Regering maakt mensen bang voor Omikron om ze hun boosterprik te kunnen geven

In de gazetten weten ze zogezegd exact hoeveel mensen welke dag met Omikron (keelpijn, een loopneus en hoofdpijn) besmet worden, maar in het echte leven wordt daar niet op getest zegt de gezondheidsdienst.

Deel deze informatie


Doemscenario’s worden uitgetekend, het ene nog gruwelijker dan het andere. In een poging dat gruwelijke beeld te schetsen, praten experten elkander wel een klein beetje tegen. 

Als we de media mogen geloven, worden de besmettingen met Omikron nauwlettend in het oog gehouden. In het begin ging het nog met aantallen: ‘Drie mensen in ons land besmet met Omikron’. Intussen gaat het al in procenten. Afgelopen vrijdag was nog maar tien procent van de besmettingen in ons land met Omikron, gisteren was dat al twintig procent. Als dat zo doorgaat, zal Omikron al tussen kerst en nieuwjaar dominant worden in ons land. 

Omikron, de variant die voornamelijk voor keelpijn, een loopneus en hoofdpijn zorgt, maar toch als levensgevaarlijk wordt bestempeld.

Maar goed: de Omikron-variant wordt in ons land dus minutieus in de gaten gehouden.

In de gazetten weten ze zogezegd exact hoeveel mensen welke dag met Omikron besmet worden, maar in het echte leven wordt daar niet op getest.

Onderstaand filmpje gaat momenteel op social media. Een Nederlander belt naar de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) omdat hij wil weten met welke variant zijn neefje besmet is:

https://mobile.twitter.com/simonesays123/status/1472945034265776137

GGD: “Nee, dat weten wij ook niet.”

Meneer: “Daar wordt dus niet naar gekeken?”

GGD: “Nee.”

Meneer: “Hoe kan je dan weten dat de Omikron-variant in opmars is, als daar niet naar gekeken wordt?”

GGD: “Wel, dat is de grootste vraag. Enerzijds is het natuurlijk ook wel bangmakerij. Ik mag daar geen oordeel over geven, maar het is de bedoeling dat iedereen zo snel mogelijk een booster gaat halen.

Meneer: “Maar even terug naar de Omikron. Hoe kan je nu iets beoordelen terwijl je er blijkbaar de cijfers niet van hebt?

GGD: “Tja, dat is het hele grijze gebied waar we in zitten.”

Meneer: “Dus, even tussen jou en mij, eigenlijk maken ze met Omikron de mensen alleen maar bang om ze hun boosterprik te kunnen geven?”

GGD: “Correct, ja.”

Veel mensen geloven niks meer van die hele zwendel. Vanessa heeft volgende week een afspraak voor haar booster, maar ze hoeft die niet meer. “Ik zal ‘m eens persoonlijk in Van Ranst zijn kont gaat steken, zie!”

Deel deze informatie