Gegarandeerd : COVID cijfers zullen dalen dankzij de maatregelen !

Als we nu eens de zogenaamd hoog risico-patiënten en mensen die komen uit een zogenaamd rode zone, niet meer testen ? Dan daalt het aantal testen drastisch, en dus ook het “aantal besmettingen”.

Deel deze informatie

We hebben nu een periode achter de rug, en nu nog een beetje, dat de cijfers van COVID alle superlatieven moesten breken ; beangstigend, vreselijk, bloedrood, angstaanjagend,… 
Op het fundament van deze angst kunnen we nu een lockdown bouwen. Zeer strikte regeltjes, een verdere maximale promotie van het nieuwe normaal, de anderhalve meter maatschappij.

Nieuwe procedures voor huisartsen:

Hieronder ziet u nieuwe instructies die aan alle huisartsen werd medegedeeld, met ingangsdatum vanaf vandaag (21/10/2020). Dit werd ons anoniem ingestuurd:

Opmerkelijk vinden we de eerste instructie:

“Asymptomatische hoog-risico contacten en reizigers uit rode zones (die als “hoog-risico” werden ingedeeld door het zelf-beoordelingsformulier) worden tijdelijk niet meer getest, en dit tem 15/11/2020.”

De zogenaamd hoog risico-patiënten en mensen die komen uit een zogenaamd rode zone, worden vanaf heden niet meer getest.

U vindt dit ook terug op de site van Siensano in onderstaand document (in het rood):
https://covid-19.sciensano.be/sites/default/files/Covid19/COVID-19_procedure_contact_NL.pdf

Wat zegt de media?

In de krant van gisteren (20/10/2020) lezen we het volgende:

Tussen de lijnen door, lezen we exact hetzelfde. Op de radio horen we ook elk uur vallen dat de test-labo’s overvol zitten.
Kort: we moeten even minder testen om te “vermijden dat labo’s de nieuwe stalen niet meer verwerkt krijgen”

Wat maken wij hiervan op?

Voor wie ze nog niet kent, geven we nog even de wiskundige (doch zeer eenvoudige) formule mee:

“Minder testen = minder besmettingen”

U zou toch denken, als u drive-inns installeert en zoveel mogelijk testen wil doen, dat ook uw labo’s hierop voorzien zijn? Mooi excuus, om minder testen te genereren.

Waarom?

Het waarom, daar kunnen we naar gokken, maar we proberen wel deze 2 opties:

  1. Als we een lockdown willen inzetten, dan moeten opeens de cijfers weer drastisch stijgen. Aan het huidige getal is dat moeilijk om te gaan pieken. Dus eerst even zakken, dan de testen weer invoeren, of extra inzetten. Op die manier halen we de extra % per dag wel. 
  2. Spelen we nu al in op de opkomende maatregelen? We mogen al voorzichtig stellen dat ze eigenlijk niet werken, gezien ‘het virus dit zich niet aantrekt, zo hardnekkig is het’. Het duurt eventjes vooralleer deze verwerkingen in een statistiek naar voren kunnen komen. Op 1 of andere manier moet kunnen aangetoond worden dat deze zullen werken, daarom nu al starten om te te laten dalen? 

15/11/2020

Deze datum wordt aangegeven als einddatum van deze tijdelijke test-stop. Wat staat er dan te gebeuren? Gaan dan de cijfers omhoog? Zetten we dan de lockdown in? Of verstrengen de maatregelen (boven de lockdown). 

We zullen wel zien…

 

Deel deze informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *