Nurses for freedom: beroving van vrijheid in rusthuizen, ook na vaccinatie!

“Nog steeds mogen onze ouderen hun familie niet zien…”

Deel deze informatie
[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.9.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Waarom Nurses for freedom?

Nurses for freedom begon als een Whatsappgroep waarin verpleegkundigen hun ervaringen op het terrein delen.

https://nursesforfreedom.wixsite.com/site

Zij hebben ondertussen een facebookpagina met een zesduizendtal volgers.

https://www.facebook.com/Nurses-for-freedom-105831784977806/

Hun vaststelling is dat er veel rammelt aan het officiële narratief. Zij hebben hun twijfels bij de waarde en de noodzaak van de ingevoerde maatregelen en merken op het terrein dat de werkelijkheid niet overeenstemt met het officiële verhaal, zoals het door de overheid en de media gebracht wordt.

Hun conclusie is dat de vrijheidsbeperkende maatregelen zo snel mogelijk moeten worden opgeschort, omdat de negatieve gevolgen onnoemelijk veel schade toebrengen en hun nut alsmaar meer ter discussie komt te staan. Een discussie die jammer genoeg niet publiekelijk gevoerd kan en mag worden.

Om die reden getuigen ‘Nurses for freedom’ anoniem of worden de namen van de getuigen veranderd. De echte identiteit van de getuigen is bij de redactie bekend.

De angst voor ontslag is bijna tastbaar aanwezig.

Niemand van ons wil haar of zijn job verliezen, de meesten hebben een gezin en dus mondjes te voeden. Maar er wordt met C4’s gesmeten tot en met in de zorgsector. Als je iets over de vaccins zegt, mag je vertrekken. Je mag geen eigen mening hebben of je wordt ontslagen.

Waarom is het aantal IC bedden de afgelopen 25 jaar gestaag afgebouwd?

Thans zijn er nog amper 2.000 IC bedden voor 11 miljoen 508 duizend mensen. Dat is veel te weinig, zeker in tijden van een sanitaire crisis.

Tijdens de eerste golf is gezegd dat het aantal IC bedden kon opgeschaald worden naar 5.000. Dat is niet gebeurd.

Al van de Witte Woede gehoord? 

Ook in de voorbije jaren was het steeds druk tijdens de wintermaanden, wanneer de ziekenhuizen vol liggen met patiënten die in de problemen komen door virale infecties. Niets nieuws onder de zon.

Wij klagen dit ook al jaren aan. Er werd nog niet één extra bed op intensieve zorgen bij gecreëerd. Dan komen ze steeds weer af met het argument dat er geen personeel te vinden is voor extra IZ-bedden. Dat is een flagrante leugen.

Er staan er genoeg te springen om op intensieve te gaan werken. Dat is een job voor de ambitieuzen onder ons, en die zijn er genoeg.

In 1988 ging het personeel van ‘Eigen Thuis Grimbergen’ in staking. Dat was de start van de Witte Woede, waarbij uiteindelijk de ganse gezondheidszorg bij betrokken werd. Het was het begin van een strijd om betere arbeidsomstandigheden.

Maar de besparingen in de gezondheidssector gingen gewoon verder. Ook bij onze vorige Minister van Volksgezondheid – die nota bene zelf arts is – trokken wij aan de alarmbel, maar onze mening telde niet. Er zijn al jarenlang bedden tekort tijdens het griepseizoen, maar telkens we daar over klaagden, waren we zogezegd ‘dramaqueens’.

Bij de aanvang van deze pandemie dachten we dat er eindelijk aandacht zou zijn voor het eigenlijke probleem. We dachten dat we eindelijk meer middelen en capaciteit gingen krijgen.

Maar we zitten intussen een dik jaar in een pandemie, en er kwam nog geen enkel extra bed bij in onze ziekenhuizen. Integendeel: er worden nu maatregelen genomen die de bevolking nog zwakker en nog zieker maken. 

Wij roepen al drieëndertig jaar lang: geef ons meer budget, geef ons meer personeel. En al drieëndertig jaar lang is het roepen tegen dovemansoren.

Jaarlijks staat tijdens het griepseizoen in de kranten dat de ziekenhuizen overvol liggen. In hoeverre is dat ‘anders’ dan met corona?

Tijdens het griepseizoen van 2018 zijn op een paar maanden tijd  500.000 mensen ziek geweest van de griep (en velen overleden). Dat heeft toen in alle kranten gestaan. Daar zitten we met corona, na 13 maanden, nog lang niet aan.

Tijdens de eerste golf zaten velen verpleegkundigen thuis op economische werkloosheid omdat hun afdelingen onderbezet waren en/of bedden van hun afdeling verplaatst waren naar een Covid afdeling.

Zij vroegen om ingezet te worden op Covid afdelingen om een tandje bij te steken. Dat werd geweigerd door de directie om (personeels)kosten te besparen. Dit was tijdens de tweede golf niet anders.

De werkelijke oplossingen voor het probleem zijn meer middelen en meer personeel. Wij gaan niet akkoord met de draconische maatregelen die gehanteerd worden, maatregelen waarvan de mensen nog zwakker en ongezonder worden.

Ik vermoed dat straks de geestelijke zorg het ook niet meer zal aankunnen. Er wordt niet over gesproken, maar door de aanhoudende maatregelen en het gebrek aan perspectief, hebben heel wat mensen donkere gedachten. Het regent faillissementen en noem maar op. Er gaat nog een golf komen van mensen met ernstige psychische problemen.

Waarom mag het medisch personeel niet aan het woord komen in de media?

Omdat ze het doemscenario dat ons voorgehouden wordt niet bevestigen.

Veel verpleegkundigen (en artsen) hebben de afgelopen 10 maanden gemeld dat hen de zwijgplicht is opgelegd, dat wanneer ze gecontacteerd worden door een journalist ze niets mogen zeggen, geen enkele informatie mogen vrijgeven en enkel de directie of een specifieke woordvoerder de pers te woord mag staan.

Een aantal onder hen zijn bedreigd met ontslag omdat ze wel hun mening hadden verkondigd op social media of de pers te woord hadden gestaan en helaas zijn er ook een paar artsen die ontslagen omdat ze de waarheid naar buiten hebben gebracht of patiënten afgeraden hadden om zich in dit stadium te laten vaccineren omdat ze nog in een onderzoekfase verkeren en er te weinig geweten is over de werking en de veiligheid, of omdat ze mondmaskers niet verplicht stellen in hun praktijk,  of omdat ze hun mening verkondigen en die mening anders is dan de lijn van de overheid.

Oproep van een huisarts: sta op voor de waarheid – Bewuste Burgers

In hoeverre stroken de cijfers met de werkelijkheid?

Even met een voorbeeld van vlakbij. Ik ken een zwakbegaafde man. Die krijgt keelpijn en gaat op 17 april naar de dokter. Hij test negatief en krijgt medicatie. De man is diabetespatiënt, eenzaam en laat de moed zakken. Omdat hij zichzelf verwaarloost, wordt hij nog zieker. Hij gaat opnieuw naar de dokter, wordt opnieuw onderzocht, test nogmaals negatief, en moet naar het ziekenhuis met nierfalen.

Het ziekenhuis waar hij aanvankelijk naartoe gestuurd wordt, weigert hem. ‘We hebben hier alleen nog maar covid-bedden vrij’, klinkt het. Hij wordt dus naar een ander ziekenhuis gebracht. Maar vooraleer hij daar wordt opgenomen, nemen ze hem nogmaals een coronatest af. Die blijkt positief. Nu ligt hij dus op de intensieve in een covid-bed. Niet omwille van corona, maar omwille zijn nierfalen dat een gevolg is van diabetes. Maar volgens de statistieken is hij uiteraard wel een coronapatiënt.

https://www.foxnews.com/politics/birx-says-government-is-classifying-all-deaths-of-patients-with-coronavirus-as-covid-19-deaths-regardless-of-cause

Tal van verpleegkundigen hebben mij de afgelopen maanden gemeld dat ze het niet meer begrijpen. Er werd geklaagd over personeelstekort in ziekenhuizen en WZC maar als ze solliciteerden kregen ze zelfs geen antwoord.

De ziekenhuizen liggen niet overvol. Wij ontvangen dagelijks cijfers van personeel van diverse ziekenhuizen. In het slechtste geval hebben zij 36-38 Covid patiënten.

In veel ziekenhuizen staan afdelingen zo goed als leeg. Zie hieronder het beeldmateriaal dat circuleert ( incognito opnames in ziekenhuizen van klokkenluiders). De zaken worden op bedrieglijke wijze voorgesteld door de media om het volk angst in te boezemen.

https://www.facebook.com/netherlandsgirl/videos/219781029596025/?d=n

https://www.facebook.com/CharlieMnemonic/videos/10213362339692627/?d=n

https://www.facebook.com/bagta.massing.3/videos/813153975818269/?d=n

In onderstaande link kan u in een video zien hoe een Verpleegkundige van het Tresliske ziekenhuis in Cornwall  publiekelijk ontslag neemt. Zij werd berispt nadat zij een screenshot had gemaakt van het lage aantal covid patiënten in het ziekenhuis. Ook werden collega’s die aanmerkingen hadden gemaakt met betrekking tot het Covid beleid beperkingen opgelegd. Zij roept aan het eind op tot verzet.

VERPLEEGSTER VAN TRELISKE HOSPITAL IN CORNWALL NEEMT ONTSLAG EN ROEPT OP TOT VERZET – IK BEN EEN BEETJE BOOS

Ook verpleegster Kirsty Miller neemt ontslag wegens coronaleuges:  “Wie zwijgt, stemt toe”! 

Kirsty Miller – Verpleegster neemt ontslag wegens coronaleugens: ‘Wie zwijgt, stemt toe’

Waarom worden 2/3 van de patiënten die behandeld worden voor andere aandoeningen toch geregistreerd worden als corona?

Veel mensen hebben mij aangeschreven over het feit dat hun familielid of zijzelf geregistreerd zijn als corona patiënt terwijl zijzelf of hun familie dit niet zijn.

Een aantal artsen waaronder o.m. Jean-Luc Gala en Pascal Sacré hebben in het verleden meermaals publiek gemaakt dat 2/3 van de patiënten behandeld worden voor andere aandoeningen maar toch geregistreerd worden als corona patiënt omdat zij toevallig ook positief testen op C19 zonder enig symptoom.

Waarom mag men al vele maanden geen ziekenhuis meer binnen zonder voorafgaandelijk getest te zijn?

Is de test negatief, dan word je behandeld volgens afspraak.

Test je positief maar ben je asymptomatisch, dan word je niet behandeld tenzij het dringend is (bv. operatie of een beenbreuk). In dat geval wordt je geregistreerd als corona patiënt ook al ga je enkel naar het ziekenhuis om je been in een plaaster te leggen.

Wie wel symptomen heeft moet naargelang van het geval thuis uitzieken en na 10 dagen terug een test doen of in geval van meer ernstige klachten wordt hij/zij opgenomen op een Covid afdeling voor observatie (3 dagen).

Vandaar dat er zoveel mensen dagelijks opgenomen worden maar er ook dagelijks zoveel mensen het ziekenhuis verlaten, vaak méér dan er opgenomen worden.

Waarom is de angst voor represailles zo enorm?

‘Nurses for freedom’ stelt dat het ontslagen regent voor wie zich niet schikt. Velen schikken zich omdat ze geen andere keuze hebben. Enkel de moedigen (in België en in het buitenland) treden naar buiten omdat de leugen ondraaglijk is.

Wie spreekt en tegen de stroom zwemt, heeft het geweten.

