Hoofdredacteur van BILD biedt excuses aan de kinderen voor manipulatie en bedrog

Ik zou tegen miljoenen kinderen in dit land, voor wie wij als samenleving allemaal verantwoordelijk zijn, willen zeggen wat onze federale regering en onze kanselier nog niet hebben durven zeggen: “Wij vragen u om vergeving”.

Een aardverschuiving dendert door Duitsland heen. Onze enige vraag is nu: wanneer volgen Nederland en België?

De Duitse krant BILD heeft aan alle kinderen haar verontschuldigingen geboden voor hun gigantische angstverhalen in coronatijd.
 

Ik zou tegen miljoenen kinderen in dit land, voor wie wij als samenleving allemaal verantwoordelijk zijn, willen zeggen wat onze federale regering en onze kanselier nog niet hebben durven zeggen: :

Wij vragen u om vergeving”. 

We vragen je vergeving voor anderhalf jaar van een beleid dat je tot slachtoffer heeft gemaakt.

Aan slachtoffers van geweld, verwaarlozing, isolement, emotionele eenzaamheid. Want de politiek en de media die berichten dat je tot op de dag van vandaag, net als vergif, het gevoel hebt dat je een levensgevaar bent voor onze samenleving.

Dat ben je niet, laat je niet overhalen. Wij moeten jou beschermen, niet jij ons.

Excuses werden aangeboden voor de grootschalige ellende, die hun berichtgeving heeft aangericht in het leven van gezinnen en speciaal in het leven van kinderen. Wat een grootsheid van hoofdredacteur van Julian Reichelt om dit te doen!

Wat een voorbeeld is hij daarmee voor alle hoofdredacteuren in andere landen. Maar zeker ook voor de hoofdredacteuren in Nederland en België.

Ons voorstel: laat de redacties van onze kranten massaal te laten weten het voorbeeld te volgen!

Want het is precies zoals hoofdredacteur Julian Reichelt van BILD zegt:

ALs de nationale overheid het niet doet, dan moet je het als hoofdredacteur maar doen. Je excuses aanbieden aan kinderen. En bij extensie de oudere.

Eén van de reacties bij dit bericht van BILD komt van een overgrootmoeder:

“Dankje voor dit openlijke statement. Ik heb als overgrootmoeder en grootmoeder mijn achterkleinkinderen en kleinkinderen tijdens de hele coronatijd geknuffeld en gekust. Kinderen hebben liefde nodig, liefde is voedsel voor de ziel. Ik had het nooit over mijn hart gekregen hen te mijden. Misschien zullen ook wij ons een keer afvragen hoeveel angst we toelaten en onderzoeken in hoeverre deze wenselijk is.”

1 thought on “Hoofdredacteur van BILD biedt excuses aan de kinderen voor manipulatie en bedrog

  1. De reactie van de Grootmoeder die aangeeft dat kinderen Liefde nodig hebben onderschrijf ik volkomen.
    Zelf heb ik me met Gebed en meditatie op de been gehouden. Ik ben – vanaf mijn kindsheid eenzaam en compleet zonder Liefde moeten opgroeien in Kostschool en “op kamers” . Mijn huwelijk was een drama doordat mijn “Eega” met me trouwde om – met een goede partij” geborgen te zijn – weerzin had van “mannen” en alles wat ook maar iets met “liefde”, “aanraking” (in welke zin dan ook), en zeker met “aanraking”, tederheid” en/of “sex” te maken kon hebben. De (bijna) voorbije Korona-periode was voor mij uiterst eenzaam en nog! Door de overheidsmaatregelen kwamen mijn werkmogelijkheden volledig stil te vallen. Ik ben niet meer zo jong en werd daardoor nog extra in “een hoek” van eenzaamheid en “geen sociale contacten” geduwd. Dit aspect van het “ouder zijn” wordt door overheid, (TV)pers en “publiciteit” nagenoeg volledig “praktisch” miskend.
    Ik ben gelukkig “Gelovig” en heb bijzondere “alternatieven” gevonden om – hoe ook- te overleven!!
    God Zij Dank!
    Gert Vantantanna!

Comments are closed.