Wakker worden uit de misbruik matrix

1

Deze video van Meredith Miller verbindt de punten tussen de patronen op een micro-niveau met deze op het macro-niveau.

Deel deze informatie

Heb je het gevoel dat er iets niet klopt aan wat er in de wereld gebeurt?

Deze video van Meredith Miller verbindt de punten tussen de patronen op een micro-niveau met deze op het macro-niveau.

x

x

Heb je ooit meegemaakt dat een nabije vriend, familielid,… in een misbruikrelatie zat?  En heb je in dat geval eens op een liefdevolle manier geprobeerd om het misbruik te benoemen dat je ziet gebeuren?

Zo ja, hoe reageerde die persoon?  Waarschijnlijk niet met: ‘dankjewel, dat is goed om te weten!’  De kans is veel groter dat zij/hij je niet gelooft en de misbruiker beschermt.  En als je nog meer feiten en bewijzen probeert aan te brengen, bestaat de kans dat je wordt aangevallen, om hun misbruiker en de fantasie waarin ze leven te beschermen.

Of misschien hoop je dat hij/zij zal reflecteren wanneer je de juiste vragen stelt.  Wat zal volgen is een verklaring, een rationalisatie, een excuus voor alles.

Uiteindelijk komt zij/hij er zelf wel achter.  En dan kunnen we er voor hem of haar zijn.

Diegenen die wakker zijn voor de gaslighting, de manipulatie, het misbruik, de cultus-programmering, de surrealistische absurditeit die nu gaande is in de wereld, zullen hun geliefden in een misbruikrelatie zien.  Dat is frustrerend, laat ons proberen liefdevol te zijn voor hen zoals je zou zijn voor iemand die vastzit in een persoonlijke misbruikrelatie.  Want dat is ook wat er nu in de wereld gebeurt: mensen worden gemanipuleerd en getraumatiseerd: fysiek, psychologisch en spiritueel.

Trauma is verwoestend, tegelijk maakt het ook wakker.  Het is een vuurinitiatie in een nieuw leven, een nieuwe manier van zijn.  Trauma is de ultieme ‘rode pil’.  We zijn allemaal samen in dit multi-gelaagde collectieve trauma en worden uitgenodigd om in dit proces deel te nemen met groter bewustzijn.  We hebben de kans om te beseffen hoe we geleefd hebben in een valse constructie van de realiteit, een valse definitie van zelf, van leven.

We staan op een keerpunt:

  • ofwel wordt het een kans om de individuele en collectieve schaduwen onder ogen te zien, om onze individuele en collectieve ziel te zuiveren, zodat we ons kunnen bevrijden en iets beter creëren,
  • of het wordt een pad naar de hel, waarbij technocratische slavernij toeneemt en we vrijheid en leven verliezen.

De keuze is aan ons, alles start bij het individu, het start vanbinnen!  Als we ons verleden helen, kunnen we voorkomen dat de geschiedenis zich telkens herhaalt. 

Deze video van Meredith Miller verbindt de punten tussen de patronen op een micro-niveau (interpersoonlijk en familiaal) met deze op het macro-niveau (maatschappij).  Je leert over de tactieken die cultussen gebruiken zodat je kan begrijpen wat er gaande is.  Je krijgt nieuwe helderheid en inzicht in de gebeurtenissen van het laatste jaar.  Je krijgt ook tips over wat je nu kan doen om in je kracht te komen ondanks de toenemende chaos in de wereld.

x

Deel deze informatie

1 thought on “Wakker worden uit de misbruik matrix

  1. Dank je wel dat jullie er zijn !
    Het geeft me kracht en moed …en vooral geloof in mezelf, elke dag opnieuw!
    Liefs
    Hilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *