleggen van een verplichting tot vaccinatie met een genetisch experimenteel vaccin is politiek onvoorzichtig en moreel te veroordelen. 

Op juridisch vlak is het volgens de huidige wetgeving zelfs onmogelijk om dergelijk vaccin verplicht te stellen om redenen van bescherming van de volksgezondheid en de vrije keuze van eenieder. 

Dit wetsvoorstel is in strijd met alle internationale regels op vlak van volksgezondheid.

De Conventie van 1997 welke ondertekend werd door 29 landen waaronder Frankrijk bepaalt dat een medische interventie slechts plaats kan vinden nadat de persoon volledig geïnformeerd werd en geheel vrijwillig zijn toestemming heeft verleend. Deze persoon moet op voorhand in kennis gesteld worden van de eventuele gevolgen en de risico’s van de interventie en kan zijn toestemming op elk moment terug intrekken.

De minister van Gezondheid Bernard Jaumier:

“Dames en Heren senatoren, wij verzetten ons tegen een algemene verplichtstelling van de vaccinatie.”

Stemming :

voor de verplichting : 64

tegen de verplichting : 262

De Senaat heeft het wetsvoorstel niet aanvaard!

Deel deze informatie

1 thought on “Franse senaat verwerpt wetsvoorstel verplichting coronavaccin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *