Steeds meer mensen lijken zich bewust te worden van de manipulatie door de farmaceutische industrie. Ingewijden weten al lang van de malafide praktijken met geneesmiddelen binnen deze nijverheid. Terwijl farma een geweldige contribuant aan de maatschappij had kunnen zijn — en in sommige gevallen ook is — is de gelddrang helaas zo dwangmatig en overheersend dat winst voor een geneesmiddelenfabrikant veel belangrijker is dan de gezondheid van zijn klanten.

Door C.F. van der Horst

Winst boven gezondheid

Een exponent van deze drang tot winst maken is Martin Shkreli, de directeur van Turing Pharmaceuticals, die de rechten van het aids geneesmiddel Daraprim opkocht en in augustus 2015 de prijs van $13,50 per tablet tot $750 per tablet verhoogde, een prijsstijging van maar liefst 5500%!

Marketing strategieën

Het boek “Dodelijke leugens. Artsen en patiënten misleid” documenteert in detail de marketing strategieën en methoden van de farmaceutische industrie. Het gebruik van wetenschappers is essentieel in die marketing om de effectiviteit van medicijnen geloofwaardig te maken. Artsen lezen de verslagen van geneesmiddelenonderzoek in hun vakbladen of in brochures die worden aangeboden in hun CME (Continued Medical Education, de nascholing die in de meeste gevallen door de industrie verzorgd wordt) of door artsenbezoekers worden langsgebracht. Een wetenschappelijk artikel geeft voldoende basis om een (nieuw) geneesmiddel voor te schrijven, zo redeneert men.
Niet terecht, aldus de Volkskrant van 17 oktober 2015: “We moeten ophouden wetenschappers op hun mooie blauwe ogen te geloven”.

Lees het volledige artikel op onze website:

Het systeem faalt
Gesjoemel met Paroxetine/Seroxat
Onderzoeksfraude
Boetes als marketingkosten fractie van omzet
Bijwerkingen van geneesmiddelen
Huisartsen veroorzaken zeker een sterfgeval per jaar
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) schiet tekort
https://www.dodelijkeleugens.nl/geneesmiddelen-levensgevaarlijk

Geneesmiddelen-gesjoemel: levensgevaarlijk voor U. Ontdek hoe en wat
Geneesmiddelen niet zonder risico: 36.000 mensen per jaar slachtoffer. Paroxetine & Seroxat leiden tot zelfmoord. Overzicht van fraude bij medicijnonderzoek

www.dodelijkeleugens.nl

About Author

Deel deze informatie