In Italië heeft de Raad van State beslist dat mondmaskers op school verboden zijn.

In Italië heeft de Raad van State beslist dat mondmaskers op school verboden zijn.

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

President Frattini van afdeling III van de Italiaanse Raad van State heeft een besluit uitgevaardigd waarin het gebruik van maskers door minderjarigen op school wordt veroordeeld.

In zijn oordeel overweegt hij o.a. dat, de minderjarige die door zijn ouders wordt vertegenwoordigd, herhaaldelijk met medische verklaringen problemen van zuurstofgebrek heeft gedocumenteerd als gevolg van langdurig gebruik van mondmaskers tijdens alle lesuren. Daarom oordeelde de rechter dat:

“De minderjarige tijdens de cursus niet kan verplicht worden een masker te dragen, vanwege het risico op ademhalingsvermoeidheid.”

“Vanwege het ernstige en onmiddellijke karakter werd de voorlopige uitvoering van deze beslissing gevraagd om de jonge student te beschermen en hem in staat te stellen lessen bij te wonen. “

https://www.francesoir.fr/politique-monde/italie-les-masques-interdits-lecole-juge-le-conseil-detat-italien

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]