Commercieel coronatestlab ‘PCRtestNederland’ gesloten door inspectie

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het Amsterdamse ‘PCRtestNederland’ een bevel opgelegd. PCRtestNederland mag per direct geen PCR-testen meer uitvoeren.

Deel deze informatie
[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.8.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het Amsterdamse ‘PCRtestNederland’ een bevel opgelegd. PCRtestNederland mag per direct geen PCR-testen meer uitvoeren.

Coronatestlab gesloten door inspectie: veiligheid tests niet op orde – NH Nieuws

De Inspectie Gezondheid en Jeugd (IGJ) heeft bij een inspectie in het lab van het bedrijf ‘acute en ernstige risico’s voor de kwaliteit en veiligheid’ van de testen geconstateerd. Zo was het laboratorium bijvoorbeeld niet gecertificeerd en het personeel niet bevoegd voor het werk dat ze deden. De PCR-testen die in dit laboratorium worden gedaan, zijn daarom niet betrouwbaar. 

Het lab moet daarom per direct dicht.

Bevel voor PCRtestNederland | Nieuwsbericht | Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

De inspectie kan een bevel opleggen als de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid zo groot zijn dat de zorgverlening onmiddellijk moet stoppen.

Bronnen:

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Deel deze informatie