De Belgische arts, Dr. Bart Lambert, geeft ons het volgende mee: “Wees niet bang van Corona, pas wel op voor de bangmakers”

Al mijn persoonlijke ervaringen deden me serieus twijfelen aan de officiële cijfers, en de georchestreerde bangmakerij in de media.

Ik blijf positief, want ik zie meer en meer mensen die willen opkomen voor de waarheid, die niet willen leven in angst en in een onnatuurlijke, antisociale context.

Covid-19 kan een ultieme kans blijken om een echte ommekeer teweeg te brengen in onze maatschappij. Richting natuurlijker leven, met meer bewustzijn en met perspectief op meer waarachtigheid.

Dr. Stéphane Résimont is ontslagen uit 4 ziekenhuizen omdat hij weigerde om zich te laten vaccineren en niet mee gaat in het Covid verhaal.

Tal van huisartsen zijn of worden vervolgd door de Orde van Geneesheren voor diverse corona gerelateerde aangelegenheden.

Hoe staan jullie tegenover de vaccinaties?

Voor de duidelijkheid: niemand bij ons is anti-vaxxer. Twijfels zijn er wel. Dat onderscheid is belangrijk, maar wordt vooral in de media alsmaar minder gemaakt.

Velen onder ons hebben echter bedenkingen bij de veiligheid van deze vaccins. Je kan niet om het feit heen dat er niets bekend is over de veiligheid op langere termijn. Het gaat hier om vaccins die ontwikkeld werden met een volledig nieuwe techniek. Daar mogen we ons toch nog zorgen over maken?

Daar komt bij dat ze blijkbaar niet beschermen tegen overdracht van het virus. Dat is voor mij het belangrijkste aspect: ik wil mijn patiënten beschermen.

Waarom worden onze ouderen van hun vrijheid beroofd en mogen ze nog steeds hun familie niet zien, ook na vaccinatie?

Ikzelf werk in een woonzorgcentrum als verpleegkundige. Ik zie al heel de tijd hoe onze bewoners in afzondering worden geplaatst. Vooral na de vaccinatie is bij mij de knop omgedraaid. Hen was vrijheid beloofd. Die is er niet gekomen. Integendeel, er zijn nog steeds strikte maatregelen van toepassing. Blijkbaar is de vaccinatie niet de beloofde weg naar de vrijheid. Nog steeds mogen onze ouderen hun familie niet zien….

En het gaat nog veel verder. Er is het verhaal van een bewoner die na twee dosissen te hebben ontvangen toch plots positief testte. De man, die in de negentig was, was niet ziek. Enkel positief getest. Toch moest hij in quarantaine en mocht hij zijn kamer niet meer verlaten. Hij begreep dit niet. Ze hebben uiteindelijk besloten om hem op bed te fixeren, omdat hij niet op de kamer wou blijven. Dat heeft geleid tot doorligwonden, met als gevolg sepsis en een bloedvergiftiging, waaraan hij is overleden. En wat stond er op het overlijdenscertificaat? Covid!

Die man is misschien wel door corona overleden, maar in elk geval niet aan covid. Wel aan de maatregelen!

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2337754-bewoners-en-familie-verpleeghuizen-dreigen-met-juridische-stappen-tegen-staat

Wat doen we onze ouderen aan?

In onderstaande link ziet u dat onze ouderen het beu zijn. Ze dansen en terwijl ze hun mondmaskers aftrekken zingen ze: “We nemen dit niet meer!”

https://www.facebook.com/100000852137353/posts/4086788271359537/?d=n

Psychologe Sabine ziet 94-jarige moeder wegkwijnen in rusthuis en slaakt noodkreet: “Eén kort bezoek per week, dat is mensonterend”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201119_95878454

In onderstaande link kan u de video zien waarin rusthuisbewoner Roger zijn gevoelens met ons deelt.

Ik hoop dat de sloten van de deuren gaan en dat mijn kinderen en kleinkinderen kunnen binnenkomen als ze willen. En dat ik naar buiten kan wanneer ik wil. De beide. De vrijheid om mensen te ontmoeten en de vrijheid om naar buiten te gaan. Dat is enorm belangrijk voor mij.

