“Het is één mondiaal bandwagon effect”

2

Op vraag van een goede vriend deelde Alain Grootaers zijn mening over de Covid toestand op zijn facebook pagina, wat inmiddels meer dan 200 keer werd gedeeld. Hier lees je “zijn 5 cent”.

Deel deze informatie
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

Op vraag van een goede vriend deelde Alain Grootaers zijn mening over de Covid toestand op zijn facebook pagina, wat inmiddels meer dan 200 keer werd gedeeld. Hieronder lees je “zijn 5 cent”.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

“Het is één groot mondiaal bandwagon effect.

De bevolking wordt alsmaar ouder, rechtgehouden door enorme dosissen farmaceutica. Er zijn ook veel chronisch zieken: diabetici, overgewicht. De weerstand is vaak ondermaats. Als er dan een gemeen virus opduikt sneuvelen deze mensen het eerst. Spijtig genoeg. Maar doodgaan hoort bij het leven; hoe moeilijk dat in ieders persoonlijke geval ook te aanvaarden is.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”2_3,1_3″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” custom_padding=”|0px||||”]

De paniek na Italië (90% van de slachtoffers waren hoogbejaard) werd verder door de media opgebouwd, want slecht nieuws verkoopt. En dus kwam overal de politiek onder druk. Landen keken naar elkaar. De virologen doken op. Virologen zijn niet noodzakelijk ook artsen, dat schijnen veel mensen te vergeten. Ze zijn niet altijd gewend om om te gaan met de dood: ze willen dus goede cijfers.

En sommigen -afhankelijk van hun persoonlijkheidsstructuur- houden wel van de aandacht. En dus wordt er meesmuilend gedaan over bijvoorbeeld Zweden, terwijl die een viroloog hebben die op lange termijn denkt…

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://bewusteburgers.be/wp-content/uploads/2020/08/panic.png” title_text=”panic” _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” width=”93.2%”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

De politiek wil net als de virologen dat er niemand doodgaat door wat zou kunnen opgevat worden als nalatigheid. En dus wordt er -nadat de curve is afgevlakt- ineens gerekend in besmettingen ipv ziekenhuisopnames. Terwijl door de verhoogde testcapaciteit vergelijkingen onmogelijk zijn. En de pers, zij speelt haar rol niet als kritische 4de macht. Nog niet. Straks zal ze met graagte de poten onder de stoel van de virologen zagen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”2_5,3_5″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” min_height=”52px” custom_padding=”||0px|||”][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://bewusteburgers.be/wp-content/uploads/2020/08/dove.png” title_text=”dove” _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” custom_margin=”||18px|||”][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” width=”100%” custom_margin=”-12px|||||”]

Intussen is de sociaal-economische puinhoop niet meer te overzien. Falingen, zelfmoorden, ellende die verdwijnt onder de mat. Terwijl het virus -kijk naar de cijfers en vergeef me het cynisme- eigenlijk heel vriendelijk is, want het spaart manifest kinderen en actieven. Met andere woorden: de economie zou -inclusief café’s, restaurants, theaters en concerten- probleemloos kunnen doordraaien. 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

Alleen wie ouder is dan 65 of wie onderliggende ziektes heeft moet oppassen en zichzelf zo veel mogelijk isoleren. Dat is sneu, maar minder sneu dan de hele economie platleggen, want wie werkt, btw ontvangt voor de staat etc… betaalt de pensioenen en de gezondheidszorg van die 65plussers.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

Dus: isoleer de ouderen en zwakkeren (laat hen de vrije keuze) en dijk haarden waar mensen heel dicht op elkaar staan te zweten in: want dat blijkt ook uit onderzoek: de zwaarte van de ‘viruslading’ bepaalt de ernst van de ontwikkeling van de ziekte. Een hele nacht in een disco en je wordt besmet, dan ontwikkel je een ernstigere vorm dan ‘gewoon’ besmet. Je kan dus -met een performante overheid- heel chirurgisch precies ingrijpen. Nu schieten ze overal met een kanon op een mug en bidden ze voor een wondervaccin. Dat er niet gaat komen, cfr Peter Piot.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”]

Maar ik geloof dus niet in een groter plan, ik ben zeker geen anti-vaxer en in denk niet dat Bill Gates de duivel is.

En ik wil dat iedereen eeuwig blijft leven. Maar dat kan dus jammer genoeg niet.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_team_member name=”Alain Grootaers” position=”Voormalig Journalist, Schrijver, TV-& radiofiguur” image_url=”https://bewusteburgers.be/wp-content/uploads/2020/08/alaingrootaers1-150×150.jpg” _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ title_text=”alaingrootaers1″]

Alain is een jongere broer van (voormalig) zanger-presentator Walter Grootaers. Hij werkte als freelance journalist en manager voor verschillende muziekbands en persoonlijkheden.

[/et_pb_team_member][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.5.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Met dank aan de auteur voor zijn toestemming om dit artikel te mogen delen. Heb jij ook iets te vertellen? Deel het met ons.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Deel deze informatie

2 thoughts on ““Het is één mondiaal bandwagon effect”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *