“Boosters verergeren de zaak en houden de pandemie in stand” legt Viroloog & Vaccinoloog Dr. Geert Vanden Bossche uit

Ten eerste ga je de kwaliteit van je antistoffen niet verbeteren. Ten tweede lopen mensen opnieuw gevaar op bijwerkingen. Ten derde wordt er wederom een nieuwe variant gestimuleerd om te gaan domineren.

Deel deze informatie

Afgelopen week reisde programmamaker Flavio Pasquino samen met een cameraploeg af naar België om een tweeluik op te nemen met de roemruchte viroloog & vaccinoloog Dr. Geert Vanden Bossche

https://www.blckbx.tv/videos/vandenbossche

9 maanden geleden luidde hij de noodklok bij de WHO en intussen zijn al zijn beweringen uitgekomen. “Massavaccinatie heeft de pandemie niet bedwongen maar dominante varianten hebben de zaak keer op keer verergerd waardoor we feitelijk de pandemie in stand houden met terugkerende golven”, aldus Dr. Geert Vanden Bosche, die alles minutieus toelicht. 

Vanden Bossche werkte in het verleden voor de Bill & Melinda Gates Foundation, voor Gavi The Vaccine Alliance en voor vele commerciële partijen waar hij “hands on” aan de ontwikkeling van vaccins mocht sleutelen en daardoor veel multidisciplinaire kennis opdeed. 

De discipline die in deze pandemie het meest verwaarloost is geworden, is de immunologie” vertelt de Belgische wetenschapper. Immers, ik ken veel specialisten die alles weten van 1 vakgebied bijvoorbeeld virologie. Echter, ze weten vervolgens weinig of niets van immunologie of vaccinologie. Als iemand al deze drie zaken niet beheerst, kan hij/zij onmogelijk de complexiteit van de problematiek rondom deze pandemie overzien. Ik ben op alle drie deze gebieden bekwaam en zie dat met immunologie en met name de natuurlijke immuniteit en de interactie met het virus en het huidige vaccin, nauwelijks of geen aandacht krijgt”.

Tijdens Deel 1 van het tweeluik, wordt Dr. Geert Vanden Bosche onder andere geconfronteerd met twee video fragmenten van de VRT (Belgische publieke omroep) waarin twee collegae kritiek uiten op zijn eerdere stellingen. Vanden Bosche weerlegt de kritiek met verve en deelt zelfs rake klappen uit aan het adres van vaccinoloog Dr. Corinne Vandermeulen en vaccinoloog Prof. Isabel Leroux-Roels.

Op de vraag “wat moeten mensen doen die al dubbel gevaccineerd zijn, nu ze een booster krijgen aangeboden?” is Vanden Bosche resoluut:

“Boosters verergeren de zaak en zijn uit den boze! Ten eerste ga je de kwaliteit van je antistoffen niet verbeteren. Ten tweede lopen mensen opnieuw gevaar op bijwerkingen. Ten derde wordt er wederom een nieuwe variant gestimuleerd om te gaan domineren. We houden daarmee de pandemie in stand!”. 

Deel deze informatie