In de Video hieronder hoort u het pleidooi van Oma Rijntje (100):

Corona is veel erger dan de oorlog, want zonder mensen om je heen en zonder liefde kan je niet leven.

Oma Rijntje (100): ‘Corona veel erger dan de oorlog’

Mary Fowler, een overgrootmoeder van 104 jaar, zit al zeven maanden in lockdown in een woonzorgcentrum in Schotland. Zij smeekt om haar kinderen te mogen zien in een emotionele videoboodschap:

https://www.redactie24.be/coronavirus/104-jarige-rusthuis-vecht-tegen-tranen-en-smeekt-help-me-aub-ik-moet-mijn-kinderen-zien-116130

Twee dappere dames van dezelfde leeftijdscategorie roepen in onderstaande link op tot burgerlijke ongehoorzaamheid tegen de testsamenleving om onze vrijheid te beschermen!

Is deze focus op de ouderen voorspeld in het boek ‘The future of life’ (1981) van Jacques Attali?

Bewuste Burgers zeggen ‘Hit the road Jack, and don’t you come back no more!’ https://youtu.be/Q8Tiz6INF7I

Het vaccin is officieel niet verplicht, maar toch is er wel een lichte verplichting. Geen vaccin? Geen chemotherapie! Er zijn zelfs mensen die hun medicatie tegen reuma zelf zouden moeten betalen, als ze geen vaccin nemen.

https://www.instagram.com/p/COnC5qIBw7Z/?igshid=16ni3ttdkd7rr

Vreemd genoeg is er geen sprake meer van personeelstekort wanneer ze ons willen dwingen om ons te laten vaccineren. Dan kan er gedreigd worden met ontslag, of verwijdering uit de diensten waar zorg wordt verstrekt. Vreemd, niet? Of toch op zijn minst paradoxaal?

Er is tijdens deze crisis al zoveel gelogen en bedrogen door zogenaamde experten en beleidsmensen.

Is het vertrouwen in media en het beleid weg?

Het vertrouwen in media en het beleid loopt een flinke deuk op.

Wij staan met passie en enthousiasme in ons vak. Wij hebben voor dit beroep gekozen, het is een roeping maar we voelen ons de laatste tijd misbruikt.

We zijn zogezegd de helden waarvoor ze buiten kwamen om te applaudisseren, maar eens we onze mond open doen en vrijuit spreken over ónze ervaringen, die niet stroken met de berichten in de kranten, dan verandert de toon.

Open Brief aan de media

Waarom waren ‘Nurses for freedom’ aanwezig op La BOUM 2?

Wij besloten daar aanwezig te zijn omdat we de jeugd steunen in hun schreeuw om meer vrijheid. Aan hen worden nu al meer dan een jaar lang allerlei beperkingen opgelegd en die maatregelen leiden tot onhoudbare toestanden. We worden op ons werkterrein geconfronteerd met de weerslag van wat we stilaan de waanzin zijn beginnen noemen.

Wij willen er voor de jongeren zijn, hun steun betuigen en indien noodzakelijk een muur vormen tussen de politie en de jeugd om conflicten te vermijden.

Ik ben met witte rozen langsgegaan bij de politiemensen. Sommigen nemen de roos aan, anderen niet.

Velen staan er wat onwennig bij en weten niet goed hoe te reageren. Ik heb met hen gesproken. Het blijkt dat ze hier ook niet allemaal met evenveel overtuiging staan, maar zij hebben hun job te doen en dat is het handhaven van de orde en het laten respecteren van de maatregelen. Ik heb daar alle begrip voor. Daarom delen we witte rozen uit onder de politie én onder de jeugd om iedereen een hart onder de riem te steken.

Bewuste Mensen laten zich leiden door de mantra “Let love rule!”

https://youtu.be/Bbiqy2TOwBw

Bronnen:

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Deel deze informatie